Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az Isteni Szellem a Föld és a...

Az Isteni Szellem a Föld és a csillagok teremtését hogyan végezte el?

Figyelt kérdés
Az ember ezt a "technikát" valaha is megtudhatja és képes lesz leutánozni.
2010. szept. 22. 21:59
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

25/F:

Köszi a megértésedet és biztatásodat:

Lehet, hogy az én Bibliámban pontatlan a fordítás, vagy nagyon együgyű vagyok és elhiszem ami le van benne írva "szó szerint", illetve a gondolkodásom túl emberi.

- "Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra". Nekem ez azt jelenti, hogy az ember Isten hasonlósága, legalább külsőleg. És ezt nálam alátámasztja:

1. Mózes I./5/22-24,

2. Mózes I./18/2,3.

- Az Isten a semmiből, puszta szóval teremtett. "És mondta Isten: Legyen...És lett" - a szó a mai értelemben rezgés, tehát energia, szellem (nálam a kettő ugyanazt jelenti), és abból már lehet anyagot teremteni,

- Egy dologgal kiegészíteném. Nos alapvetően, amikor nem létezik semmi, akkor ugye Isten létezik...érzékekkel megfoghatatlanul. Tehát amikor teremt, akkor bizony nem a szájával mond hangot, mert se szája, se hangja...tiszta Gondolatával hozza létre a mindenséget, az Igével - ezzel zavarodtam meg, mert a gondolat az én értelmezésem szerint bioenergia.

Később azt írjátok, hogy ezt a "technológiát" bizony eddig senki nem fejtette meg. Hát én erre a megfejthetetlennek tűnő "dologra" lennék kíváncsi. Mert előbb - utóbb meg fogja az ember fejteni - én így gondolom (mint ahogy a klónozást is csináljuk).

2010. szept. 24. 19:59
 12/12 anonim ***** válasza:

Itt vagyok. :)

Figyelj csak...kezdetben ugye sötétség vala. vagyis semmi nem vala, csupán Isten, anyag meg minden nélkül. Tehát Isten egy "teremtő erő", kézzel foghatatlan, szemmel láthatatlan, és hallhatatlan, egy szóval 5 érzékünkkel megfoghatatlan. Ez biztos. S amikor Isten saját képére teremti az embert, akkor az ember is igazából egy teremtő erőként "hozza létre". Ekkor pedig Istenből indultunk ki korrektül. Másrészt pedig te azért gondolod, hogy a gondolat bioenergia, mert azt hiszed az agy hozza létre azt...ha az agy hozná létre, akkor bizony már régen hanggá/képpé alakítottuk volna ilyen fejlett technológiával. Hiszen annak el kell távoznia a fejből, és mi ezeket a "hullámokat" már be tudtuk volna fogni...nem történt meg. Visszakanyarodva a teremtéshez. Isten van csak kezdetben. De nincs hangja, ahogy leírtam, se szája, amivel mondja azt. Melyik a legközelebbi megfogalmazás erre, hogy a gondolatával(hiszen ez is érzékeinken túl van, megfoghatatlan) teremt...akárcsak mi, hiszen amit mi létrehozunk az anyagi világban, az mind a gondolatainkban születik meg először. Tehát Istennek azért vagyunk a képmásai, mert teremtőerők vagyunk, és a gondolatainkkal teremtünk. Szóval igazából a létrehozó energia, bizony maga a Gondolat, de mi azért nem vagyunk képesek manipulálni komoly szinten a anyagot, mert kötnek minket 1 a szabályok(amiket be kéne látni), 2 az alacsony hitünk, azaz a korlátot mi rakjuk saját magunkra, hogy lecsökkentjük elménk, így gondolataink hatalmát. Emlékszel a Bibliából biztos Jézus szavára a mustármagnyi hittel kapcsolatban. Azt pedig nem én írtam, hogy ezt a technológiát nem fejtették meg...ha elolvastad, amit most írtam és megértetted, vagyis azokat a dolgokat kizártad, amik megzavarhatnának az értelmezésbe, akkor bizony rájönnél, hogy meg van fejtve. :)

Egyébként az Ige a logosz szóból jön, ami egyébként gondolatot is jelent...csupán mi emberek...felmagasztaltuk e dolgot, és egy külön "alakot" adtunk Isten Gondolatának, ami az Ige lett...meg is tévesztett sokakat.

Egy kis segítség még. Alapvetően az ember csak annyit tud, hogy valamit megérzékel, de arról nincsen biztosítva, hogy az egy külső világ lenne, amiben ő benne van...ugyanúgy lehet a másik variáció, mint mondjuk álom alatt, vagy testen kívüli élményben, hogy gondolatsorként, mondhatni virtuálisan jelenik meg a világ...azaz mentálisan, tehát nem külső anyagként, hanem belsőként, tehát a matéria mentális, gondolati termék.

ui.: Nem külsőre hasonlítunk tehát az Úrhoz...hanem "belsőnkre"...az anyagi világhoz azért vagyunk hozzákapcsolva, hogy tapasztalni tudjunk, mert hiába vagyunk tökéletesek(örök életűek), tudatlanok is, tehát fejlődnünk kell, s mivel az ember csak viszonyításokból képes tudni valamiről, hogy az az, nem pedig más, ezért van szüksége a fizikumra...de ő maga nem az...csak használja, hogy nemesedjen elméje, vagyis a jelleme. Jézus szavát hoznám fel megint...a test hordozza a bűnt, vagyis az, amikor azzal azonosítjuk magunkat...és az elme hordozza a szent jóságot, vagyis az önzetlenséget. :)

üdv és várom kérdéseid, ha vannak még :P

25/F

LastOne.Left

2010. szept. 25. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!