Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A modern Izrael Állam létrejöt...

A modern Izrael Állam létrejötte utalhat arra, hogy közeleg Krisztus második eljövetele?

Figyelt kérdés
Ha jól tudom van egy olyan prófécia, jövendölés, hogy Isten összegyűjti a választott népet, és visszaadja Izráél fiainak azt a földet, amit megígért, Jézus Krisztus második eljövetele előtt.

2022. szept. 10. 21:15
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
40%

Szia,

Nem és erre nagyon egyszerű a magyarázat:

“Ezért mondom nektek, hogy elvétetik tőletek az Isten országa, és olyan népnek adatik, amely megtermi annak gyümölcseit.” (Mt. 21:43)

“Itt már nincs többé görög és zsidó, körülmetéltség és körülmetéletlenség, barbár és szkíta, szolga és szabad, hanem minden és mindenekben Krisztus.” (Kol. 3:11)

Üdv. Péter

2022. szept. 11. 09:47
 12/25 anonim ***** válasza:
0%

Péter!

Mt 21,43 elhangzottak a farizeusoknak szóltak.

Kol 3,11 az igazság egy része amelyből az adventisták a saját teológiájukat próbálják az emberekre erőltetni nem Isten kijelentéseit osztják meg az emberekkel és így nem látják át az üdvtörténet teljes folyamatát,ebben a folyamatban a zsidóság helyét. Ahoz hogy a zsidóság eljusson a Kol 3,11-hez sok nehézségeken átt kell menniük pl:

- A zsidóság összegyűjtése, megtévesztése

-Antikrisztussal először szövetség aztán konfrontáció

-A Mózesi lepel megszűnése

-Az igazi Messiás felismerése

-Az Armageddoni megmenekülésük

és hogy ezeken keresztülmenjenek szükséges a nemzeti identitásuk ugyanis ehhez kell egy ország Izrael Jeruzsálem mint város és mint nép zsidók vagyis az üdvtörténetben a zsidóság egy másik folyamaton keresztül fog eljutni a Kol 3,11-hez.

2022. szept. 11. 11:06
 13/25 anonim válasza:

“A fügefáról vegyétek pedig a példát: mikor az ága már zsendül, és levelet hajt, tudjátok, hogy közel van a nyár: Azonképen ti is, mikor mindezeket látjátok, tudjátok meg, hogy közel van, az ajtó előtt. Bizony mondom néktek, el nem múlik ez a nemzetség, mígnem mindezek meglesznek.”

‭‭Máté‬ ‭24:32-34‬ ‭HUNK‬‬

[link]

A Fügefa Izrael, nem?

2022. szept. 11. 13:47
 14/25 anonim ***** válasza:
76%

12-es hozzászóló!

Úgy tűnik neked komoly szövegértési problémáid vannak. Ha csak a farizeusoknak szólt volna, akkor az állna ott, hogy pl. “olyan tanítóknak”, vagy “olyan embereknek”, csakhogy itt az Úr Jézus Krisztus “népről” beszél, “ἔθνος” - nemzet, nép!

Én úgy gondolom Pál apostol világosan szól, ha már teológia, akkor éppen a te hozzászólásod igyekszik elteologizálni ezt a kérdést!

Üdv. Péter

2022. szept. 11. 14:12
 15/25 anonim ***** válasza:
0%

De csak úgy tűnik.....

Ezért nincsenek szövegértési problémáim neked pedig további az eddiginél hasznosabb Biblia tanulmányozást kívánok!

2022. szept. 11. 14:17
 16/25 anonim ***** válasza:

Hát sokan erre utaló jelként olvassák Ezékiel próféta jövendölését:

"A fadarabok, amelyekre írsz, legyenek a szemük előtt a kezedben, aztán így beszélj: Ezt mondja az Úr, az Isten: Lám, kiragadom Izrael fiait a népek közül, ahová elhurcolták őket. Összegyűjtöm őket mindenhonnan, és a saját földjükre viszem őket.

Egy néppé teszem őket országomban, és Izrael hegyein egy király fogja kormányozni őket, és nem alkotnak többé két népet, és nem oszlanak többé két országra.

Nem szennyezik be többé magukat bálványaikkal, iszonyatos tetteikkel és bűneikkel. Kiszabadítom őket a hűtlenségből, amelyet elkövettek, megtisztítom őket, és az én népem lesznek, én meg az ő Istenük leszek.

