Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent a Dzsihád?

Mit jelent a Dzsihád?

Figyelt kérdés
Röviden, részletesen és érthetően. Nekem olyan össze-vissza leírások jöttek ki mindig. 😔

2022. szept. 9. 23:46
 1/5 Isti22 ***** válasza:
83%

"Röviden, részletesen" :D Szó szerint küzdelmet jelent, bővebben erőfeszítést nemes ügyért.

Ez lehet annyi is, hogy ellenállsz annak, hogy kifusson a szádon egy káromkodás, meg persze az is, amit a nyugati világ ért alatta, hogy az életed adod a jóért.

2022. szept. 10. 00:13
 2/5 anonim ***** válasza:
81%

Erőfeszítést és küzdelmet jelent a jó ügy érdekében.

Ilyen lehet például az ember egy függőségével való küzdelem is. Például hogy leszokj a dohányzásról azért hogy ezáltak Allah tetszését elnyerd.

2022. szept. 10. 00:17
 3/5 anonim ***** válasza:
73%
Én úgy tudom belső harcot jelent. Szóval önfejlesztésnek a nemesebbik irányzata, ahol egy nemes harcos vagy saját magad istenellenes részeivel szemben, pl idegesség.
2022. szept. 10. 04:55
 4/5 anonim ***** válasza:
Angolul úgy szokták fordítani, hogy "effort" vagy "struggle", akkor magyarul "erőfeszítés" vagy "küzdelem".
2022. szept. 10. 14:52
 5/5 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy mikor és kit kérdezel. Például Mohamed idején és az őt követő néhány évszázadban fegyveres harcot jelentett, amikor az alakuló iszlám birodalom kiterjesztette határait elképesztő mértékben, Indiától az Atlanti óceánig.

Manapság ez már nem túl divatos, nem túl "fancy", ezért más jelentéseire helyezik a hangsúlyt.

2022. szept. 10. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!