Protestánsok, hogy álltok a mindenszentekhez?
Wikipedia:
"Míg a Mindenszentek ünnepe a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a reformátusoknál nem egyházi ünnep sem a halottak napja, sem a mindenszentek, mert helytelennek ítélik a katolikus halotti kultuszt, és a katolikus szenteket sem ismerik el. Az evangélikusok megtartják a Halottak napját, de a Mindenszentek ünnepét nem, bár elismerik a szentek létezését. A reformátusoknál a Halottak napi szokások a gyertyagyújtás és sírgondozás új keletű és katolikus hatásra kialakult szokás."
úgy, hogy nem problémázunk feleslegesen minden szarságon.
kimegyek a temetőbe, viszek koszorút, mécsest. ha emiatt pokolra kerülök, akkor úgy jártam.
Na
Én nem hiszem hogy katolikus szokás. Keresztény kálvinisták vagyunk, a dédanyám se volt katolikus egyik oldalról sem.rs mindig meg volt tartva a mindenszentek napja meg gyertyát is gyújtottak. Nagymamám is gyujtitt gyertyát és tartotta a mindenszentek napját és anyu is folytatja. Egy majdnem szinreformatus helyen van így. El nem tudom képzelni hogy ne legyen november 1 és akkor ne gyertyát kelljen gyújtani. Mondom, a családban mindig így volt és szinreformatusok vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!