Miért nem tesz isten olyan látványos csodát amiben mindenki hinne? Állította - e jézus hogy ő isten? 🤔🤔
#23: „Jézus igazságosan és méltányosan ítél mindenkit”
Bocs, nem Jézus mondta, hogy ne ítélkezzünk senki felett, hogy mifelettünk se mondjanak mások ítéletet? Nem ő tanította az alapvetően életellenes filozófiát, hogy „Ha megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel” vagy „Ha megüt valaki, fordítsd oda a másik arcodat is”? Nem őtőle származnak ezek a „bölcseletek”, amelyek arra szólítanak fel, hogy működjünk közre a saját elpusztításunkban?
Mi ez a hablaty?
#31 alapvető dolgokkal nem vagy tisztában a keresztény vallást illetően ezért csodálkozol el, hogy Jézus ítél.
Két példát írok csak.
János ev 5,22
"Az Atya nem is ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta át, 23hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút, ahogyan az Atyát tisztelik. Aki nem tiszteli a Fiút, az nem tiszteli az Atyát sem, aki őt elküldte."
Máté ev.
25,31 Mikor pedig eljő az embernek Fia az ő dicsőségében, és ő vele mind a szent angyalok, akkor beül majd az ő [rész 16,27. Jel. 20,11-13.] dicsőségének királyiszékébe.
25,32 És elébe gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől.
25,33 És a juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja. (...)
Jézusnak van joga ítélkezni, hiszen Isten Fia.
#32 Mi ez a halandzsa, hogy jézus nem ítél?
Mi ez a halandzsa, hogy az atya, a fiú és a szentlélek valójában egyek? Most ha háromból áll össze az egész biznisz, vagy sem? Eldöntendő kérdés, tehát igen vagy nem választ várok rá.
Még néhány bejegyzés arról, hogy jézus nem ítél:
https://www.youtube.com/watch?v=QQLwhzPp91E
J 8:16 „De még ha ítélkezem is, igaz az én ítéletem, mert nem egyedül vagyok, hanem én és az Atya, aki elküldött engem”
Tehát áthárítja a felelősséget az apjára, akivel a mese szerint ő egy személyt alkot, azaz terel.
BTW, nem a kérdésre válaszoltál! A kérdés (ami valójában 2 kérdés volt), az volt (Miért nem tesz isten olyan látványos csodát amiben mindenki hinne?)
WTF köze van a te válaszodnak arra, amit kérdeztek?
#32 KIEGÉSZÍTÉS
gyépés vagy-e? vagy csak szimplán troll?
A mai ember szemlélete úgy van beállítva, hogy minden megmagyarázható tudománnyal. Amúgy ha nem érthető a jelenség azt is majd a tudomány meg fogja oldani.
Ezt Isten előre tudta, ha az ember beleharap a tudás fájának gyümölcsébe, akkor egy idő után már annyi tudást fog felhalmozni, hogy már nem fogja Istent keresni nem hallgat rá, a csodákat is tudománnyal fogja magyarázni.
A 20. Századra idáig ért az emberiség. Mit is ír a Teremtés könyve még? Hogy ...hasonlatosak legyenek az istenekhez.
Isten ezért tűnik egyre inkább visszahúzódónak, jól van istenetek a tudomány akkor én kilépek a világotokból.
Aki viszont keresi őt belép az életébe. Magánúton lelki síkon, belső hitélet, belső irányadás, tanácsadás, lelki tartás, belső tisztulás itt munkálkodik, itt segít.
1x mer' nincs
2x m'ék? Jahve, Allah, Krisna, Xenu?
3x ha csodát tenne, cheatelne, a "saját maga által felállított" fizikai törvényeket rúgná fel, ami egyfelől azt jelenti, hogy felköpött és alá állt. Másrészt köztudott, hogy, ha belepiszkálna a fizikába, összeomlana az egész rendszer: megsemmisülne a mindenség. Egy ; hiba elég a programsorban és összeomlik az alkalmazás.
4x "Az is jel, ha nincs jel." Annak a jele, hogy rossz a vétel.
5x Már csoda, hogy ez a szemétdomb, ennyire "működik", amennyire. Pl. a gép, amin írok.
6x Bűnös vagyok: reklám blokkolót használok. Mocskos gondolataim is vannak: hihetetlen, milyen kosz van a lépcsőházban. Erre fizetek KK-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!