Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek a vallásos hit...

Szerintetek a vallásos hit képes enyhíteni a létbizonytalanságot és a szorongást?

Figyelt kérdés

2022. aug. 25. 22:52
 1/7 anonim ***** válasza:
80%
A letbizonytalansagot nem, csak a letbizonytalansag erzeset tudhatja tompitani. A szorongast is oldhatja, igen.
2022. aug. 25. 23:08
 2/7 anonim ***** válasza:
81%
A helyzeted nem javítja, de ha tényleg hiszel benne, akkor lelki támaszt tud nyújtani.
2022. aug. 26. 00:02
 3/7 anonim ***** válasza:

Ez mindig kétesélyes.

Az érzéseket tudja javítani, vagy rontani. Vagy mindkettőt egyszerre.

2022. aug. 26. 00:08
 4/7 anonim ***** válasza:
70%
Segíthet a szorongáson és optimistábbá tesz.
2022. aug. 26. 01:16
 5/7 anonim ***** válasza:
68%

Szia,

Igen, határozottan. Aki hisz Istenben és az Úr Jézus Krisztus követőjévé válik, az megérti miért van itt, és mi a célja az életének. Krisztus betölti az életét, és az ő szeretete teljes képes kiűzni a félelmet az életéből. Jómagam 15 éves koromban tértem meg, és egy szorongó, magányos, magának való céltalan kisfiúból szinte pillanatok alatt egy határozott, céltudatos, barátságos fiatalemberré váltam, aki egy átlagos tanulóból igen hamar osztályelső lett. Azóta is tapasztalom az Isten vezetését az életemben, sikerült 2 diplomát szereznem, felnevelni 2 fiút, és az elmúlt több mint 35 évben soha nem voltam létbizonytalanságban, és soha nem szorongtam, pedig azért így visszanézve - emberileg nézve - lett volna miért…

Üdv. Péter

2022. aug. 26. 06:33
 6/7 anonim ***** válasza:

Hallgassuk meg Jézust a témáról:

Máté 6,31-34

„Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruházkodjunk?

Mert mind ezeket a pogányok kérdezik. Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mind ezekre szükségetek van.

Hanem keressétek ELŐSZÖR Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.

Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.”

A Jézus által hirdetett Atya gondviselő. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy gazdag leszel és gondtalan.

Rengeteg más helyen ír Isten gondviselő tulajdonságáról a Biblia.

„Veled a rablóknak is nekirontok; ha Isten segít, a kőfalon is átugrom.”

„Én lefekszem és elalszom; felébredek, mert az Úr támogat engem. Nem félek sok ezernyi néptõl sem, a mely köröskörül felállott ellenem.”

„Bizodalmad legyen az Úrban teljes elmédből; a magad értelmére pedig ne támaszkodjál. Minden te útaidban megismered őt; akkor ő igazgatja a te útaidat.”

"Erős vár a mi Istenünk"

Stb.

Ajánlom alábbi könyveket:

C.H. Spurgeon: Mi a hit és hová vezet?

[link]

Max Lucado: Félelem nélkül

2022. aug. 26. 08:15
 7/7 KZitus ***** válasza:

Szia

A Zsoltáros azt írja, Isten szolgája soha nem volt kenyérkéregető - már ez is vigasztaló. Krisztus amikor arra ösztönözte a tanítványait, hogy ne aggódjanak a mindennapi szükségletek miatt, felhívta a figyelmüket az ’ég madaraira’ és a ’mező liliomaira’. A madarak nem vetnek és nem aratnak, a liliomok pedig nem fonnak és nem szőnek, Isten mégis gondot visel rájuk. Könnyű megérteni a lényeget, vagyis azt, hogy ha Isten törődik a madarakkal és a virágokkal, akkor biztosan gondját viseli azoknak az embereknek is, akik ’továbbra is a királyságot keresik először’ Máté 6:26, 28–33.

Ezen kívül Pál apostol hasonló gondolatokat fogalmazott meg az 1Timóteusz 5:8 versében: "Az biztos, hogy ha valaki nem gondoskodik az övéiről, főleg a háznépének tagjairól, a hitet megtagadta, és rosszabb a hitetlennél."

Bár ez a családfőknek íródott felelősség, de ha az Isten "háznépéhez" tartozunk, akkor ugye számíthatunk Istenünk támogatására anyagilag, erkölcsileg és érzelmileg is.

2022. aug. 26. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!