Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért bízhatunk a Bibliában?...

KZitus kérdése:

Miért bízhatunk a Bibliában? Hogyan segített már neked?

Figyelt kérdés

Tapasztalatok érdekelnének. Előre is köszönöm.

A kérdés lényege erre épül: "Lámpás a te szavad, mely irányítja lépteimet, és fény, mely megvilágítja ösvényemet." Zsoltárok 119:105

2022. szept. 26. 14:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%
Hát nem bízhatunk annyira nagyon mert több évszázadon át írodott, több nyleven,több szerzővel akiket nem is lehet bebizónyítani hogy léteztek e,ráádásul manipulálhatták is biztosan a zsinatokon, és a sok nyelvre való fordítás sem tett igazán jót az eredeti tartalomnak, persze inkább csak a János-evangéliumát,és a jelenések könyvét szoktam olvasni, és mivelhogy én nem tartom magam mainstream kereszténynek ezért olvasok például budhista szövegeket is.
2022. szept. 26. 15:26
 2/12 anonim ***** válasza:
84%
Hetekig billeget az ágyam, elviselhetetlen volt.Könyvespolcon felfedeztem itthon egy bibliát és azóta minden problémám megszűnt.
2022. szept. 26. 15:46
 3/12 anonim ***** válasza:
79%
Rossz tapasztalataim vannak vele. Hiába olvastam végig többször, több fordításban, mikor keresztény voltam, nem hogy nem változott az életem jobb irányba, hanem rosszabb lett. Megbízhatóságát tekintve sem tudok róla jókat mondani: elvileg isteni könyv, de a több ezer másolata közül nincs két egyforma. Tehát szándékos, és véletlen torzítások kerültek a szövegbe. A szerzőit sem ismerjük, sőt, több bibliai könyvet pszeudonimnak minősítenek némely szakértők, amely lényegében azt jelenti, némely bibliai szerzők nem mondtak igazat a kilétükről.
2022. szept. 26. 16:22
 4/12 anonim ***** válasza:
61%

Mert benne van egy hatalmas bölcsesség. Bár nem látja az emberek nagyja, sőt szinte senki se, de ott van a végtelen szeretet és tudás mögötte, csak hát ez nem látszódik.

Nekem sehogy se segített. Mikor megismerkedtem a bibliával, már tudtam, amit tartalmaz.

2022. szept. 26. 17:01
 5/12 anonim ***** válasza:

Hát, Zitus... látod, például miattad SE bízhatunk benne.

Bár te inkább az Őrtornyot olvasod.

2022. szept. 26. 22:20
 6/12 anonim ***** válasza:

5-ös válaszolónak.

Ha Zitus valóban hozzá tudott tenni ahhoz, hogy ne bízz a bibliában, akkor sajnos igazak rád a Példabeszédek 14:15-ben leírtak. A hit azonban valami egészen más. A Zsidókhoz írt levél 11:1 verse szerint "a reménylett dolgoknak a valósága" vagyis a meggyőződés. Ha meggyőződtél arról, hogy a Biblia hiteltelen, akkor nincs szükséged arra, hogy - még ha többek között is, de - Zitust, vagy bárki/bármi mást tarts felelősnek a kialakult álláspontodért.

Megtudható, hogy mi az az egyéb negatív élmény, ami miatt úgy érzed, hogy nem bízhatsz a bibliában?

2022. szept. 27. 06:30
 7/12 anonim ***** válasza:
83%

"a reménylett dolgoknak a valósága" vagyis a meggyőződés."

Mindjárt itt kezdődik a dolog: a hit még csak véletlenül sem bizonyosság, de még csak nem is meggyőződés, a Biblia mégis ezt írja.

Tehát ebben a fontos dologban SEM mond igazat.

"Ha meggyőződtél arról, hogy a Biblia hiteltelen"

5% hiteles. Néhány város és történelmi szereplő létezett.

Kb. a feléhez nem rendelhető igazságosság, az nem erről szól.

A többi vagy bizonyítottan nem igaz, vagy nincs bizonyítása.

"akkor nincs szükséged arra, hogy - még ha többek között is, de - Zitust, vagy bárki/bármi mást tarts felelősnek a kialakult álláspontodért."

Zitus szándéka az, hogy minél több ember jehovista legyen. Ezért szinte bármit megtesz, függetlenül minden mástól. Kezdve azzal, hogy legtöbbször nem is árulja el, hogy jehovista, pedig a Biblia ezt mondja.

"Megtudható, hogy mi az az egyéb negatív élmény, ami miatt úgy érzed, hogy nem bízhatsz a bibliában?"

A fenti.

2022. szept. 27. 08:13
 8/12 anonim ***** válasza:

Szia Zitus!

Találkoztam Jézussal.

Ő megváltoztatta a szívemet. Alkalmas és alkalmatlan időben beszéltem mindenkinek Róla.