Szolgám, Dávid lesz majd a királyuk, és egyetlen pásztora lesz mindnyájuknak. Törvényeimhez igazodnak és szemük előtt tartják parancsaimat és teljesítik őket.

Azon a földön laknak majd, amelyet szolgámnak, Jákobnak adtam, s amelyen atyáitok is laktak. Ők is ezen laknak majd, fiaik is, fiaik fiai is, mindörökre, és szolgám, Dávid lesz a fejedelmük mindörökre.

A béke szövetségét kötöm velük, s ez örök szövetség lesz. Megerősítem és megsokasítom őket, és felállítom közöttük szentélyemet, örök időkre."

A politikai Izrael megalakulása azonban ezzel a jövendöléssel, bár összecsenghet, mégsem teljesít néhány elég fontos feltételt:

1. Nem király kormányozza Izraelt.

2. Nem épült fel (vissza) a Szentély (a jeruzsálemi templom).

3. Nincs béke Izraelben.

4. Nem Dávid (vagy az ő házából való Messiás) vezeti Izraelt.

5. A világ zsidóságának kétharmada a mai napig Izraelen kívül él.

6. Izrael szekuláris állam, sokan nem tartják be a vallási törvényeket, nem követik a vallást.

Egyes haszid anticionista rabbik (pl. a szatmári haszidizmus rebbéi) emiatt idáig is képesek voltak elragadtatni magukat, hogy a politikai Izrael létét a Messiás eljövetelét KÉSLELTETŐ dolognak kiáltották ki (mai utódaik ezen sokat finomítottak!).

Ma sok ortodox, ultraortodox irányzat azt tartja, hogy a politikai Izrael léte valójában kedvez a Messiás által létrehozandó vallási Izrael eljövetelének, ennyiben tekinthető egyfajta távolabbi előjelként - de még semmiképpen nem azonos azzal, amit Ezékiel jövendölt.

(Azt csak az elvakultan nacionalista, cionista zsidók gondolják esetleg, hogy ez a mai, szekuláris, politikai Izrael állam már azonos azzal, amit Ezékiel jövendölt.)

2022. szept. 12. 00:42
 17/25 anonim ***** válasza:

Sok zsidó hiszi, hogy a VÁLASZTOTT NÉP, az Izrael népének általános megjelölése, amely azt a gondolatot fejezi ki, hogy Izrael népe különleges és egyedülálló kapcsolatban van a világegyetem istenségével. Ez az elképzelés központi helyet kapott a zsidó gondolkodás egész történelmében. (Encyclopaedia Judaica (Jeruzsálem, 1971, 5. köt., 498. h.) alapja a 2Mózes 19:5; 5Mózes 7:6–8.

A babiloni fogságot követően, amikor Izrael népe visszatért hazájába, az Istentől kapott földön helyre kellett állítaniuk az igaz imádatot. A visszatért nép első ténykedésének egyike a jeruzsálemi templom újjáépítése volt. Miután azonban i. sz. 70-ben a rómaiak ismét elpusztították Jeruzsálemet, a templomot soha többé nem építették fel. Sőt, ma iszlám szentély emelkedik a templom helyén. Ha azok a zsidók, akik azt állítják, hogy a Mózesi Törvény alatt vannak, ma Jeruzsálemben Isten választott népe lennének, vajon nem lenne újjáépítve az Istenük imádatának szentelt templom?

Gal 3: 27-29: „mindnyájan, akik megkeresztelkedtetek Krisztusba, felöltöttétek Krisztust. Nincsen sem zsidó, sem görög, nincsen sem rabszolga, sem szabad, nincsen sem férfi, sem nő; mert ti mindnyájan egyek vagytok Krisztus Jézussal egységben. Ezenfelül, ha Krisztushoz tartoztok, valóban Ábrahám magva vagytok, örökösök egy ígéretre való tekintettel.” Isten álláspontja szerint tehát már nem a természetes leszármazás dönt az Ábrahám magvához tartozás kérdésében.

