Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az Mit jelent,hogy valami...

Az Mit jelent,hogy valami felsőbb rendű 144ezer ember jut a menyországba?

Figyelt kérdés

2022. okt. 6. 17:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ennyien voltak az Iraeliták, 12 törzs. Ők mentek Kánaánba, az ígéret földjére.
2022. okt. 7. 03:18
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy tudom, hogy a Jehovák erősködnek ezzel a számmal. Az Újszövetségi látomás szerint ennyien fognak üdvözülni.

De a Jehova tanui szó szerint értelmezik a Bibliát, tehát számukra teljesen nyilvánvaló a 6 napos teremtéstörténet is. Ők nem használják a modern Szentíráskutatás eszközeit: forráskritika, Sitz im Leben, szövegkritika,... amit a protestáns egyházak után a katolikusok is használnak mát több tíz éve.

Ami le van írva, az úgy igaz szó szerint, ahogy van.

2022. okt. 13. 08:37
 13/14 anonim ***** válasza:

Szerintem aki ezt a 144000-ezres baromságot írta az el se tud számolni addig, de a cucc az jó volt amit előző este betolt.

De most tényleg, ott áll elötted egy tömeg, meg tudod mondani, hogy az 25000fő, 57352 vagy éppen 85627???? Az is süsü aki elhiszi, nem hogy az aki kitalálja.

2022. okt. 13. 16:58
 14/14 xeniah ***** válasza:

Ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy 144ezer ember jut a mennyországba. Ez a 144ezer olyan férfiakat jelent, akik végig tisztán megőrizték magukat, szüzek maradtak, és úgy szolgálták az Urat egész életükben. Ők különleges jutalomban fognak részesülni.

De a mennybe sokkal többen fognak bejutni, a Biblia azt írja, hogy "megszámlalhatatlan sokaság".

2023. júl. 26. 21:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!