Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megkeresztelni a gyereket...

Megkeresztelni a gyereket úgy, hogy nem kap vallásos nevelést?

Figyelt kérdés
Én nem vagyok megkeresztelve és nem kaptam vallásos nevelést. A férjem meg van keresztelve, de nem hisz Istenben és nem gyakorolja a vallást. Beszéltünk már arról, hogy ő szeretné, ha a gyerekeink meg lennének keresztelve. Én nem tenném, de végül is nincs bajom a dologgal, náluk ez a szokás, belemegyek. De azt is kérdeztem tőle, hogy vallásos nevelésben gondolkodik, mondta, hogy nem. De nem pont ez a lényege a keresztelőnek? Hogy meg kell ígérni, hogy ilyen nevelést kap és erre törekszenek a keresztszülők is? Mert így szerintem ez csak egy szimpla hazugság és nincs értelme.
2022. júl. 30. 08:39
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Vagy nem is fog tudni róla, hogy meg van keresztelve, szóval nem fogja befolyásolni semmiben.
2022. júl. 30. 21:23
 22/25 anonim ***** válasza:

Akkor mi értelme az egésznek?

Amúgy mindegy hogy mit vitázunk. A döntés az kérdezőék kezében van most.

Majd a te gyerekednél a tiétekben lesz vagy volt.

...

2022. júl. 30. 22:19
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Láttam egy videót arról, hogy Ferenc pápa méltatta az elhunyt ateista szülőt, aki megkeresztelte gyermekeit. Ennek alapján úgy gondolom, IGEN. Beszéljétek meg a pappal, hogy mi lenne a helyes eljáás!

[link]

2022. júl. 31. 11:58
 24/25 anonim ***** válasza:
68%
Ferenc pápa akkor is méltatta volna ha egy teljesen más vallásba "kereszteli be" (az ottani megfelelőjét teszi) ?
2022. júl. 31. 12:13
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Gyermekkeresztségkor ígéretet kell tenni a gyermek keresztény nevelésére. Ezt vagy a szülők vagy a keresztszülők (optimális esetben mindannyian) teszik meg.

A ti gyereketekre is ugyanezek a feltételek állnak: akkor lehet megkeresztelni, ha biztosítottnak látszik a keresztény nevelés. Ha nem is a ti részetekről, de legalább a keresztszülő(k) által.

2022. júl. 31. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!