Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Általában mennyire bízhatunk...

Általában mennyire bízhatunk meg a gólyák megjelenésének ?

Figyelt kérdés
Tudjuk, hogy az állatok olyan dolgokat is érezhetnek, amit mi nem értünk. Most hallottam, hogy megjött az első gólya. Vajon elcseszte csak az érkezést, vagy idén korán érkezik a tavasz ? Gondolom van erre valami tudományos megfigyelés.

2022. jan. 24. 22:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindig vannak korán érkező példányok. Meglepne, ha egy gólyának Közép- vagy Dél-Afrikában, esetleg Indiában bármilyen megérzése lehetne az egy-két hónap múlva várható európai időjárást illetően...
2022. jan. 25. 00:33
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
azt egészen biztosan kijelenthetjük, hogy vastagon elcseszte. most vagyunk a tél eddigi leghidegebb időszakában és baromi messze még a tavasz. fel fog kopni az álla.
2022. jan. 25. 00:53
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
(pontosabban: valószínűleg oda fognak rá figyelni, de a falubéliek nélkül nagyon kemény idők várnának rá)
2022. jan. 25. 00:55
 4/9 A kérdező kommentje:
Attól nem tartok, hogy éhezne, ellátják ilyenkor mindenhol. Ha csak a hideget nem sínyli meg ?
2022. jan. 25. 01:14
 5/9 TappancsMancs ***** válasza:

A mostani években volt már ilyen, hogy egy-egy gólya korán érkezett. Biztos Afrikában is más az időjárás és + vannak korai gólyák is. Majd meglátjuk a többiek mikorra érnek ide.

"Itt a tavasz? – Megérkeztek az első gólyák!

2020.01.24. Szélesi Ferenc - Főkertész

Udo Hilfers, a gólya gondozó állomás vezetője tájékoztatta az ndr.de német újságot arról, hogy megérkeztek a gólyát Wesermarsch-ba. Ez a település a németországi Alsó-Szászországban, Brémához közel található, ebben a térségben már nagyjából harminc fehér gólyát láttak, amint a fészküket keresik. A gólyaszakértő szerint a korai érkezés egyértelmű oka az éghajlatváltozás miatti enyhe időjárás.

Nem kell aggódniuk a korán érkező gólyáknak

Sajnos már a tavalyi évben is lehetett látni olyan gólyákat, amik a fészkükben fáztak, miközben esett a hó. Viszont azt érdemes tudnia mindenkinek, hogy abban az esetben, ha a madarak egészségesek, nincsenek veszélyben – először mindig a legerősebb gólyák térnek vissza, ezzel vállalják a rizikót, hogy esetleg kevesebb ennivalót találnak maguknak, de jó fészkelőhelyet találnak."

[link]

2022. jan. 25. 18:00
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy itt van e a tavasz, de én ma előbb ültem a klotyóra, mint szoktam. :)
2022. jan. 25. 18:29
 7/9 anonim ***** válasza:

#5 ezt azért furcsállom egy kicsit, mert amennyire tudom, a madarakat leginkább a nappalok hosszának változása készteti arra, hogy útnak induljanak (sőt a gólyák jellemző telelőhelye annyira délen van, ahol az év már nem igazán osztható fel egy hidegebb téli és egy melegebb nyári félévre)

mondjuk akad néhány gólya, aki nem megy túl messzire, vagy akár itt marad télire

2022. jan. 25. 20:13
 8/9 A kérdező kommentje:
#7 , ezzel most azt akarod mondani, hogy a szóban forgó gólya nem állította vissza az óráját ? :)
2022. jan. 25. 21:05
 9/9 TappancsMancs ***** válasza:
Nem tudom. Meg kell kérdezni a gólyát. :)
2022. jan. 26. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!