2022. szept. 12. 06:10
 18/25 anonim ***** válasza:
Miután Jézus megátkozza a fügefát, és az kiszárad, megkérdezik tőle a tanítványai, hogy miért tette? Válaszában így indokolja meg: „Biztosak lehettek benne, hogy ha van hitetek, és nem kételkedtek, nemcsak azt fogjátok megtenni, amit én tettem a fügefával, hanem ha azt mondjátok ennek a hegynek, emelkedj fel, és vesd magad a tengerbe, az is meglesz. És mindazt, amit hittel kértek imában, megkapjátok” (Máté 21:21, 22). Ezzel tehát megismétli azt a korábbi lényeges gondolatát, hogy ha van hitük, egy hegyet is képesek elmozdítani (Máté 17:20). Jézus a fa kiszárításával azt szemlélteti, hogy mennyire fontos hinni Istenben. Egy másik összefüggés a fügefa kiszáradása és a hit minősége között: hasonlóan a fügefához, Izrael nemzete is külsőleg megtévesztő. A nemzet szövetséges kapcsolatban áll Istennel, és látszólag megtartja a törvényt. Ám valójában a hit hiánya jellemzi az egész népet, és az, hogy nem teremnek jó gyümölcsöt. Sőt, még Isten saját Fiát is elutasítják! Tehát Jézus a terméketlen fügefa kiszárításával azt mutatja be, hogy mi fog történni a gyümölcstelen és hitetlen nemzettel.
2022. szept. 12. 06:19
 19/25 anonim ***** válasza:
51%

A Bibliából az látom Isten erről a témáról mást gondol mint néhány homályos elméjű anticionista, hamis tanító!!!

1Móz 17:7 És megállapítom az én szövetségemet én közöttem és te közötted, és te utánad a te magod között annak nemzedékei szerint örök szövetségül, hogy legyek teneked Istened, és a te magodnak te utánad.

1Móz 17:8 És adom teneked és a te magodnak te utánad a te bujdosásod földét, Kanaánnak egész földét, örök birtokul; és Istenük leszek nekik.

Zsolt 69:36 Mert megtartja Isten a Siont, és megépíti Júdának városait; és ott lakoznak majd és bírni fogják azt.

Zsolt 69:37 És az ő szolgáinak maradékai öröklik azt, és abban laknak majd, akik szeretik az ő nevét.

Ézs 2:1 Ésaiásnak, Ámós fiának beszéde, amelyet látott Júda és Jeruzsálem felől.

Ézs 2:2 Lészen az utolsó időkben, hogy erősen fog állani az Úr házának hegye, hegyeknek felette, és magasabb lészen a halmoknál, és özönleni fognak hozzá minden pogányok;

Ézs 2:3 És eljönnek sok népek, mondván: Jertek menjünk fel az Úr hegyére, Jákób Istenének házához, hogy megtanítson minket az Ő utaira, és mi járjunk az Ő ösvényein, mert tanítás Sionból jő, és Jeruzsálemből az Úrnak beszéde;

Ézs 33:20 Lássad Siont, ünnepeinknek városát, szemeid nézzék Jeruzsálemet, mint nyugalom hajlékát, mint sátort, mely nem vándorol, melynek szegei soha ki nem húzatnak, s kötelei soha el nem szakadnak;

Ézs 40:8 Megszáradt a fű, elhullt a virág; de Istenünk beszéde mindörökre megmarad!

Ézs 40:9 Magas hegyre menj fel, örömmondó Sion! emeld föl szódat magasan, örömmondó Jeruzsálem! emeld föl, ne félj! mondjad Júda városinak: Ímhol Istenetek!

Ézs 40:10 Íme, az Úr Isten jő hatalommal, és karja uralkodik! Íme, jutalma vele jő, és megfizetése Őelőtte.

Ézs 40:11 Mint pásztor, nyáját úgy legelteti, karjára gyűjti a bárányokat és ölében hordozza, a szoptatósokat szelíden vezeti.

Ézs 45:17 És Izrael megszabadul az Úr által örök szabadulással, nem vallotok szégyent és gyalázatot soha örökké;

Ézs 45:18 Mert így szól az Úr, aki az egeket teremté; Ő az Isten, aki alkotá a földet és teremté azt és megerősíté; nem hiába teremté azt, hanem lakásul alkotá: Én vagyok az Úr és több nincsen!

Ézs 45:19 Nem titkon szóltam, a sötétség földének helyén; nem mondtam Jákób magvának: hiába keressetek engem! én, az Úr, igazságot szólok, és megjelentem, amik igazak.

