Miért tűntek el a görög isteken?
Nem vagyok benne biztos, hogy értem mire gondolsz. A görög istenek azért tűntek el, mert a görögök vallást váltottak, ilyen egyszerű.
De a legendás állatok és mitikus lények a görög nem istenek. Azért nem látunk ilyen lényeket mert vagy kihaltak, vagy, és ami még jobban lehetséges, és amit én magam is vallok, sose léteztek, ilyen egyszerű. :D
Ami a sárkányokat illeti, lehet hogy a dinoszauruszok csontvázait hitték sárkányok csontvázainak. Vagy hallottak történetek a nílusi krokodilokról, melyek simán megnőnének 9-10 méteresre, de akár nagyobbra is, ha ez ember nem szűkítené le az élőhelyüket. Tudod mi történik a szájhagyomány útján terjedő sztorikkal. Valaki elmesélte, hogy látott Egyiptomban egy nagyon nagyra nőtt krokodilt, a következő aki mesélte azt mondta, hogy még tüzet is okádott, a harmadik aki mesélte azt mondta, hogy nem is Egyiptomban hanem göröghon eldugott barlangjaiben/hegyeiben látta, a negyedik azt mondta, hogy szárnyai meg szarvai is voltak, és kész is van a sárkány.
"Miért nem láthatunk manapság"
mert sose leteztek?? ez mind a fantazia szulemenye
Amit a 2es és 3as válaszoló írt... na ez manapság a közkeletű, elterjedt világkép, a legtöbb ember abban a hitben nő fel, hogy ilyesmik nem léteznek, a fantázia szüleményei. Attól függetlenül, hogy helyes-e ez a világkép, annyit elmondhatok, hogy aki ebben nő fel és biztosra is veszi ezt, az nem fog ilyen lényekkel találkozni (akár léteznek, akár nem).
Miért is? Egy példa (lehet hogy nem tökéletes, de szemléltetésnek talán jó): ha te gyerekorrodtól kezdve azt tanultad, hogy oroszlánok nem léteznek, és ez a társadalmilag elfogadott nézet is, így eszedbe sem jut ebben kételkedni -akkor szinte biztos, hogy sosem fogsz oroszlánt látni. Még akkor se, ha épp szembetalálkozol vele a sivatagban (és tegyük fel, túléled a találkozást) -ebben az esetben lehet, elgondolkozol, hogy milyen állat is lehetett ez, de hogy oroszlán, az eszed ágába se jutna, hisz olyanok nyilvánvalóan nem léteznek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!