Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Minden felekezetnél a templomb...

Minden felekezetnél a templomba járók nagy többsége nő?

Figyelt kérdés

Én római katolikus vagyok és megfigyeltem, ha nem kimondottan ifjúsági misére megyek, akkor szinte csak öregasszonyok vannak. Mondjuk az öreg férfiak hamarabb is meghalnak, de a középkorúaknál is inkább nők járnak, fiataloknál talán kiegyenlítettebb, de a mérleg úgyis a szebbik nem irányába billen.

Ez azért érdekes, mert a vallási elöljárók általában férfiak és azt mondják a gyerekek vallás gyakorlására is az apák mintája van nagyobb hatással. Tényleg könnyebb a nőknek hinni vagy mi ennek az oka?

2022. júl. 10. 11:49
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is van ennek olyan oka is, hogy esetleg "menekülnek" otthonról a családos/férjezett/problémákkal teli nők.

Idősebb korban pedig valóban több az özvegy nő, mint az özvegy férfi, ez is lehet ok.

És fontos szempont, a közösség is, amit egy férfi inkább máshol keres/talál meg.

2022. aug. 26. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!