Ekkor viszont azt kérdezték tőlem, hogy Jehova tanúja vagyok? Mígnem találkoztam a Jehova tanúival is. Ők meg azt kérdezték, hogy Hit gyülis vagyok?

😅🤣😂

Az Úr erre a Igére világított a Jehova tanúival történt egyik beszélgetés után.

Rómaiakhoz 10:2

Mert bizonyságot teszek felõlök, hogy Isten iránt való buzgóság van bennök, de nem megismerés szerint.

Lényeg, amit velem meglátatott a Bibliából az Úr, hogy egyre jobban megismerjem Őt. Ehhez viszont szükséges mosnom a ruhámat Jézus vérével. Így igaz az alábbi Ige :

Jelenések 7:14

És mondék néki: Uram, te tudod. És monda nékem: Ezek azok, a kik jöttek a nagy nyomorúságból, és megmosták az õ ruháikat, és megfehérítették ruháikat a Bárány vérében.

Ha Te is ismered Jézust, személyesen kapcsolatban vagy Vele, akkor érted az alábbiakat is:

Jeremiás 9:23

Ezt mondja az Úr: Ne dicsekedjék a bölcs az õ bölcseségével, az erõs se dicsekedjék az erejével, a gazdag se dicsekedjék gazdagságával;

Jeremiás 9:24

Hanem azzal dicsekedjék, a ki dicsekedik, hogy értelmes és ismer engem, hogy én vagyok az Úr, a ki kegyelmet, ítéletet és igazságot gyakorlok e földön; mert ezekben telik kedvem, azt mondja az Úr.

Áldjon az Úr!

2022. szept. 27. 19:40
 9/12 anonim ***** válasza:

Kicsit értelmetlen a kérdésed, mert a Biblia és Isten szava két külön dolog. Van némi közük egymáshoz, de az egyik nem azonos a másikkal. Attól, hogy valaki olvassa a Bibliát, egyáltalán nem biztos, hogy hallja Isten hangját. Sőt, a legtöbb ember hiába olvassa a Bibliát, nem ismeri Istent. De nyisd csak ki a Bibliádat, és olvasd el benne, hogy Isten hogyan szólt az emberekhez! Például Mózeshez. Milyen könyvből olvasta Mózes, amit Isten mondott neki?

Mózes leírta, amiket hallott Istentől, és ezt a kezedbe veheted és elolvashatod. De ettől te is fogod hallani Isten hangját? Nem, te csak a betűket olvasod. Azt olvasod, hogy volt egy ember, akinek valódi kapcsolata volt Istennel, aki hallotta Isten hangját, és ezután leírta ezeket. De ez rajtad nem sokat segít, mert attól még, hogy olvasod, nem fogod Isten hangját hallani. Hallgathatsz, vagy olvashatsz prédikációkat, tanításokat, megtanulhatod a Bibliát kívülről-belülről, de ettől még könnyen lehet, hogy nem hallottad soha Isten hangját. Vagy hallottad már, de befogtad a füledet, és mész emberek után. Akik ugyancsak nem hallották még soha Isten hangját.

Mutatok neked valamit:

"Amit hallottunk és láttunk, hirdetjük néktek, hogy néktek is közösségtek legyen velünk, és pedig a mi közösségünk az Atyával és az ő Fiával, a Jézus Krisztussal." 1 Ján 1:3

Közösségben lenni valakivel nagyon nehéz úgy, hogy nem beszélgetünk vele. Te szoktál Jézussal beszélgetni? Szoktál hozzá szólni? És hallod, amit Ő mond neked? Tudod, Jézus azt mondta, hogy az Ő juhai hallják az Ő hangját, és ismerik és követik Őt. El tudod ezt magadról mondani, hogy az Ő juhai közé tartozol?

2022. szept. 27. 22:33
 10/12 anonim ***** válasza:
18%

„a hit még csak véletlenül sem bizonyosság, de még csak nem is meggyőződés„ – de, pontosan az. Sokan összekeverik a hitet a hiszékenységgel. A Biblia éppen erre a különbségre mutat rá az idézett versben. Ha elhiszed, hogy a tej fekete, mert mások ezt mondták, akkor hiszékeny vagy. Ha tudod, hogy fehér, mert te magad megbizonyosodtál róla, akkor valóság.

„ 5% hiteles.” – meggyőződtél róla?

„Zitus szándéka az, hogy minél több ember jehovista legyen.” – nem, ez nem Zitus szándéka. Ezt Jézus parancsolta meg a követőinek (Máté 28:19). Mivel Zitus Jézus követőjének tartja magát, érthető, hogy Jehova Tanújaként a „tanítványokká tevés” az ő hitével összhangban való hirdetést jelenti.

(Szinte) Minden embernek lehetősége van arra, hogy a kezébe vegye a bibliát, és saját maga győződjön meg a hitelességéről. A legtöbben mégsem teszik, hanem elhiszek, amit másoktól hallanak.

2022. szept. 28. 06:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!