Ézs 45:20 Gyűljetek egybe és jöjjetek elő, közelegjetek mind, akik a népek közül megszabadultatok; nem tudnak semmit, akik bálványuk fáját hordják, és könyörögnek oly istenhez, aki meg nem tart!

Ézs 45:21 Jelentsétek meg és hozzátok elő, sőt egyetemben tanácskozzanak: ki mondta meg ezt régtől fogva és jelenté meg előre? Vajon nem én, az Úr? És nincs több Isten nálam, igaz Isten és megtartó nincs kívülem.

Ézs 45:22 Térjetek én hozzám, hogy megtartassatok földnek minden határai, mert én vagyok az Isten, és nincsen több!

Ézs 45:23 Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden térd nekem hajol meg, rám esküszik minden nyelv!

Ézs 45:24 Csak az Úrban van, így szólnak felőlem, minden igazság és erő, Ő hozzá mennek, és megszégyenülnek mindazok, akik reá haragszanak.

Ézs 45:25 Az Úrban igazul meg és dicsekszik Izraelnek egész magva!

Ez 36:22 Ennek okáért mondjad Izrael házának: Ezt mondja az Úr Isten: Nem ti értetek cselekszem, Izrael háza, hanem az én szent nevemért, melyet ti megfertőztettetek a pogányok között, akik közé menétek.

Ez 36:23 És megszentelem az én nagy nevemet, mely megfertőztetett a pogányok között, melyet ti fertőztettetek meg köztük; és megtudják a pogányok, hogy én vagyok az Úr, ezt mondja az Úr Isten, mikor megszentelem magamat rajtatok az ő szemük láttára.

Ez 36:24 És fölveszlek titeket a pogányok közül, s egybegyűjtelek titeket minden tartományból, és beviszlek titeket a ti földetekre.

Ez 36:25 És hintek reátok tiszta vizet, hogy megtisztuljatok, minden tisztátalanságtoktól és minden bálványaitoktól megtisztítlak titeket.

Ez 36:26 És adok nektek új szívet, és új lelket adok belétek, és elveszem a kőszívet testetekből, és adok nektek hússzívet.

Ez 36:27 És az én lelkemet adom belétek, és azt cselekszem, hogy az én parancsolataimban járjatok és az én törvényeimet megőrizzétek és betöltsétek.

Ez 36:28 És laktok azon a földön, melyet adtam atyáitoknak, és lesztek nekem népem s én leszek nektek Istenetek.

Ez 37:1 Lőn én rajtam az Úrnak keze, és kivitt engem az Úr lélek által, és letőn engem a völgynek közepette, mely csontokkal rakva vala.

Ez 37:2 És átvitt engem azok mellett körös-körül, és íme, felette sok vala a völgy színén, és íme, igen megszáradtak vala.

Ez 37:3 És monda nekem: Embernek fia! vajon megélednek-e ezek a tetemek? és mondék: Uram Isten, te tudod!

Ez 37:4 És monda nekem: Prófétálj e tetemek felől és mondjad nekik: Ti megszáradt tetemek, halljátok meg az Úr beszédét!

Ez 37:5 Így szól az Úr Isten ezeknek a tetemeknek: Íme, én bocsátok ti belétek lelket, hogy megéledjetek.

Ez 37:6 És adok reátok inakat, és hozok reátok húst, és bőrrel beborítlak titeket, és adok belétek lelket, hogy megéledjetek, és megtudjátok, hogy én vagyok az Úr.

Ez 37:7 És én prófétálék, amint parancsolva vala nekem. És mikor prófétálnék, lőn zúgás és íme zörgés, és egybemenének a tetemek, mindenik tetem az ő teteméhez.

Ez 37:8 És látám, és íme inak valának rajtuk, és hús nevekedett, és felül bőr borította be őket; de lélek nem vala még bennük.

Ez 37:9 És monda nekem: Prófétálj a léleknek, prófétálj embernek fia, és mondjad a léleknek: Ezt mondja az Úr Isten: A négy szelek felől jöjj elő lélek, és lehelj ezekbe a megölettekbe, hogy megéledjenek!

Ez 37:10 És prófétálék amint parancsolá. És beléjük méne a lélek s megéledének, s állának lábaikra, felette igen nagy sereg.

