Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha egyetlen szóval kellene...

Ha egyetlen szóval kellene leírni a kereszténységet vagy annak lényegét, mi lenne az a szó?

Figyelt kérdés
2022. aug. 17. 18:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
68%

"Az én válaszom törölték. Na, kb. ez a kereszténység. Nem tűr ellenmondást, minden kérdést támadásnak tart, egyetlen célja a "hívők" kordába tartása."

Ha te az vagy, aki trágárságot írt, akkor nem a keresztények törölték, hanem a moderátorok.

2022. aug. 18. 00:42
 12/20 anonim ***** válasza:
95%

"Hogy lehet innen egyáltalán választ törölni?"

Ha olyat irsz, ami a gyakori szabályaiba ütközik, akkor a moderátorok törlik. Minden kategóriában.

2022. aug. 18. 00:49
 13/20 anonim ***** válasza:
74%

A Gyakori szabályzatában ott van, hogy nem szabad trágár szavakat használni. Valaki mégis trágár szavakat használ, erre törlik a kommentet, mire ki lesz a hibás? Na ki? Hát csak nem a kereszténység?

Mondom ezt úgy, hogy rengeteg - rengeteg dologból elegem van az egyházzal kapcsolatban. De könyörgöm, némi következetességet elvárnék az éleslátó racionalitásukra oly nagyon büszke ateistáktól.

2022. aug. 18. 08:12
 14/20 anonim ***** válasza:
21%

"Ha te az vagy, aki trágárságot írt, akkor nem a keresztények törölték, hanem a moderátorok."

Nem azt írtam hogy a kérdező törölte. Ő ( vagy egy másik keresztény) csupán jelentette, a moderátor meg gondolkodás nélkül törölte.

Nem trágárkodtam ( sosem szoktam). Annyit írtam hogy "álszent, manipulatív".

2022. aug. 18. 08:14
 15/20 anonim ***** válasza:
17%

Na, ennyit a véleményszabadságról.

Amúgy ez két szó :-(

2022. aug. 18. 08:16
 16/20 anonim ***** válasza:
89%

Részemről nem vagyok semmilyen módon érintett ebben a vallásban, de az "alapító", Jézus, hiteles volt, és szerintem ő a "Szeretet" szót írta volna a zászlajára.

Az hogy ebből sok, egymással vetélkedő, nagyhatalmú, manipulatív, már-már gonosz szervezet is valahogy kialakult, az nem Jézus hibája.

A nem jó emberek mindig törekednek a hatalomra, a másik feletti irányítás megszerzésére, minél nagyobb és erősebb, szigorúan hierarchikus szervezetek kiépítésére.

Egy jó ember semmi ilyesmire nem törekedne.

Ez nem a názereti hibája, ez emberi dolog.

2022. aug. 18. 08:48
 17/20 anonim ***** válasza:
30%

"Ez nem a názereti hibája"

Ez csak akkor igaz, hogy ő CSAK ember volt.

Ha isten is volt, akkor bizony az ő hibája.

2022. aug. 18. 08:55
 18/20 anonim ***** válasza:
6%

"A Gyakori szabályzatában ott van, hogy nem szabad trágár szavakat használni."

Melyik trágár, az "álszent" vagy a "manipulatív"?

2022. aug. 18. 11:06
 19/20 anonim ***** válasza:
24%

Nem, itt egy másik szabály van.

Az, hogy bármit letörölhetnek, ami nem teszik nekik.

2022. aug. 18. 11:51
 20/20 anonim ***** válasza:
91%

Nem lehet leírni egy szóban.

Max. egy mondatban (épp most olvasom Pascal Gondolatok c. könyvét):

"Mert a keresztény vallás úgyszólván csak két dolgot állít: természetünk romlottságát és azt, hogy Jézus Krisztus megváltott bennünket." (194. gondolat)

2022. aug. 18. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!