Igaz, hogy az ateisták rögtön hívők lennének, ha beigazolódna egy vallás igaza, de a hívők nem hagynák el semmi pénzért a hitüket ellenkező esetben?
Egy angol fórumon olvastam ezt egy aktív vallástalantól, aki rendszerint szokott a témában írni. Azt írta, hogy az ateisták, sőt, a vallásellenesek egytől egyig hívőkké, vallásosakká válnának, ha bebizonyosodna a vallás igaza, de a hívők nem hagynák el a hitüket még akkor sem, ha a tudomány és egyéb területek minden kétséget kizáróan, 100%-osan bebizonyítanák, hogy minden vallás hamis, semmi valóság alapja nincs. Szerinte a hívők még ekkor is próbálnák erőltetetten védeni a hitüket (legyen bármilyen vallású), és bebizonyítani, hogy amúgy nekik van igazuk.
Ez mennyire igaz szerintetek?
11# ja a tudomány egy dolgot tud adni neked
Észt ami az ilyen elvakult hívőknek mint te nem sok akad
12,13# Kedves követeim, akik csak a lepontozáshoz értetek... Köszönöm, még mindig nincs hatással rám. A hitem erős vár. Gondolom a tudomány ezt sulykolta belétek, ha valaki boldog azzal ezt kell tenni.
Amúgy a kérdésre kellene válaszolni és aszerint pontozni is. De Ti az igazságtalanság oldalán harcoltok még mindig ezerrel. Csak szóltam. Áldás!
Ha valaki hívő, az általában nem baj.
Ha valaki tudományellenes, az elmebeteg.
Egy agnosztikus ateista egyből elfogadná! De egy vér-ateista lehet még a tudományos bizonyítékokat sem fogadná be, annyira ragaszkodna a saját meggyőződéséhez (tulajdonképpen hitéhez).
Egy tanult, értelmes hívő elfogadná, ha egy másik vallásról kiderül, hogy igaz. De egy aluliskolázott, gyenge értelmi képességekkel megáldott, vakhitű hívő még akkor sem állna át más vallásra, ha a saját szemével látná a tévedését.
Szóval minden azon múlik, hogy az ateista vagy hívő, mennyire képes a logikus, elemző és nyitott gondolkodásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!