Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény hívők, Szerintetek...

Keresztény hívők, Szerintetek Bűn? Szüleim ellen lázadtam?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok. Megváltoztattam az Utónevemet(keresztnevem) Pl Szűcs Tiborról, pl: Szűcs Kálmán Patrik-ra. Apukám nehezen viselte kiabált is hogy az ő nevét le vettettem pedig ez nem igaz, mert a Családi nevem(Vezetéknév) ugyan az maradt csak az Utónév változott meg! Bűnt követtem el?
2022. szept. 15. 07:05
 1/8 anonim ***** válasza:
64%

Te neved. A hajad is át festheted pedig azt is tőlük örökölted.

De miért csináltál ilyet?

2022. szept. 15. 07:43
 2/8 anonim ***** válasza:
78%

Nem. Olyan nevet választasz magadnak, amilyet szeretnél.

Ebben mi lenne bűn?

2022. szept. 15. 07:43
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Hm. Nem is lenne rossz, ha a gyermek tudna erről nyilatkozni, hogy milyen nevet szeretne... Elég volt megtalálni anno... Főleg, hogy stimmeljen a vezetéknévhez is.

Remélhetőleg édesapád megnyugodott azóta! Max Ő még mindig a régi neveden hív...

2022. szept. 15. 08:18
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Egy többszáz éves dark fantasy-ban hinni bűn
2022. szept. 15. 10:54
 5/8 anonim ***** válasza:
Fejezd már be. Úgy vártuk, hogy végre ne legyen erről több kérdés, erre most még múlt időben is felteszed. Rajtad és apádon kívül senkit nem érdekel.
2022. szept. 15. 11:45
 6/8 szp72 ***** válasza:
40%

Nem bűn a névváltoztatás, például a szerzetesek vagy a pápák is ezt teszik. Inkább a névváltoztatás oka lehet érdekes. Ha ez amolyan bosszú volt apád ellen az már lehet valamekkora bűn. A névváltoztatás mögött kisebb-nagyobb önértékelési zavar is meghúzódhat.

Volt egy ismerősöm, akinek nem tetszett a Gizi név és megváltoztatta, állítólag azért, mert sokan a bu'zi szóval rímeltették, valójában súlyos önértékelési zavara volt, már nem él.

2022. szept. 15. 12:22
 7/8 anonim ***** válasza:
Te minden kategóriába valahogy felteszed ezt a kérdést?🤣
2022. szept. 15. 19:39
 8/8 KZitus ***** válasza:
39%

Szia

Nem bűn, de nem lenne most ezzel gondod, mármint a szüleiddel, ha előtte beszélsz velük erről, és talán elmondod az indokaidat. Az írásodból úgy tűnik ki, a névváltoztatás után közölted velük a "hírt", és ezzel átléptél egy határt, amit úgy neveznek: "szülői tisztelet".

Felnőttként tényleg azt teszel a neveddel amit jónak látsz, de az nagyon nem mindegy hogyan teszed.

Lehet a labdát oda dobmi valakinek úgy, hogy az várja és elkapja, és lehet úgy is hozzávágni, amivel sérülést okozol. A szeretet, és a kölcsönös tisztelet sok minden ilyesmin átsegíti az embert.

2022. szept. 15. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!