Ez 37:11 És monda nekem: Embernek fia! ezek a tetemek az Izrael egész háza. Íme, ezt mondják: Elszáradtak a mi csontjaink és elveszett a mi reménységünk; kivágattunk!

Ez 37:12 Annak okáért prófétálj, és mondjad nekik: Így szól az Úr Isten: Íme, én megnyitom a ti sírjaitokat és kihozlak titeket sírjaitokból, én népem! s beviszlek titeket Izrael földjére.

Ez 37:13 És megtudjátok, hogy én vagyok az Úr, mikor megnyitándom sírjaitokat és kihozlak titeket sírjaitokból, én népem!

Ez 37:14 És adom az én lelkemet belétek, hogy megéledjetek, és leteszlek titeket a ti földetekre, és megtudjátok, hogy én, az Úr, szóltam és megcselekedtem, ezt mondja az Úr Isten.

Ez 39:27 Mikor visszahozom őket a népek közül, és egybegyűjtöm őket ellenségeik földjeiről, akkor megszentelem magamat bennük sok nép szeme láttára.

Zak 1:14 És mondá nekem az angyal, aki beszél vala velem: Kiálts, ezt mondván: Ezt mondja a Seregeknek Ura: szeretem Jeruzsálemet és a Siont nagy szeretettel!

Zak 1:16 Azt mondja azért az Úr: könyörületességgel fordulok Jeruzsálemhez; benne építtetik meg az én házam, szól a Seregeknek Ura, és mérőzsinór nyújtatik ki Jeruzsálem felett.

Zak 2:12 És birtokba veszi az Úr Júdát, mint az ő osztályrészét a szent földön, és újra magáévá fogadja Jeruzsálemet.

Zak 8:3 Ezt mondja az Úr: Megtértem a Sionhoz, és Jeruzsálem közepette lakozom, és Jeruzsálem igazság városának neveztetik, a Seregek Urának hegye pedig szent hegynek.

Zak 8:4 Ezt mondja a Seregeknek Ura: Agg férfiak és agg nők ülnek majd Jeruzsálem utcáin, és kinek-kinek pálca lesz kezében a napok sokasága miatt.

Zak 8:5 És megtelnek a város utcái fiúkkal és leányokkal, akik játszadoznak annak utcáin.

Zak 8:6 Ezt mondja a Seregeknek Ura: Ha [ez] csoda lészen e nép maradékának szemei előtt azokban a napokban, vajon az én szemeim előtt is csoda lészen-e? így szól a Seregeknek Ura.

Zak 8:7 Ezt mondja a Seregeknek Ura: Íme, én megszabadítom az én népemet a nap keltének földéről és a nap nyugtának földéről.

Zak 8:8 És elhozom őket és Jeruzsálemben lakoznak, és népemmé lesznek, én pedig Istenükké leszek hűséggel és igazsággal.

Zak 12:2 Íme, én részegítő pohárrá teszem Jeruzsálemet minden körülte való népnek; Júdának is az lesz, mikor ostromolják Jeruzsálemet.

Zak 12:3 És azon a napon lesz, hogy nyomtatókővé teszem Jeruzsálemet minden népnek; aki emelni akarja azt, mind szakadva-szakad meg, noha összegyűl ellene a föld minden pogánya.

Zak 12:8 Azon a napon oltalma lészen az Úr Jeruzsálem lakosának, és azon a napon olyan lesz köztük a legalábbvaló, mint Dávid, a Dávid háza pedig, mint az Isten, mint az Úrnak angyala ő előttük.

Zak 12:10 A Dávid házára és Jeruzsálem lakosaira pedig kiöntöm a kegyelemnek és könyörületességnek lelkét, és reám tekintenek, akit átszegeztek, és siratják őt, amint siratják az egyetlen fiút, és keseregnek utána, amint keseregnek az elsőszülött után.

Zak 14:4 És azon a napon az Olajfák hegyére veti lábait, amely szemben van Jeruzsálemmel napkelet felől, és az Olajfák hegye közepén ketté válik, kelet felé és nyugat felé, igen nagy völggyé, és a hegynek fele észak felé, fele pedig dél felé szakad.

Ámós 9:13 Íme, napok jőnek, ezt mondja az Úr, és ott éri a szántó az aratót, a szőlőtaposó a magvetőt. És a hegyek musttal csepegnek, a halmok pedig mind megáradnak.

