Mi a véleményetek, szerintetek a múltban valóban volt-e özönvíz?
Ja a túdosok meg állapitották hogy volt.
Csak nem ilyen világot előntő hanem egy kisebb.
A tudósok szerint volt özönvíz.De nem is csak ez az érdekes, hanem az is ,hogy ez a mítosz, az egész világon elterjedt és a vallások legtöbbjében megtalálható.
Nekem az a véleményem ,hogy az ilyen periódusok ," kihalások" a civilizációval indul el.Szerintem olyan civilizáció amit mi építettünk ki ,ugyan úgy ki fog pusztulni, mert nem tudjuk fenntartani.Mert minden civilizáció véleményem szerint végül kényelemben, csap át, ami az érzelmekre hat.Ami az ember vesztét okozza.
Mikor vallásokat tanulmányoztam, megdöbbentem azon, hogy szinte az összes vallás az érzelmek elfolytásán dolgozik.Ez arra adott következtetni, hogy valószínű ,vagy volt már példája ebből a világnak, vagy valami figyelmeztetett bennünket arra ,hogy az érzelmek veszélyesek a világ folyására.Bármi is van, abban biztos vagyok ,hogy az érzelmek kimutatásának tanítása a pusztulás utja.
"A tudósok szerint volt özönvíz."
De nem ilyen nagy.
"Mikor vallásokat tanulmányoztam, megdöbbentem azon, hogy szinte az összes vallás az érzelmek elfolytásán dolgozik." A rossz érzelmek elfolytásáért.
Hát ,hogy ki milyen nagy özönvizet képzel el ,döntse el mindenki maga.
Más mítoszokba hegyre menekültek az emberek a nagy özönvíz elől.
Az egész érzelmek elfolytásáról szó van.A 7 főbűn mind érzelem, és a 10 parancsolat is mind az értelmekről szól.
Vagyis csak az értelem marad.Értelemmel lehet pl. egy civilizációt felépíteni.Hogy tarthatsz fenn egy civilizációt ,ahol a bűnözés ,az élközpontúság és az öncélok diktálnak???Az idővel kipusztítja önmagát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!