Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan jön Jehova Tanúinak és...

Honnan jön Jehova Tanúinak és au adventistáknak, hogy Jézus nem, hogy nem Isten de Ő maga Mihály Arkangyal? Miből gondolják, hogy Jézus nem Isten? Miből gondolják, hogy Jézus Mihály Arkangyal?

Figyelt kérdés

2022. aug. 20. 23:08
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
52%

#10#

Nos amíg Jézus itt volt testben, nem is mondhatott volna mást, minthogy az Atya nagyobb nála, ami teljes mértékben egyértelmű, hiszen Isten Szellem és Ő benne áll fenn az egész teremtett világ, Jézus pedig leszületett emberként a öfldre, kisebbé téve magát az Angyaloknál, ám a testében Isten lakozott a Szent Szellem által, hiszen az Az által fogant is meg Mária méhében. Ennek ellenére Jézus sok kijelentést tett, amivel igazolta és alátámasztotta Isteni mivoltát. A zsidók ezért is akarták megköveni Őt, mert ember létére Istenné tette magát.

Itt olvashatsz Jézus Istenségéről:

[link]

[link] 03729.htm#2

[link] 03729.htm#4

2022. szept. 2. 21:26
 12/12 anonim ***** válasza:
37%

#9#

Valószínűleg Jézus volt.

Jozs.5;

13. Lőn pedig, a mikor Józsué Jérikhónál vala, felemelé az ő szemeit, és látá, hogy íme egy férfiú áll vala előtte meztelen karddal kezében. És hozzá méne Józsué, és monda néki: Közülünk való vagy-é te, vagy ellenségeink közül?

14. Az pedig monda: Nem, mert én az Úr seregének fejedelme vagyok, most jöttem. És leborula Józsué a földre arczczal, és meghajtá magát, és monda néki: Mit szól az én Uram az ő szolgájának?

15. És monda az Úr seregének fejedelme Józsuénak: Oldd le a te saruidat lábaidról, mert szent a hely, a melyen állasz. És úgy cselekedék Józsué.

Jozs.6;2. És monda az Úr Józsuénak: Lásd! kezedbe adtam Jérikhót és királyát a sereg vitézeivel együtt.

2022. szept. 2. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!