Csalódtam Istenben,ongyilkos gondolataim vannak. Hogyan álljak talpra?
Ha létezik Isten és cserben hagyott akkor ne add meg neki azt az örömöt hogy tönkre mész. Próbáld meg össze szedni magad és mutass be neki ezzel is.
Többen is írták azt hogy keress egy jó pszichológust. Amiket írtál az alapján ez fontos, szükséges.
"Senkim sincs, aki megértene, aki valami értelmet adna annak, miért éljek."
Most. De ha kitartasz és megpróbálod rendbe tenni ez életed akkor még lehet. Megéri kitartani.
" A barátaimmal nem tartom a kapcsolatot, mert szegyenlem,amiert igy alakult az életem. "
Nincs olyan ember akinek mindig minden sikerülne. A barátaid is biztosan buktak el már több dologban is. Nem kell ezt szégyelni és ha beszélsz nekik erről akkor talán tudnak segíteni, támogatni.
Isten létezik, csak nem úgy, ahogyan azt sokan elképzelik! :)
Nem vallásokban, nem dogmákban, nem szertartásokban, nem képmutatásban.
Hanem Benned él!
Belül a lelkedben.
És ha lecsendesíted az elmédet, akkor hallhatod is a belső hangját sugallatok, jó ötletek formájában.
Te sokkal erősebb vagy, mint gondolnád és benned van az erő, a teremtés képessége, hogy amiben hiszel, mindazt megvalósítsd.
Ha nem lennél erős, már rég átküldted volna magad a túlvilágra és nem írtál volna kérdést ki magadról.
A sötét oldal szereti az embert kétségbe ejteni, megtéveszteni, összezavarni és lételeme a tagadás.
Az élet értelme az, hogy éljed!
A tapasztalás.
Mert ebből lesz az igazi tudás és a fejlődés.
Képes vagy talpra állni, képes vagy szeretni a szüleidet és beszélni velük. A család nagyon sokat segíthet és megerősíthet, ne hagyd magadat magadra teljesen! Innen már csak felfelé vezet az út.
Egy jó idő múlva pedig azt is meg fogod érteni, hogy mi s miért történt.
Köszönöm a válaszokat. Pszichológushoz fogok fordulni. Ebben igazatok van.
Az,hogy milyen trauma ért, nem írnám le itt gyk-n...de már 1eve nem tudok kilábalni belőle, nem tudok új életet kezdeni pont azért, mert elvesztettem azt a motivációt, ami eddig az életem értelmét adta( a hitet)
Többen írtátok, milyen "vallásom" volt. Baptista voltam(ha ez mond itt valakinek valamit), nem csak"vallásos", hanem tényleg próbáltam rendesen megélni a hitemet,imadkozni, Bibliát olvasni stb. Ez az esemény előtt is Isten vezetését vártam, közben tudtam, hogy ha a legrosszabb forgatókönyv alapján alakul, akkor azt már nem bírnám tovább. Már latom, hülyeség az, hogy "annyi terhet rak rád Isten,amennyit el tudsz viselni", meg az ilyen bölcs szónoklatok... Az ember idegrendszere, tűrőképessége határos. És én eddig bírtam. Lehet más ember atlendül az ilyenen, mert pl egy válásnál, munkahely elvesztésnél rosszabb, ha autóbalesetet szenvedsz... Persze mindig van rosszabb...
De ha van Isten, és nem csak az emberi képzelet szüleménye, akkor az azt vonja maga után, hogy tudja, kinek mikor kellene a segítség. Akkor látja, hogy mikor roppan össze valaki idegileg. És ha akkor sem segít, akkor elveszti az ember a bizalmát. Megkérdőjelezi, hogy mégis akkor miben hitt? Egy képzelt képben? Vagy egy olyan valós Istenben, akinek nincs beleszólása vagy nem akar beleszólni a dolgok folyásába? Mi értelme van a hitnek, ha a legnagyobb szükségben mégcsak meg sem hallgat minket? És ez nekem évekig tartó krizis folyamat volt, nemcsak olyan szitu, hogy akkor egyszer nem jön össze valami. Évekig kitartottam, gondoltam, Isten próbára tesz,majd csak egyszer megsegít stb. És 1eve jött el az, (amit egy durvább esemény váltott ki,ami pontot tett az évekig tartó küszködésemre), hogy nem birtam tovább.
Igen, kérj segítséget mindenképp!
Keresztényektől is: pl [link]
Lehet, hogy most úgy érzed, nincs erőd imádkozni, Istenhez fordulni. De biztos lehetsz benne, hogy ő most is az üdvösségeden munkálkodik.
Kérj meg egy létező személyt, hogy imádkozzon érted!
Javaslom a Most segíts meg, Mária... kezdetű imát.
Kérdező szerintem neked már rég esedékes hogy megváltoztasd a világ képed mert amit írsz az alapján a mostanibban csak az ellentmondás van és még nem is mentél bele túl mélyen ebbe a témába.
Amikor össze dől az embernek a világképe az mindig egy nehéz folyamat hiszen új világ látás, új célok,stb kell. De egyik sem megoldhatatlan. Sokan élnek vallások nélkül is boldogan. Ez is egy járható út ha a mostani már neked nem megy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!