Csak én érzem úgy, hogy anyagilag soha nem vagyok biztonságban? Csak nálam állandó ez a létbizonytalanság érzés?
Hat év alatt 4 munkahelyem volt. 2,5 év volt a max, amit egy helyen eltöltöttem. Soha, egyik helyen sem tudtam azt érezni, hogy én akár egész nyugdíjas koromig az adott helyen dolgozhatnék, pedig ez lenne szerintem a normális: az ember elvégzi a napi teendőjét, nem túlórázik és nincs kihajtva, hanem nyugodtan hazamegy a családhoz és a nap hátralevő részében magának él.
Ezzel szemben, mindegy, hogy multi vagy egy nyomorult kisvállalkozás, alap elvárás, hogy tedd ki a lelkedet a cégért, szinte önként vállald be a túlórát, te legyél az, aki a főnököd helyett is a cég sikeréért aggódik, szívét-lelkét beleteszi, háttérbe tolva a családot, magánéletet, privátszférát, mindent. Ekkor lehetsz "valaki", ekkor lehetsz megbecsült ember. Ha azt látják, hogy kicsit is autonóm vagy, esetleg túl sokszor mondasz nemet a túlórákra, az első adandó pillanatban lecserélnek. Ennek lehetősége pedig mindig ott lebeg az ember feje felett, akkor is, ha feljebb mászott már a ranglétrán. Nem volt még soha olyan kollégám, aki már 10+ éve lett volna az adott helyen, de még az 5-el sokat mondok. Úgy tapasztalom, hogy ma az emberek átlag 2-3 évente munkahelyet váltanak, ami számomra ijesztő.
Én szeretnék most lakáshitelt felvenni, amihez fix fizetés, stabil környezet kellene, de nem látok egyszerűen a szakmámon kívül sem olyan lehetőséget, munkaadót, akire 100%-ig rá tudnám bízni magam. Ha a munkahelyi környezet még jó is, akkor is ott vannak a felsőbb szervezeti változtatások (pl. multik), amikor is gond nélkül küldenek el embereket olyanok, akiknek az adott ember konkrétan csak egy név egy papíron.
Hogy lehet így biztonságos, tehát kiszámítható jövőt építeni? Mire lehet alapozni? Egyedül vagyok ezzel?
Komoly eddig azt hittem en egyes egyedül vagyok igy ezzel.
Minden bnőm támogato pasi mellett vagy támogato szülők mellett, en meg kint az élet viharában egyedül
Engem most csapott arcon ez az egész. Karácsonyi időszakban rengeteg adományozás volt szegény családoknak, én magam is vettem részt egyben, illetve rengeteg ilyet láttam neten is. Az a rengeteg tönkrement élet és történet.. Azóta is erős szorongásom van az egzisztenciám kapcsán, illetve hálát adok az eddig teljesen alapvetőnek gondolt dolgaimért. Eddig egy kis rózsaszín buborékban éltem, ami most elég erőteljesen szétpukkadt. Szóval, ha helyretettem magamban mindezt, végre elkezdem igazán építeni az életem, bár akkor sem lesz garancia semmire..Szörnyű ebbe az egészbe belegondolni. Kívánom a legjobbakat nektek és boldog új évet!
22l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!