Muszlimok! Hiteteknek miért az egyik fő jelképe a félhold és a csillag? Mit jelképez?
Figyelt kérdés
A mecseteken is ezt a szimbólumot láthatjuk, de láttam már ilyen nyakláncot is, amin ez a szimbólum szerepelt, illetve ha az iszlámot szeretnék valamilyen szimbólummal kifejezni, az szinte kivétel nélkül a félhold és csillag.
Miért? Mit jelent?
2022. szept. 25. 13:03
1/7 Drakula válasza:
Igazábol ez egy pogány szimbolum, amit az arabok már egy ideje használtak, is ezt rakosgatták mindenhova, igy aztán miután az iszlám elterjedt ez lett az iszlám legismertebb jele.
2/7 A kérdező kommentje:
#1.
Utánaolvastam, és azt találtam, hogy legelőször a törököknél jelent meg, és az általában öt ágú csillag az iszlám öt pillérét, a félhold pedig a ramadánt jelképezi, és eredetileg katonák zászlajain volt mintaként.
2022. szept. 25. 15:53
4/7 anonim válasza:
Én is úgy tudom hogy a törökök jelképe volt még mielőtt áttértek volna az iszlámra. Aztán idővel a törökök államok lettek a legerősebb muszlim államok és elterjdet az egész iszlám világban.
5/7 Drakula válasza:
Az iszlámnak szerintem ez az egyetlen szimboluma, ami a vallásból ered: [link]
6/7 A kérdező kommentje:
#5.
És ez micsoda?
2022. szept. 25. 22:42
7/7 Drakula válasza:
Allah neve.
Csak ezt nehezebb rajzolni, igy a félhod terjedt jobban el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!