Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Általában mi az oka a Rhizoclo...

Általában mi az oka a Rhizoclonium alga megjelenésének?

Figyelt kérdés
Miken lehetne változtatni h megszüntessem?
2012. nov. 9. 11:35
 1/7 anonim ***** válasza:
sürűbb vízcsere, de azt le tudod húzni a növényekről
2012. nov. 9. 16:19
 2/7 anonim ***** válasza:
Csinálj egy elsötétítéses kúrát, utána fokozatosan hozd vissza a fényt, növeld a víz áramlást, és sűrítsd a vízcseréket.
2012. nov. 9. 16:22
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem ilyen volt egyébként kis akváriumba szép nagyot növesztettem, mert bazi gyorsan nőtt. A crriptocorine tetején kezdett nőni, de lehúztam róla, és arrébbraktam mellé. Mellette növesztettem tovább és utána már nem is mászott rá vissza.

[link]

Aztán megúntam és kidobtam, kis vízcsere és azóta sincs ilyen jó algám :/

Pedig én szerettem, mert volt előtte fekete ecsetalgám a criptok hegyén, de mikor ez a Rhizoclonium nőni kezdett, az ecsetalgák teljesen eltűntek. Szóval ez hasznos, mert más féle algák nem maradtak meg mellette. És egyébként ha meg nem kell, elég könnyen el tudod távolítani.

Kiszeded a növényt, lehúzgálod róla a csap alatt, lemosogatod, az akváriumban meg csinálsz egy vízcserét és kész. De tényleg ennyi volt. Lehet, hogy a sötét is betesz neki, azt nem tudom.

2012. nov. 9. 16:43
 4/7 anonim ***** válasza:
És egyébként tök szép világoszöld, gondolkoztam rajta, hogy rá kéne tekerni valami fagágra, jól nézett volna ki szerintem, csak amikor kiszedtem úgy már elég gusztustalan nyálkás volt, aztán kidobtam. Szóval csak a vízbe volt szép, szárazon nem :D
2012. nov. 9. 16:47
 5/7 anonim ***** válasza:
Ez egy 20 literes akvárium volt, tetején egy 9 Wattos lámpával, az ablak alatt, de a nap alig sütött rá, inkább az lehetett az oka, hogy beállt az akvárium túlságosan, mert néha egy hónapig sem cseréltem vizet benne, illetve ha lepárolgott azt utánatöltöttem. És asszem hogy ez nyáron volt, ha a hőmérséklet is számít valamit.
2012. nov. 9. 16:58
 6/7 A kérdező kommentje:
köszi a választ. Az a gond h sötétítést már 2x is csináltam, de az csak tünet kezelés volt, újra kialakult. vízcserét is csináltam, semmi. lehet h nem pont ilyen algám van mert nem szép a színe, meg az alakja se tetszik. Az egyik oto beleakadt múltkor. Lehet h az élesztős CO2 cucctól volt de azt már egy hónapja kivettem és már csak easy carbo van. a fényt is csökkentettem, de nem elég. Már nem olyan gyorsan nő, de még mindig nem tűnt el teljesen szóval lassan de folyamatosan nő
2012. nov. 10. 00:15
 7/7 anonim ***** válasza:

Aha, hát nem tudom milyen alga lehet, valamilyen fonal.

Hát mondjuk tönre lehet tenni az akváriumot pl úgy, hogy kiveszed a növényeket, bemártod egy kis 20%-os híg hipós vízbe, csak megkevered, kiveszed, aztán lemosod csap alatt és pár napig kint hagyod őket egy másik vödörbe sötétbe. A halaknál meg egy alapos tisztítást csinálsz, falakat lemosod szivaccsal és egy majdnem teljes vízcserét. Esetleg a talajt is kiszeded és átmosod. Az ilyen beavatkozást már azért elég kevés alga éli túl. A hipót azért nagyon utálják. A növények is megsínylik, de azért ők még helyre tudnak jönni.

2012. nov. 10. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!