Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért élek még mindig? Istenne...

Miért élek még mindig? Istennek valami terve van velem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Már a születésemkor nem adtak volna sok esélyt arra hogy én és az anyám megmaradunk, az orvos előbb beindította a szülést és vákuummal születtem, mert neki síelnie kellett menni, pedig pont Karácsonykor születtem volna.

15-16 éves koromra elkezdtem inni, ezidő alatt rengeteg minden történt, nem csak jó dolgok. Estem le kb 2 emelet magasról rá a téglákra, csak a szám repedt meg. Ütött el autó bicajjal, gyulladt fel alattam fotel, estem ki mozgó vonatból, és még van bőven de nem akarok sokat írni, mert nem olvassa el senki :)

Legutóbb, pár hete megpróbáltam megölni magam, bevettem pár óra alatt 30 db Frontint, persze rá is ittam rendesen. Ettől nagyon kemény elvonási tüneteim lettek utána de amúgy bajom semmi, azon kívül hogy semmire sem emlékszem, pedig ki se hánytam. A lényeg ebben, hogy én a dokinak a telefonban mondtam hogy 0,5öst írjon, ki akartam próbálni, persze akkor még nem öngyilkossági szándékkal. Ő nem tudom miért a 0,25öst írta fel, ezzel talán megmentve, mert ha azt eszem meg egybe akkor lehet hogy végem.. utána pár nappal ráájultam a bicajomra, de 2 zúzódáson kívül semmi bajom nem lett, és pont a sógornőmék jöttek arra, és találtak rám mikor elestem egyből akkor.

Ez szerintetek mi lehet? Részegek védőszentje? Gondviselés? Istennek terve van velem?

2022. szept. 29. 20:45
 1/7 anonim ***** válasza:
31%

Máté 11:28 Jöjjetek én hozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.

Máté 11:29 Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek.

Máté 11:30 Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű.

Ján 10:14 Én vagyok a jó pásztor; és ismerem az enyéimet, és engem [is] ismernek az enyéim,

Ján 10:15 Amiként ismer engem az Atya, és én [is] ismerem az Atyát; és életemet adom a juhokért.

Ján 10:16 Más juhaim is vannak nekem, amelyek nem ebből az akolból valók: azokat is elő kell hoznom, és hallgatnak majd az én szómra; és lészen egy akol [és] egy pásztor.

Ján 10:27 Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem:

Ján 10:28 És én örök életet adok nekik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből.

Jel 3:20 Íme az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem.

2022. szept. 29. 20:58
 2/7 anonim ***** válasza:
57%
Igen: az volt a terve, hogy ezt a kérdést kiírd Gyakorira.
2022. szept. 29. 21:08
 3/7 anonim válasza:
82%
Biztosan történtek jó dolgok is az életedben...
2022. szept. 29. 21:31
 4/7 anonim ***** válasza:
Csak egyszerűen annyi, hogy az ember sokkal többmindent kibír, mint gondolnánk és nagyon alkalmazkodó - én ezt tapasztaltam magamon és másokon is.
2022. szept. 30. 00:05
 5/7 KZitus ***** válasza:
100%

Szia

Ijesztő dolgokat írtál magadról. Ennyire azért nem kellene törekedned tönkretenni az életedből azt ami maradt...

De ha már a Biblia válaszát kéred (ami ugye Isten szava), nos vannak neked illő, neked szóló tanácsai.

pl. miért történnek veled a dolgok, amelyeket leírtál?

"...mert az idő és az előre nem látható események hatással vannak mindannyiukra” Prédikátor 9:13 Ebbe belefér mindaz, amit leírtál magadról.

"Istennek valami terve van velem?" - van, mint minden emberrel. Te is azok közé tartozol, akikről Krisztus ezt mondta: „az egészségeseknek nincs szükségük orvosra, a betegségben szenvedőknek viszont igen” Máté 9:12.

Leírásod szerint a nehézségekkel teli gyermekkorod miatt lettél olyan amilyen. Krisztus gyógyítást kínál a számodra és egy kedves meghívással teszi ezt: "Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik keményen fáradoztok, és súlyos terheket cipeltek, és én felfrissítelek benneteket. Vegyétek magatokra az igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd+ és alázatos vagyok, és fel fogtok frissülni. Mert az én igám kellemes, és az én terhem könnyű.” Máté 11:28-30

Rajtad múlik, kinek az igáját cipeled: az eddigi, Sátán világa által rád erőszakolt igát, vagy a meghívást egy könnyebb "igára".

2022. szept. 30. 11:45
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Isten gondot visel rad. Az a terve veled, hogy elj, a te eletednek meg nincs vege. Azert vigyázz magadra, hékás!
2022. szept. 30. 13:52
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

"Miért élek még mindig? Istennek valami terve van velem?"

Igen. Biztos.

Biztos van még valami jó, amit még megtehetsz. Még kaptál időt jobbá válni, még fejlődhetsz, tehetsz valamit amivel segíthetsz másokon. Még nem késő, mert még nem járt le az időd! Örülj neki és becsüd meg az életed, amit Istentől kaptál! Vigyázz magadra és tégy meg minden tőled telhetőt, hogy általad egy kicsivel jobbá váljon a világ!

2022. szept. 30. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!