Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten hallgatta már meg az...

Isten hallgatta már meg az imádat?

Figyelt kérdés

Kaptál tőle valamit amiért imádkoztál?

Nem olyan áldásokra gondolok amik jönnek maguktól amúgyis az élettől, hanem konkrét dolgokra gondolok, aminek a valószínűsége hogy megkapd, szinte semennyi.

2022. aug. 12. 10:17
 1/10 Drakula ***** válasza:

Nem imádkoztam érte anyagi javakért, hisz az olyan mintha a bírótól kérnék segitséget a versenyben.

Bár egyszer az anyám kórházba került és imádkoztam hogy ne haljon bele a kora szülésbe és nem halt bele.

2022. aug. 12. 11:42
 2/10 KZitus ***** válasza:
59%

Szia

Nehézségek idején olyan belső békét és erőt tud adni, amivel bármit el lehet viselni. Ezt eléggé gyakran tapasztalom.

„Az Isten békéje, amely minden gondolatot felülmúl, megoltalmazza szíveteket és a gondolkodóképességeteket a Krisztus Jézus által” Filippi 4:7.

2022. aug. 12. 12:30
 3/10 anonim ***** válasza:
igen. főleg mikor közösségben voltam de most nem vagyok közösségbe igyy rosz
2022. aug. 12. 12:39
 4/10 anonim ***** válasza:
Igen.
2022. aug. 12. 12:58
 5/10 anonim ***** válasza:
52%

Számomra az ilyen beteljesült imák bizonyítják a legjobban Isten létét. Mert ha valamire szinte zéró az esély, akkor az több, mint véletlen. Az ima nem csupán belső béke. Isten élő és ható. A Biblia nem csupán egy régi könyv, hanem ma is ugyanúgy működik és ténykedik Isten, mint akkor.

2022. aug. 12. 13:02
 6/10 anonim ***** válasza:
43%

Félreértés elkerülése végett az akartam írni, hogy a 4-es és az 5-ös válasz is az enyém. Nem magamnak válaszoltam. Szóval ezen ne töprengjen senki. :)

Egyszerűen csak lehagytam, hogy "#4 vagyok".

Remélem volt valami hasznos abban, amit írtam. Sajnos az emberek azt hiszik Isten nyugdíjba ment vagy ilyesmi. Pedig ha hittel kér az ember arra Isten válaszol. Isten tegnap, ma és holnap is ugyanaz. Nem csupán évezredekkel korábbi történetekről van szó. Mi is részesei vagyunk a történetnek.

2022. aug. 12. 13:13
 7/10 anonim ***** válasza:

Nem, nem kaptam.

Még olyat se, amit a Bibliában ígért.

2022. aug. 12. 13:15
 8/10 anonim ***** válasza:
22%

#6 igen. Van akinek az imáját nem válaszolja meg de az súlyos halálos bünökben él pl szent lélek káromlás meg ilyenek.

Példabeszédek 28:9

9 Aki nem hajlandó odafigyelni a törvényre,annak még az imája is utálatos.

2022. aug. 12. 13:16
 9/10 anonim ***** válasza:

Azért ezt ne mondjuk rá, szegény 7-esre. Nem erről van szó. De nem mindegy mit kérünk és miért. Különböző szituációk vannak az életben, van amivel magunknak kell megküzdenünk és nem mindig kapjuk meg hozzá tálcán a megoldás, hogy fejlődjünk. De aki igazán keresi Isten országát és őszintén és hittel kér annak Isten válaszolni fog. Van amikor belső békével, van amikor belső sugallattal, van amikor a körülmények alakulnak jól, de van amikor egyértelműen és összetéveszthetetlenül. És az ilyen egyértelmű dolgok nagyon tudják táplálni és megerősíteni a hitet. De még az ilyen egyértelmű dolgokat is képesek vagyunk elfelejteni vagy kimagyarázni, ha nem vagyunk nyitottak Isten felé és nem keressük őt teljes szívünkkel.

Az embereknek más más állapotban vannak és van, hogy nehéz érzékelniük Istent, de még ilyenkor is visszaemlékezhetnek arra, amit Isten eddig tett értük és megtapasztaltak vele kapcsolatban, ha erős a hitük.

2022. aug. 12. 13:30
 10/10 anonim ***** válasza:

igen, de ez nem csak azt jelenti, hogy kaptam valamit, amiert imadkoztam

az is beletartozik, amit Zitus a 2.-ban ir

("és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.")

Tehat ha felveteliztem valahova es a vizsga eredmenyet varom, akkor nemcsak azert imadkozom, hogy felvegyenek, hanem hogy amig varok, nyugodt legyek es turelmes; hogy ha nem sikerul, lassam meg, hogy merre menjek tovabb; vagy koszonetet mondok, hogy a felkeszuleshez szellemi es fizikai erot es lehetoseget adott.

2022. aug. 12. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!