Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért reklámozzák az egyházak,...

Miért reklámozzák az egyházak, hogy népszámláláson vállaljuk az egyházhoz tartozásunkat?

Figyelt kérdés
Nekik nem az aktív tagság a lényeg? Változtat valamit, ha valaki, akit megkereszteltek, de azóta templomot nem látott, adott felekezetűnek vallja magát?
2022. szept. 8. 07:32
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
29%

Címezd Kövér elvtársadnak, engem nem különösebben érdekel a fideszed.

2022. szept. 8. 10:18
 12/25 anonim ***** válasza:
73%
Ez természetes. Aki hívő és gyakorló hitvalló, bátran vállalja vallási identitását.
2022. szept. 8. 10:19
 13/25 anonim ***** válasza:
58%

Hány ateista szokot a népszámlálási adatok alapján hívőket felkeresni és beléjük kötni?

Csak mert ha nem szoktak ilyet akkor csak a pénzről szól.

2022. szept. 8. 10:39
 14/25 anonim ***** válasza:
33%

"Nekik nem az aktív tagság a lényeg? "

Ha valaki csak "névleg" hívő akkor az nem követ el bűnt amikor valóban hívőnek valja magát?

Illetve az egyház nem követ el bűnt amikor erre buzdítja az embereket?

2022. szept. 8. 10:40
 15/25 anonim ***** válasza:
2022. szept. 8. 11:30
 16/25 anonim ***** válasza:
19%

"Vicc, hogy 12 évnyi Fidesz-KDNP kormányzás, az azzal járó vasárnapi boltzár, kötelező(en választható) hittan, LMBT-ellenes törvényes stb. után még mindig Ti játszátok az áldozatot..."

Inkább az a vicc, hogy te még mindig a fidesszel azonosítod a kereszténységet. Holott ők többet ártottak a kereszténységnek, mint a rendszerváltoztatás óta bármelyik párt.

Van keresztényellenes hangulat Magyarországon is, ha nem is olyan üldözés, mint mondjuk Nigériában. Engem röhögtek már ki a vallásom miatt, meg pl. azért, mert nem vettem részt egy programon, ami nagyszombaton volt, mert én a húsvét ünneplése miatt nem értem rá. Ettől még nem leszek áldozat, de kevesen merik vállalni a hitüket. Ma már ez tabunak számít.

2022. szept. 8. 13:11
 17/25 anonim ***** válasza:
85%

"Inkább az a vicc, hogy te még mindig a fidesszel azonosítod a kereszténységet."

Bocs, hogy beleszólok a vitàtokba, de ha a kereszténység nem ért egyet a Fidesszel, és nem kér a támogatásából, akkor hogyan lehetséges az, hogy a keresztény vezetők nem határolódnak el a Fidesztől?

Egyszer hallottam arról, ha jól emlékszem, hogy egy kis faluban egy pap sorra küldte el a politikai aktivistákat, hogy nem adja senkinek sem a szavazatát. Ez a hozzáállás az egyházi vezetők részéről nem megszokott.

2022. szept. 8. 14:07
 18/25 anonim ***** válasza:
82%
Arról nem is beszélve amikor Orbánért mondják a misét.
2022. szept. 8. 14:13
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak misét mondanak érte, hanem az egyik karizmatikus alkalmon is Orbán Viktorról mondtak egy elborult szónoklatot:

[link]

Tehát Orbán központi figura a magyar kereszténységben.

2022. szept. 8. 14:23
 20/25 anonim ***** válasza:
0%

#16 én is keresztény vagyok és nem gondolom romboló hatásúnak a fidesz. Abba gondolj bele, hogy most azért van iskolai hittan, támogatások, az alkotmányban azért van benne hogy keresztény nemzet vagyunk, valamint többek között az iskolákban azért vannak kitiltva többek között a gender aktivisták, van (mai viszonylatban, egyébként persze van még mit rajta változtatni) szigorúanbban véve az abortusz, mert fidesz kormányunk van. De felsorolhatatlan sokmindent van még, mint a keresztény szimbólumok, dolgok megjelenítése mindenhol (pl meg a tavalyi tüzijáték is egy drónos kereszttek fejeződött be, de a közmédiában délben adják a harangszót az Úrangyalához), megpróbálták a vasárnapi boltzárat, csak a túl nagy hergelés miatt le kellett róla mondani, és nagyon sok más. Azt gondold át, hogy melyik jobb nekünk keresztényeknek. Az, hogy egy kormány nekünk akár tetszeni, és ennek megfelelően hoz sok intézkedést, vagy az, hogy ugyanolyan erkölcstelenek, de nem is tagadják, nem is próbálnak nekünk megfelelni és azzal kampányolnak, hogy nem hogy új támogatásokat adnának, de még a mostaniakat is eltörölnék

#18 gondolom nem vagy vallásos, de szoktunk imádkozni a vezetőinkért. Amikor nem köztársaság volt, akkor a királyért mondták szentmisét. Gondolj bele, mutatunk be szentmisét az aszály megszűnéséért, vagy jobb példa, Marika néni lelki üdvéért. Ki tudja, lehet hogy Marika néni jobboldali volt :O És akkor mi van? Semmi köze hozzá, nem azért mondjuk. Azért mondjuk, hogy elnyerje az üdvösséget. Orbánért nem azért mondunk, mert Orbán Viktor, hanem mert ő a miniszterelnök. De még ha érte mondanák sem dőlne össze a világ.

2022. szept. 8. 14:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!