Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a baj az adventistákkal?...

Mi a baj az adventistákkal? Miért mondják rájuk, hogy szektásak?

Figyelt kérdés
Lehet megtérnék kereszténynek és én velük szimpatizálok a leginkább. Azonban sok helyen hallom, hogy az adventizmus egy szekta de nem tudom, hogy miért.

2022. júl. 4. 01:50
1 2 3 4 5 6
 21/59 anonim ***** válasza:

#20#: "Aki Krisztust követi,vagyis keresztény,annak étkezési szokásaiban is követnie kell Krisztust,mert egyedül az jó!"

Értem. Leírnád vagy elküldenéd nekem Jézus étkezési szokásairól szóló könyvet, leírást vagy receptet. Megköszönöm. Amúgy követed és teljesíted Jézus élét és betartod minden szavát és parancsolatát? (természetesen nem) Csak azért kérdezem, mert ha nem és akár csak egyben is vétkezel mit sem ér az evésed és az evési szokásaid, amik valószínűleg hibás és téves ige értelmezésen alapszanak. Röviden ennyi a lényeg.

2024. febr. 6. 05:30
 22/59 anonim ***** válasza:

21-es:"Leírnád vagy elküldenéd nekem Jézus étkezési szokásairól szóló könyvet"

Tóra. Szívesen...

2024. febr. 6. 05:45
 23/59 anonim ***** válasza:

21-es:"Amúgy követed és teljesíted Jézus élét és betartod minden szavát és parancsolatát? (természetesen nem) Csak azért kérdezem, mert ha nem és akár csak egyben is vétkezel mit sem ér az evésed és az evési szokásaid"

Most akkor öljünk vagy paráználkodjunk...?

2024. febr. 6. 05:47
 24/59 anonim ***** válasza:

21-es:"valószínűleg hibás és téves ige értelmezésen alapszanak"

Mi van, ha a te evési szokásaid "alapszanak" hibás és téves (s nem utolsósorban: vágyvezérelt) igeértelmezésen...?

2024. febr. 6. 05:49
 25/59 anonim ***** válasza:

#18 "Mert a szívből származnak a gonosz gondolatok, gyilkosságok, házasságtörések, paráznaságok, lopások, hamis tanubizonyságok, káromlások. Ezek fertéztetik meg az embert; de a mosdatlan kézzel való evés nem fertézteti meg az embert"

Tehátha a gyermeked s onokád eme igeversre hivatkozva vécézés után mosdatlan kézzel ül le enni, nem szólsz egy szót sem, úgy-e...?

2024. febr. 6. 05:55
 26/59 anonim ***** válasza:

21.Hsz!

Röviden,mint a 22. válaszban.

Jézus követte a Tóra minden parancsát.(A Tórát ne keverjük össze a rabbinikus írásokkal,mint pl.a Talmuddal!)

Jézus,a zsidó,görög és samaritánius közegben tisztán követte a Tóra törvényeit. Ha ezt nem tette volna,megkövezték volna,mert semmibe vette volna a változhatatlan Isten parancsait, ami eleve önellentmondás,hisz Ő jelentette ki,hogy aki látta őt,látta az Atyát.

Igen. Igyekszm Krisztut követni mindenben,hisz keresztény vagyok. Az Ő kegyelme ad erőt erre.

2024. febr. 6. 22:10
 27/59 anonim ***** válasza:

#23#: "Most akkor öljünk vagy paráználkodjunk...?"

Ne haragudj, de ezt nem értem. Hogy jön ez a kérdés az evéshez, ill. az evés szabályozásához?

2024. febr. 15. 15:36
 28/59 anonim ***** válasza:

#24#: "Mi van, ha a te evési szokásaid "alapszanak" hibás és téves (s nem utolsósorban: vágyvezérelt) igeértelmezésen...?"

El kell hogy szomorítsalak. Nekem nincsenek étkezési szokásaim és szabályaim és előírásaim. Én azt eszem ami van mivel félig-meddig munkanélküli és hajléktalan vagyok. Én úgy eszem, hogy minden falatért hálát adok az élő Istennek. Tehát e szerint ítélkezz ha már ítélkezni akarsz.

2024. febr. 15. 15:44
 29/59 anonim ***** válasza:
#28 Mintha te ítélkeztél volna. De hamar elfelejtéd. Finom a szalonna meg a sonka, nem akarsz róla leszokni, erről van szó, nem az anyagi körülményeidről...
2024. febr. 15. 20:49
 30/59 anonim ***** válasza:
#27 Ne játszd az értetlent. Szerénted nyugodtan lehet zabálni egeret, patkányt, denevért, mert szerénted amúgy nem követi és teljesíti "Jézus élét(sic!)" és nem tartja bé "minden szavát és parancsolatát" a vitapartnered: ha akár csak egyben is vétkezik, mit sem ér, hogy igei módon igyekszik táplálkozni. Tehát akkor lehet ölni meg paráználkodni is logikád alapján, hiszen ki az, ki teljesíti "Jézus élét(sic!)" és bétartja "minden szavát és parancsolatát"...?
2024. febr. 15. 20:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!