Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A tudósok, egyetemi tanárok,...

A tudósok, egyetemi tanárok, Nobel-díjasok akik hisznek valamilyen istenben ők pontosan miben hisznek?

Figyelt kérdés
Több kérdésnél is felmerült hogy ők is hisznek istenben. De az hogy hisznek valamiben még nem mondja el hogy miben is. Reméltem valaki beszélt már ilyen személlyel erről is letudná itt írni.
2022. okt. 9. 08:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
66%

Newton alkímiával foglalkozott, és tagadta a szentháromságot. Nem tudom, hogy a korabeli egyházi nézetet szerint ez mennyire felelt meg a "hívő keresztény" definíciónak.

Lásd itt: [link]

Einstein ha jól emlékszem, kb. 12 éves koráig volt vallásos.

A későbbi vallásosságáról szóló pletykát maga cáfolta, hogy nem hisz személyes Istennen.

Lásd itt: [link]

2022. okt. 9. 14:06
 12/14 anonim ***** válasza:
66%

Még valami: Einstein talán panteista volt, ha jól emlékszem.

Érdemes elolvasni az előző kommentemben a második linket a témában, mert ott több Einstein idézet is van, ahol beszél arról Einstein, hogy milyen ételemben hisz Istenben.

Tehát a "későbbi vallásosságáról szóló pletyka" amiről írtam, nem azt jelentette, hogy ateistának vallotta magát, csak nem hitt olyan istenben, akiben ma sokan hisznek.

#11 voltam

2022. okt. 9. 14:20
 13/14 anonim ***** válasza:

9

"Miben nyilvánul meg az hogy gyakorolják a hitüket?"

Nem is feltétlen a tudományos munkáikban, bár a témaválasztást azért sokuknál mindenképp befolyásolta.

Hanem inkább a hétköznapi életükben, az emberekhez való hozzáállásukban. Keresztényként nekünk mindig az ember marad az első. Ezt megtapasztaltam többször is, hogy tanáraim legalább annyit foglalkoznak a lelkünkkel, mint az agyunkkal.

A tudomány sosem egy mindenható cél, hanem egy eszköz, amivel az embertársat szolgáljuk. Sosem léphet egy tudományos kutatás a személy, az emberi méltóság elé. Ez az alapvető egy keresztény emnbernél, és remélem hogy lassan egyre több nem hívő tudósnál is.

2022. okt. 10. 08:41
 14/14 A kérdező kommentje:
13 Ebben semmi olyat nem látok ami konkrétan kötődne ahhoz hogy ő vagy ők vallásosak. Könnyen lehet hogy a nélkül is ugyan így tennének.
2022. okt. 10. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!