Az Mit jelent,hogy valami felsőbb rendű 144ezer ember jut a menyországba?
A Biblia minden embernek íródott. Nem vallásoknak: embereknek, így Neked is.
Jelenések 14:1–3
Ezután láttam, hogy a bárány ott áll a Sion-hegyen, és vele 144 000-en, akiknek a homlokukra van írva az ő neve és az ő Atyja neve. Olyan hangot hallottam az égből, amilyen a sok víz zúgása, és amilyen a hangos mennydörgés. A hang, melyet hallottam, olyan volt, mint az énekeseké, akik hárfáznak. És az ének, amelyet a trón előtt és a négy élő teremtmény+ meg a vének előtt énekelnek, mintha új ének lenne, és senki sem volt képes megtanulni azt, csak a 144 000, akiket a földről vettek meg.
Jelenések 20:4
"Ezután trónokat láttam, és azok, akik rajtuk ültek, hatalmat kaptak az ítélkezésre. Igen, láttam azoknak a lelkét, akiket kivégeztek amiatt, hogy Jézusról tanúskodtak, és Istenről beszéltek. Ők azok, akik nem imádták a vadállatot, sem annak képmását, és akik nem viselték a jelet a homlokukon és a kezükön. Életre keltek, és királyokként uralkodtak Krisztussal 1000 évig."
Jelenések 20:6
"Boldog és szent, akinek része van az első feltámadásban. Fölöttük nincs hatalma a második halálnak, hanem Isten és Krisztus papjai lesznek, és királyokként fognak uralkodni vele az 1000 év alatt.
KZitus: a következő is minden embernek íródott, általam:
Jelenések 1055:979
"Amikor hullád a földben vagy a krematóriumban porlad, senkit sem fog érdekelni, hogy a jehovai búbánatos istenséget, vagy bármelyik másikat imádtad-e. De ha a jehovaiakat elküldöd házadtól, legalább addig sem egy másokon élősködő szekta vezetőit fogod gazdagítani saját fáradságod és józan eszed árán."
EZ egy jehovista elképzelés.
Arról szól, hogy a többség a Földön lesz újjáteremtve, emberi testben, és csak a kiválasztottak mennek a mennyekbe, de ők nem mulatni, hanem szolgálni.
Szerintem semmivel se rosszabb elképzelés, mint a többi, és megvan a bibliai alapja (nem csak a jehovista Bibliában).
Amúgy meg hitekről nem érdemes vitatkozni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!