Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csalódtam Istenben,ongyilkos...

Csalódtam Istenben,ongyilkos gondolataim vannak. Hogyan álljak talpra?

Figyelt kérdés
Keresztény családban nőttem fel, hittem Istenben... Tavaly ért egy számomra nagy trauma, ami miatt teljesen elvesztettem a bizalmamat Istenben. A legnagyobb szuksegben hagyott porban. Otthagytam az egyetemet, panikbeteg lettem. A barátaimmal nem tartom a kapcsolatot, mert szegyenlem,amiert igy alakult az életem. Szüleimmel nem beszelek, mert ők a kereszténység rózsaszín felhőjében élnek, nem értenek meg. Hogyan álljak talpra? Hogyan kezdjek teljesen új életet úgy, hogy ami eddig az életem mozgatórugója volt(a hit), azt elvesztettem? Van egyáltalán értelme az életnek? Senkim sincs, aki megértene, aki valami értelmet adna annak, miért éljek.

#trauma #Hitehagyottsag
2022. okt. 27. 22:30
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
26%
Így van, ne hunyj szemet az ellentmondások felett, mert azok tanítanak, nem pedig egy olyan isten aki a vallásokban van feltüntetve. Nagyon jól észrevetted hogy különbség van képzelet és valóság között, ez egy hihetetlenül gyakori a "képzelt isten" módban lenni. Ilyenkor történnek meg az észhez térítő csapások, hogy add fel a hited, hagyd abba a képzelgést mert én nem a képzeletedben rejtőzöm hanem itt vagyok az orrod előtt, olyan valóságosan ahogyan ezek a betűk előtted vannak. Ezt üzeni isten a csapásokkal, hogy térj észhez és valóságosan vedd észre, ne takard el képzelgésekkel. Ott bújik meg mindenben ami valóságos, éppen őtőle valóságos egyáltalán bármi, ő adja a dolgok valóságérzetét. Csak vedd észre igazán és boldog leszel, és nevetni fogsz azon amiben most vagy.
2022. okt. 28. 18:11
 22/29 anonim ***** válasza:

Szia neked is, kedves privátos üzenetíró! :)

Szívesen beszélgetek a hitről, de csak itt, nyilvánosan s nem öncélúan, mert abból nem fognak a többiek tanulni.

Szóval nyugodtan kiírhatod ide a gondolataidat és ha tudok, akkor itt szívesen válaszolok! Köszönöm az érdeklődést!

Üdv.: a 6-os, 13-as válaszoló :)

2022. okt. 29. 19:21
 23/29 anonim ***** válasza:
Mit írtak privátban?
2022. okt. 30. 11:42
 24/29 anonim ***** válasza:
30%

A kereszténységben a hit: Jézus Krisztus maga. Ő az igazi kincs.

Ha Őt nem tapasztaltad meg még, hogy valóban él és nem döntöttél Mellette, hogy Őt követed, akkor még meg sem találtad a hitet igazán. Na, mert ez nem derül ki a leírtakból...

Az öngyilkos gondolatok nem Istentől, Jézustól származnak. A sötét erők is nyomatják a sötét gondolataikat. Kérdés be dőlsz-e nekik?

Ha van mégis élő kapcsolatod Jézussal, akkor keresd Őt teljes szíveddel, teljes erőddel.

Isten a dícséretek és hála adások között lakozik. Ebben a szférában biztosan kapsz választ Tőle. [link]

[link]

Ha, van kérdésed nyugodtan írj privátban.

Áldjon az Úr és őrizzen szüntelen!

2022. okt. 30. 16:56
 25/29 anonim ***** válasza:

"Ha van mégis élő kapcsolatod Jézussal, akkor keresd Őt teljes szíveddel, teljes erőddel."

Ha lenne élő kapcsolata nem lenne mit keresnie, csak akkor van mit keresnie ha nincs élő (nem pedig képzeletbeli) kapcsolata.

Akkor azt mondd neki hogyan találja meg a kapcsolatot, a valóságos élő istenjelenléttel. Imával? Mert az eddig nem jött be.

2022. okt. 30. 17:13
 26/29 anonim ***** válasza:

"Ha Őt nem tapasztaltad meg még, hogy valóban él és nem döntöttél Mellette, hogy Őt követed, akkor még meg sem találtad a hitet igazán"

A hitet azt megtalálta, ahogyan te is, de ezek szerint a valóságos istenjelenlétet azt még te sem, mert amikor az istenjelenlét valóságosan észlelődik, akkor abban már nem kell hinni, mert valóságosan van jelen, mind a dolgok valósága.

2022. okt. 30. 17:20
 27/29 anonim ***** válasza:
Mint*
2022. okt. 30. 17:21
 28/29 anonim ***** válasza:
Hogy vagy, kérdező? Ha van kedved privátban beszélgetni, szívesen beszélgetek veled. Kíváncsi vagyok, hogy hogyan alakult azóta az életed, sajnos tudom miről beszélsz. :(
2023. jan. 25. 14:42
 29/29 anonim ***** válasza:

Itt egy kérdés ami ide kapcsolódik és viszonylag hozzászólás hiányában van.

https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdese..

2023. jan. 27. 17:08
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!