Minden felekezetnél a templomba járók nagy többsége nő?
Én római katolikus vagyok és megfigyeltem, ha nem kimondottan ifjúsági misére megyek, akkor szinte csak öregasszonyok vannak. Mondjuk az öreg férfiak hamarabb is meghalnak, de a középkorúaknál is inkább nők járnak, fiataloknál talán kiegyenlítettebb, de a mérleg úgyis a szebbik nem irányába billen.
Ez azért érdekes, mert a vallási elöljárók általában férfiak és azt mondják a gyerekek vallás gyakorlására is az apák mintája van nagyobb hatással. Tényleg könnyebb a nőknek hinni vagy mi ennek az oka?
Szerintem is van ennek olyan oka is, hogy esetleg "menekülnek" otthonról a családos/férjezett/problémákkal teli nők.
Idősebb korban pedig valóban több az özvegy nő, mint az özvegy férfi, ez is lehet ok.
És fontos szempont, a közösség is, amit egy férfi inkább máshol keres/talál meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!