Megkeresztelni a gyereket úgy, hogy nem kap vallásos nevelést?
Na jó, a Mithrasz-kultusz követésében nem segít a keresztelés.
De ha vallásos lesz felnőtt korában, nagy valószínűséggel egy kersztény irányzathoz csatlakozik.
És?
Mond neked valamit az a szó, hogy "vallásszabadság" ?
9:
"Tehát ennyi lenne egy hívő embernek a keresztelkedés? Egy macera?"
Hát, akiket én láttam, konkrétan ordítottak...
16.
Akik felnőt korukban válalták hogy meg keresztelkednek ők szenvedtek közben? Nekik ez egy rossz élmény volt?
9es: nem a keresztelkedés a macera, hanem az addig végzett teendők.
Amikor engem bérmáltak, akkor olyan valaki volt beírva bérmaszülőnek, akinek megvoltak a papírjai, de már elhagyta a vallást, és a bérmáláson apám állt mögöttem.
19-es
Esetedben ez egy macerás dolog volt. De ez koránt sem jelenti azt hogy neki is az lesz. Lehet őt ezzel egy jó élménytől fosztanák meg.
Arról nem is beszélve hogy választhat bármilyen felekezetet vagy vallás. Megkeresztelik valaminek és aztán másikat akar akkor totál fölös volt az egész.
De nézhetjük úgy is hogy ha valahova bekeresztelkedik akkor nagyobb eséllyel fogja azt követni ezáltal befolyásolják a döntését.
De az is lehetséges hogy valahova bekeresztelkedik azt elkezdi követni majd annak valamilyen aspektusa miatt ateista lesz. Ha pedig nem keresztelték volna meg akkor objektívabban megvizsgálta volna a vallásokat és választott volna egy olyan utat ami mellet ki is tudd tartani ahelyett hogy teljesen elhagyta volna a hitet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!