Ha egyetlen szóval kellene leírni a kereszténységet vagy annak lényegét, mi lenne az a szó?
"Az én válaszom törölték. Na, kb. ez a kereszténység. Nem tűr ellenmondást, minden kérdést támadásnak tart, egyetlen célja a "hívők" kordába tartása."
Ha te az vagy, aki trágárságot írt, akkor nem a keresztények törölték, hanem a moderátorok.
"Hogy lehet innen egyáltalán választ törölni?"
Ha olyat irsz, ami a gyakori szabályaiba ütközik, akkor a moderátorok törlik. Minden kategóriában.
A Gyakori szabályzatában ott van, hogy nem szabad trágár szavakat használni. Valaki mégis trágár szavakat használ, erre törlik a kommentet, mire ki lesz a hibás? Na ki? Hát csak nem a kereszténység?
Mondom ezt úgy, hogy rengeteg - rengeteg dologból elegem van az egyházzal kapcsolatban. De könyörgöm, némi következetességet elvárnék az éleslátó racionalitásukra oly nagyon büszke ateistáktól.
"Ha te az vagy, aki trágárságot írt, akkor nem a keresztények törölték, hanem a moderátorok."
Nem azt írtam hogy a kérdező törölte. Ő ( vagy egy másik keresztény) csupán jelentette, a moderátor meg gondolkodás nélkül törölte.
Nem trágárkodtam ( sosem szoktam). Annyit írtam hogy "álszent, manipulatív".
Na, ennyit a véleményszabadságról.
Amúgy ez két szó :-(
Részemről nem vagyok semmilyen módon érintett ebben a vallásban, de az "alapító", Jézus, hiteles volt, és szerintem ő a "Szeretet" szót írta volna a zászlajára.
Az hogy ebből sok, egymással vetélkedő, nagyhatalmú, manipulatív, már-már gonosz szervezet is valahogy kialakult, az nem Jézus hibája.
A nem jó emberek mindig törekednek a hatalomra, a másik feletti irányítás megszerzésére, minél nagyobb és erősebb, szigorúan hierarchikus szervezetek kiépítésére.
Egy jó ember semmi ilyesmire nem törekedne.
Ez nem a názereti hibája, ez emberi dolog.
"Ez nem a názereti hibája"
Ez csak akkor igaz, hogy ő CSAK ember volt.
Ha isten is volt, akkor bizony az ő hibája.
"A Gyakori szabályzatában ott van, hogy nem szabad trágár szavakat használni."
Melyik trágár, az "álszent" vagy a "manipulatív"?
Nem, itt egy másik szabály van.
Az, hogy bármit letörölhetnek, ami nem teszik nekik.
Nem lehet leírni egy szóban.
Max. egy mondatban (épp most olvasom Pascal Gondolatok c. könyvét):
"Mert a keresztény vallás úgyszólván csak két dolgot állít: természetünk romlottságát és azt, hogy Jézus Krisztus megváltott bennünket." (194. gondolat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!