Ámós 9:14 És hazahozom a fogságból az én népemet, az Izraelt, és fölépítik az elpusztult városokat, és lakoznak bennük. Szőlőket plántálnak és isszák azok borát, és kerteket csinálnak és eszik azoknak gyümölcsét.

Ámós 9:15 És elplántálom őket az ő földjükbe; és nem szaggattatnak ki többé az ő földjükből, amelyet adtam nekik, azt mondja az Úr, a te Istened!

Máté 25:31 Mikor pedig eljő az embernek Fia az ő dicsőségében, és ő vele mind a szent angyalok, akkor beül majd az ő dicsőségének királyi székébe.

Máté 25:32 És elébe gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől.

Máté 25:33 És a juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja.

Máté 25:34 Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, amely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta.

Máté 25:35 Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam, és innom adtatok; jövevény voltam, és befogadtatok engem;

Máté 25:36 Mezítelen voltam, és megruháztatok; beteg voltam, és meglátogattatok; fogoly voltam, és eljöttetek hozzám.

Máté 25:37 Akkor felelnek majd neki az igazak, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, és tápláltunk volna? vagy szomjúhoztál, és innod adtunk volna?

Máté 25:38 És mikor láttuk, hogy jövevény voltál, és befogadtunk volna? vagy mezítelen voltál, és felruháztunk volna?

Máté 25:39 Mikor láttuk, hogy beteg vagy fogoly voltál, és hozzád mentünk volna?

Máté 25:40 És felelvén a király, azt mondja majd nekik: Bizony mondom nektek, amennyiben megcselekedtétek eggyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg.

Máté 25:41 Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett.

Máté 25:42 Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom;

Máté 25:43 Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok fel engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem.

Máté 25:44 Akkor ezek is felelnek majd neki, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, vagy szomjúhoztál, vagy hogy jövevény, vagy mezítelen, vagy beteg, vagy fogoly voltál, és nem szolgáltunk volna neked?

Máté 25:45 Akkor felel majd nekik, mondván: Bizony mondom nektek, amennyiben nem cselekedtétek meg eggyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg.

Máté 25:46 És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre.

Apcs 1:6 Mikor azért azok egybegyűltek, megkérdék őt, mondván: Uram, avagy nem ez időben állítod-e helyre az országot Izraelnek?

Apcs 1:7 Monda pedig nekik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya a maga hatalmába helyeztetett.

Róm 1:16 Mert nem szégyenlem a Krisztus evangéliumát; mert Istennek hatalma az minden hívőnek üdvösségére, zsidónak először meg görögnek.

Jel 7:4 És hallám a megpecsételtek számát: Száznegyvennégyezer, az Izrael fiainak minden nemzetségéből elpecsételve.

Jel 7:5 A Júda nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt [vala]; a Ruben nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; a Gád nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt;

Jel 7:6 Az Áser nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; a Nafthali nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; a Manassé nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt;

Jel 7:7 A Simeon nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; a Lévi nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; az Izsakhár nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt;

Jel 7:8 A Zebulon nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; a József nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; a Benjámin nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt.

Jel 21:10 És elvive engem lélekben egy nagy és magas hegyre és megmutatá nekem azt a nagy várost, a szent Jeruzsálemet, amely Istentől szállott alá a mennyből.

Jel 21:11 Benne vala az Isten dicsősége; és annak világossága hasonló vala a legdrágább kőhöz, úgymint kristálytiszta jáspis kőhöz;

Jel 21:12 És nagy és magas kőfala vala, tizenkét kapuja, és a kapukon tizenkét angyal, és felírott nevek, amelyek az Izrael fiai tizenkét törzsének [nevei]:

2022. szept. 12. 21:28
 20/25 anonim ***** válasza:

"Jel 21:10 És elvive engem lélekben egy nagy és magas hegyre és megmutatá nekem azt a nagy várost, a szent Jeruzsálemet, amely Istentől szállott alá a mennyből."

Te nem tudod értelmezni a Bibliát? Itt szerinted arról a Jeruzsálemről van szó, ami jelenleg is létezik a Földön, vagy arról, aminek semmi köze a mostani Jeruzsálemhez és a mennyből száll alá?

2022. szept. 12. 21:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!