Egy református bemehet egy katolikus misére?
Figyelt kérdés
2022. júl. 6. 15:37
1/7 anonim válasza:
Be.
Senki nem kérdezi meg, hogy mi vagy.
2/7 anonim válasza:
Természetesen. Áldozni talán nem áldozhat, hisz nem gyónt előtte, de a szentmisén minden további nélkül részt vehet.
3/7 anonim válasza:
Persze, én is voltam már. Mondjuk én evangélikus vagyok
4/7 anonim válasza:
Be, mindenkit szívesen látnak. Igyekezz azt csinálni, amit a többiek, mert a katolikus szertartás fontos része a hívek aktív részvétele. Viszont áldozni nem mehetsz ki. Se a református, se a katolikus felekezet nem engedi, hogy részt vegyél benne. De neked is lehetőséged van az un. lelki áldozásra, amikor imában fejezed ki a Krisztussal való egyesülés vágyát, lélekben veszed magadhoz az Eucharisztiát.
5/7 anonim válasza:
Persze. Nálunk volt, hogy a református lelkész részt vett katolikus misén pl.a plébánosunk búcsú miséjén. Nyilván csak mint hívő jött, nem koncelebrált, mert amúgy is jóban vannak.
6/7 anonim válasza:
Részt vehet. Nem kell letérdelni, de amikor a katolikusok nem ülnek, akkor fel kell állni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!