Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megkeresztelni a gyereket...

Megkeresztelni a gyereket úgy, hogy nem kap vallásos nevelést?

Figyelt kérdés
Én nem vagyok megkeresztelve és nem kaptam vallásos nevelést. A férjem meg van keresztelve, de nem hisz Istenben és nem gyakorolja a vallást. Beszéltünk már arról, hogy ő szeretné, ha a gyerekeink meg lennének keresztelve. Én nem tenném, de végül is nincs bajom a dologgal, náluk ez a szokás, belemegyek. De azt is kérdeztem tőle, hogy vallásos nevelésben gondolkodik, mondta, hogy nem. De nem pont ez a lényege a keresztelőnek? Hogy meg kell ígérni, hogy ilyen nevelést kap és erre törekszenek a keresztszülők is? Mert így szerintem ez csak egy szimpla hazugság és nincs értelme.
2022. júl. 30. 08:39
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
71%

Szia,

Igen, a kereszteléskor a szülők és keresztszülők fogadalmat tesznek, hogy úgy nevelik, neveltetik a gyermeküket, hogy az felnőve, hitvallást tegyen az ő hitéről a gyülekezet előtt.

Üdv. Péter

2022. júl. 30. 08:42
 2/25 A kérdező kommentje:
Az vicces lesz tőlem, mint pogánytól :D
2022. júl. 30. 08:46
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Sokszor csinálnak ilyet. Van hogy csak azért hogy a nagyszülők csendben legyenek.
2022. júl. 30. 09:16
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Engem is megkereszteltek 34 éve, mégis ateista vagyok, azt se tudom megmondani mikor voltam templomban utoljára.
2022. júl. 30. 09:50
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

Így sima hazugság az egész, értelmetlen.

Ezt tudja a férjed? Persze, tudnia kell... esetleg nem érdekli.

De szerintem ez így nem jó.

2022. júl. 30. 10:31
 6/25 anonim ***** válasza:
100%

5-ös szerintem nem úgy fogják fel hogy ez hazugság.

Inkább olyan mint amikor az ateisták megtartják a karácsonyt. Nem hisznek Jézusban, Istenben vagy hasonlókban de nem is azért tartják meg a karácsonyt hanem mert hagyomány. A kérdező férje is lehet hogy csak hagyományból akarja megkeresztelni.

Ettől még persze nem lesz sok értelme.

Kérdező. Ha nem akarod a keresztelőt meg próbálhatod azt mondani hogy "meg akarod várni míg felnő a gyerek és eltudja dönteni azt hogy melyik vallást akarja követni mert így csak bele erőszakoljátok egy vallásba ami nem is az ö döntése. Érvényes úgy a keresztelkedés ha közben nem egyezett bele a megkeresztelt?"

Ha nem zavar akkor pedig szerint állj úgy hozzá mint egy szokáshoz.

2022. júl. 30. 10:44
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanez a felállás, meg vannak keresztelve, legalább anyósom és sógornőm nyugodt.
2022. júl. 30. 11:24
 8/25 anonim ***** válasza:
31%
Ha majd felnő a gyerek, és követni akarja valamelyik vallást, már eggyel kevesebb dolgot kell majd letudnia. Macerás dolog ám felnőttkorban kersztszülőt keresni.
2022. júl. 30. 13:07
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

Tehát ennyi lenne egy hívő embernek a keresztelkedés? Egy macera?

Ha felnőtt korban be akar térni akkor lehet hogy örülni fog neki hogy lesznek emlékei erről az életében fontos pillanatról.

2022. júl. 30. 13:10
 10/25 anonim ***** válasza:
88%

"és követni akarja valamelyik vallást, már eggyel kevesebb dolgot kell majd letudnia"

VALAMELYIK?

Tudod, erről mi jutott eszembe?

1: Ki a példaképed?

2: Miért éppen Lenin?

2022. júl. 30. 13:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!