A Jelenések könyve alapján 2 bélyeget vagy chipet kapnak majd az emberek. Az elsöt a jobb kézfejre, a másodikat a homlokra. De miért kell a második, ha már az elsövel is meg tudnak figyelni?
A belyeg elsodleges szerepe nem a megfigyeles, hanem a gazdasagi eletbol valo kizaras: " senki sem adhasson, vehessen, aki..."
Homlok VAGY kez.
A youtube-on mar talalni videokat, amely mutatja hogyan fog ez a belyeg kinezni.
A chip az elektronikus penzt fogja tarolni, azt amelyik a megszuno fem es papirpenzek helyebe fog lepni.
"hanem a gazdasagi eletbol valo kizaras: " senki sem adhasson, vehessen, aki...""
Van ilyen. Úgy hívják nincs pénzed. Még a bank kártyádon sem.
"A chip az elektronikus penzt fogja tarolni, azt amelyik a megszuno fem es papirpenzek helyebe fog lepni."
Igen. Rendszerint RFID chippekkel szoktak próbálkozni. Ez nem új dolog. 1000 éve van a boltokban is mint lopás gátló. De sok más helyen is használják.
Csak az emberek elkényelmesednek és már nem kártyával fizetnek sokszor hanem telefonnal. Az biztosabb hogy náluk van. Aztán majd jönn a mennyivel könnyebb ha nem is kell nálad lennie, nem foglal helyet és ott van beültetve a kezedbe. De nem úgy néz ki hogy nagyon elterjedne. A telefon még mindig ott van mindenkinél és nem kell egy kellemetlen beavatkozáson részt venned.
Arról nem is beszélve hogy a technológia folyamatosan változik és a kezedbe ültetett dolgokat macerásabb cserélni mint a telefonod.
Nem hiszem hogy el fog terjedni. Nem véletlen nincsenek még piacon.
Kártyát ugyan úgy lehet használni, mert ugyan azon az alapon működik.
De gondolom gazdaság órán nem tanultál a készpénz hátrányairól.
Szóval ki van kizárva?
Lehet én vagyok nagyon fiatal, se a mai világban hogyan nincsen bakszámlad + kártya?
A hasonló kizárását idiótaságot is hallottam már, csak másmilyen kontextusban.
Valami hasonlóan zavarodott ember írta, hogy aki nincsen boltba abban nincs chipp és őket nem szolgálják ki.
Ezt meg onnan tudta, hogy nincs ő sem beoltva.
Csak ebben egy probléma volt.
Én sem voltam akkor még beoltva.
Érdekes engem kiszolgáltak.
Ez az idióta chippezgetés konteó még miben nem volt benne?
Könyörgök valamelyikőtök aki hisz ebben, nyögjön már ki egy értelmes mondatot.
Köszönöm.
14
Felteszem a 12 re reagáltál mert máshol nem volt megemlítve a kártya. De ha mégsem akkor nézd el ezt.
"Kártyát ugyan úgy lehet használni, mert ugyan azon az alapon működik.
De gondolom gazdaság órán nem tanultál a készpénz hátrányairól.
Szóval ki van kizárva?"
Én azt írtam hogy akinek nincs pénze az van kizárva a gazdasági életből olyan tekintetben hogy nem tudd vásárolni. (Bár eladni még talán tudd ha van mit)
"Lehet én vagyok nagyon fiatal, se a mai világban hogyan nincsen bakszámlad + kártya?"
Itt nem tudom mit akartál írni.
Akinek nincs semmilyen pénze, az ki van zárva a gazdaságból.
Ha van kártyája vagy chipje vagy bármilye.
De attól még elfogadják a készpénzt csomó helyen.
"Akinek nincs semmilyen pénze, az ki van zárva a gazdaságból.
Ha van kártyája vagy chipje vagy bármilye."
Igen. Ezt senki nem cáfolta.
"De attól még elfogadják a készpénzt csomó helyen.
Igen. Ahogyan a kártyát is. Csak nem ér vele sokat az akinek nincs pénze.
"És mi a helyzet a kínai szociális kreditrendszerrel?"
Ez hogyan jön a témához?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!