Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak itt papok, akik valláso...

Vannak itt papok, akik vallásos kérdésekre szoktak válaszolni?

Figyelt kérdés
2022. júl. 24. 23:52
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy ne feledjétek, ez az oldal megfosztja az embereket az arcuktól és gyakorlatilag egy számmá teszi őket. Ezért is sokkal könnyebben mérgesedik el bármely kérdés. Csak #1 válaszoló vitázik #2 válaszolóval. Ezek csak sorszámok, de a tényleges ember nem feltétlenül tűnik ki mögüle, így a könyörületesség és a másik megértése is nehezebben megy.
2022. júl. 26. 21:18
 32/34 anonim ***** válasza:
Na, azért elég sok embert ismerünk már itt a szagáról is... le se tudja tagadni magát.
2022. júl. 26. 21:24
 33/34 anonim ***** válasza:

"Ez így teljesen korrekt.

Csak nehogy aztán 1-2 ember alapján ítélj meg egy vallást."

Engem ez a veszély nem fenyeget. Nekem alapos ismeretem van a vallásokról és a különböző felekezetekről is. Ez csak a személyes kontakt miatt kell, hogy a kép teljesebb legyen. Lássam is a saját szememmel, ott legyek és tudjak beszélgetni emberekkel is, ha akarok. Még egy videófelvétel is képtelen visszaadni azt, hogy milyen ha pl. ténylegesen ott vagy egy templomban. Az egész látvány és akusztika is más.

Természetesen pár ember alapján nem lehet megítélni egy egész közösséget vagy vallást, de ennek a másik véglete az, ha csak papíron ismerjük őket. Mindkét szélsőségnek megvan a maga hátránya. Az ideális úgy vélem az, ha az ismert valamennyi személyes tapasztalattal is párosul.

2022. júl. 26. 21:27
 34/34 anonim ***** válasza:

33.

Nem vagy te egy kicsit bekepzelt?

"Azok is, akik konyítanak a vallásokhoz vagy legalább a kereszténységhez, vannak kb. 5-en ezen az oldalon."

En is voltam szemelyesen tobb felekezetnel, templomban is, kozossegben is. Legalabb 20 ev alatt. A sajat vallasomat jol ertem es jol ismerem - nem olyan szinten, mintha teologiat vegeztem volna, de azert igen.

Azt is tudom, mennyire mas elmeny ugyanaz a felekezet egy masik lelkesszel, masfajta gyulekezettel. Azt is tudom, mennyiben mas egy finn evangelikus istentisztelet, mint egy magyar. Vagy egy romai katolikus mise Angliaban, mint Magyarorszagon.

Mindenfele hivo ember van. Vannak, akiket nem erdekelnek melyebben a dolgok, hisz es gyakorolja a vallasat, es kesz. Nem tudja es nem erdekli, hogy melyik gorog szobol forditottak ezt vagy azt. Mindenkinek mas az erdeklodese, az iskolazottsaga. Hogyan altalanosithasz itt, hogy nem is hivo a valaszolok tobbsege meg nem is erti, meg ki sem nyitotta a Bibliat?

Ami meg a hivatalos oldalakon valaszolo papokat, lelkeszeket illeti, Magyarorszagon ezt talalod:

katolikus: [link]

reformatus: [link]

Mindket pap az egyhaz hivatalos allaspontjat irja le. Szinte gyomorforgato, szerintem.

A református még egy evangelizáló prédikációt is kerekit belole, ha mar leult. Pedig tudjuk, hogy a sajat velemenyuk barmi lehet.

Hidd el, van itt egy par komolyan kepzett, esetleg 30 evesnel idosebb, tapasztaltabb ember, aki nem szorakozni jar ide, hanem valoban segiteni akar. (Es nem azzal kerkedni, hogy o mindenkinel kulonb es jobban tudja.)

2022. júl. 27. 12:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!