Csalódtam Istenben,ongyilkos gondolataim vannak. Hogyan álljak talpra?
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
A címkérdés fantáziálás csak, az egy elképzelt isten aki hitből él, ellenben istenről van szó később.
Nem Istenben csalódtál, hanem az illúziódban, amit elképzeltél Róla!
A rossz dolgokért nem Isten a felelős, hanem a másik úr és Isten csak azért engedi meg neki a garázdálkodást, hogy fejlődhess, tanulhass, erősödhess a próbák során. De nem mér rád olyan terhet, amit nem tudsz elviselni, csak a másik oldal igyekszik téged kétségbeesésbe és öngyilkosságba terelni.
A rendszeres ima, a hited megerősítése segíthet kijutni a sötétségből!
A vallás nem egyenlő Istennel.
Egyedül a hit az, ami megerősíthet és megmenthet.
Szerintem keress egy pszichologust ( egy jot...).
Segit kibogozni a problemaidat, hogy tisztabban lass es megtanithat kezelni a helyzetet. A panikbetegseget, a szegyenerzetet, az elszigetelodest stb.
A hitedet a vegen eloveheted, amikor mar jol vagy. Akkor fogod latni azt is, hogy ateista vagy es aszerint rendezed a nezeteidet. Vagy kicsit mas megvilagitasban ujra hinni tudsz.
Szerintem az istenhit elvesztese is tunete a problemanak. Mondd meg Istennek, hogy most nem tudsz hinni es imadkozni. Tovabbi ertesitesig varjon.
Az eletnek van ertelme, csak amikor az ember ilyen allapotban van, nem latja, ez nem ritkasag.
Ha ongyilkossagi gondolataid vannak, akkor eloszor is: maradj velunk!, ne tedd meg. Addig amig elsz, minden megoldodik, es meg is tudod oldani, es kibirod addig. Hivd fel a lelkisegely szolgalatot, tobbfele is van.
A szuleiddel abszolut nem beszelsz? Nem tudod felhivni oket, hogy igy erzed magad es segitsenek? Ez még egy opcio. Akar most, az ejszaka kozepen is. Lehet, hogy fontosabb vagy nekik, mint amilyennek ebben az erzelmi allapotban erzed. Lehet, hogy borzalmasan ereznek magukat, ha tudnak, mi jar a fejedben!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!