Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csalódtam Istenben,ongyilkos...

Csalódtam Istenben,ongyilkos gondolataim vannak. Hogyan álljak talpra?

Figyelt kérdés
Keresztény családban nőttem fel, hittem Istenben... Tavaly ért egy számomra nagy trauma, ami miatt teljesen elvesztettem a bizalmamat Istenben. A legnagyobb szuksegben hagyott porban. Otthagytam az egyetemet, panikbeteg lettem. A barátaimmal nem tartom a kapcsolatot, mert szegyenlem,amiert igy alakult az életem. Szüleimmel nem beszelek, mert ők a kereszténység rózsaszín felhőjében élnek, nem értenek meg. Hogyan álljak talpra? Hogyan kezdjek teljesen új életet úgy, hogy ami eddig az életem mozgatórugója volt(a hit), azt elvesztettem? Van egyáltalán értelme az életnek? Senkim sincs, aki megértene, aki valami értelmet adna annak, miért éljek.

#trauma #Hitehagyottsag
2022. okt. 27. 22:30
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
18%
Imádkozz, ez a legjobb amit tehetsz. Mond el az istennek, hogy mi a véleményed és, hogy látod a dolgokat, esetleg kérj tőle segítséget.
2022. okt. 27. 22:35
 2/29 anonim ***** válasza:
16%
Az igazi isten akar téged rávezetni valamire, akiben csalódtál az egy képzelet vagyis képzelgés volt.
2022. okt. 27. 22:36
 3/29 Demion ***** válasza:
77%
Bármilyen traumával mindenképp egy pszichológus szakembert keresnék. Ez a nulladik lépés a gyógyulás felé.
2022. okt. 27. 22:37
 4/29 anonim ***** válasza:
65%
A gyógyuláshoz őszinteség, igazság és magyarázatok kellenek nem terelő tevékenységek.
2022. okt. 27. 22:38
 5/29 anonim ***** válasza:
0%

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

A címkérdés fantáziálás csak, az egy elképzelt isten aki hitből él, ellenben istenről van szó később.

2022. okt. 27. 22:41
 6/29 anonim ***** válasza:
32%

Nem Istenben csalódtál, hanem az illúziódban, amit elképzeltél Róla!

A rossz dolgokért nem Isten a felelős, hanem a másik úr és Isten csak azért engedi meg neki a garázdálkodást, hogy fejlődhess, tanulhass, erősödhess a próbák során. De nem mér rád olyan terhet, amit nem tudsz elviselni, csak a másik oldal igyekszik téged kétségbeesésbe és öngyilkosságba terelni.

A rendszeres ima, a hited megerősítése segíthet kijutni a sötétségből!

A vallás nem egyenlő Istennel.

Egyedül a hit az, ami megerősíthet és megmenthet.

2022. okt. 27. 22:53
 7/29 anonim ***** válasza:
55%
Lehet, hogy később valami jó származik abból a rosszból, ami történik. Lehet, hogy más hivatást szánt neked isten, vagy valami miatt újra kell kezdened az egyetemet, pl hogy így találkozz valakivel. Lehet, hogy tanulnod kell valamit az esetből, a fejlődés része. Bízd rá magad istenre, imádkozz, és higgy benne, hogy ő tudja jobban, mi a jó neked, még ha most nem is látszik.
2022. okt. 27. 23:05
 8/29 anonim ***** válasza:
35%
Jobb, ha elfogadod, hogy isten nem letezik. A vilag egyik legnagyobb okorsege, amikor valaki azt mondja, hogy "isten csak probara tesz". Minek tenne probara? Ez neki valami perverzio, hogy az embereket szivatja? Ugye, hogy jo kerdesek? Nyilvan senki es semmi nincs, aki, vagy ami igazgatja az eleted. Ilyenek az emberek, ilyenek az esemenyek es kesz. Lasd be, hogy ha isten letezne, az emberek tok mashogy allnanak a dolgokhoz. Kicsit sem gyanus, hogy csak az okorban irodtak az istenrol szolo konyvek? Hogy lehet, hogy manapsag nem valtoztatja senki "borra a vizet", vagy nem szuletik "egy jezus", vagy nem "szall meg senkit a szentlelek"? Keress egy pszichiatert, az fog neked segiteni. Egy nemletezo lenytol hiaba varod a segitseget.
2022. okt. 27. 23:13
 9/29 anonim ***** válasza:
100%
Milyen trauma ért?
2022. okt. 28. 01:00
 10/29 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem keress egy pszichologust ( egy jot...).

Segit kibogozni a problemaidat, hogy tisztabban lass es megtanithat kezelni a helyzetet. A panikbetegseget, a szegyenerzetet, az elszigetelodest stb.

A hitedet a vegen eloveheted, amikor mar jol vagy. Akkor fogod latni azt is, hogy ateista vagy es aszerint rendezed a nezeteidet. Vagy kicsit mas megvilagitasban ujra hinni tudsz.

Szerintem az istenhit elvesztese is tunete a problemanak. Mondd meg Istennek, hogy most nem tudsz hinni es imadkozni. Tovabbi ertesitesig varjon.

Az eletnek van ertelme, csak amikor az ember ilyen allapotban van, nem latja, ez nem ritkasag.

Ha ongyilkossagi gondolataid vannak, akkor eloszor is: maradj velunk!, ne tedd meg. Addig amig elsz, minden megoldodik, es meg is tudod oldani, es kibirod addig. Hivd fel a lelkisegely szolgalatot, tobbfele is van.

A szuleiddel abszolut nem beszelsz? Nem tudod felhivni oket, hogy igy erzed magad es segitsenek? Ez még egy opcio. Akar most, az ejszaka kozepen is. Lehet, hogy fontosabb vagy nekik, mint amilyennek ebben az erzelmi allapotban erzed. Lehet, hogy borzalmasan ereznek magukat, ha tudnak, mi jar a fejedben!

2022. okt. 28. 01:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!