Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ezért szenvedek?

Ezért szenvedek?

Figyelt kérdés
Az vagyok, aki Stefán néven szokott ide a Vallás rovatba válaszolni. Szörnyű dolgok történtek velem az elmúlt napokban, megcsalt a feleségem, a gyerekemet gyógyíthatatlan betegséggel diagnosztizálták, valami pszichés betegség kapott el tegnap, ami nyugtatókra sem múlik el, rettegek attól, hogy Isten meggyűlölt, és a pokolra akar küldeni. Ma dolgozni sem tudtam bemenni. Össze vagyok zavarodva, és attól tartok, mindez azért történik velem, mert rengeteg nagyon kemény választ adam itt a GyK vallás rovatában, és belegyalogoltam az emberek lelkivilágába. Ezért büntethet az Isten, és tényleg el akar végleg pusztítani a családommal együtt?

2022. júl. 2. 16:31
1 2 3 4
 21/32 Drakula ***** válasza:
100%

"Amiket írtam az nem pont úgy igaz, ahogyan az emberek gondolnák, hanem szellemi értelemben."

Hogy mennél a francba!

"Most mondhatod, hogy hazudtam."

Mondjuk is!

" Hát ha fizikailag nézzük a dolgot, akkor hazudtam."

Szellemileg is hazudtál!

"Egyébént azt gondolom, hogy ha valamelyik apostol vagy maga Jézus írna ide a Vallás rovatba, sokan őket sem szeretnék."

Ha ugy hazudnak mint te akkor persze.

2022. júl. 3. 13:59
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

"Hát ha fizikailag nézzük a dolgot, akkor hazudtam."

Akárhogy nézzük, hazudtál, hát nem tudod, hogy a sátán a hazugság atyja? Érdemes lenne neked is a sátán helyett Isten követned.

"Egyébént azt gondolom, hogy ha valamelyik apostol vagy maga Jézus írna ide a Vallás rovatba, sokan őket sem szeretnék."

Ha hozzád hasonlóan hazugok lennének, akkor valószínűleg nem. Viszont hiszem, hogy se Jézus, se az apostolok nem követnék a hazugság atyját.

2022. júl. 3. 14:10
 23/32 anonim ***** válasza:

...és mi a szumma?

Mire jöttél rá, azon kívüli hogy megtanultad kiforgatni a hitedet?

2022. júl. 3. 14:28
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Hát, én a 12-es vagyok, és annyit mondtam, hogy "nem (buntet igy Isten)", de azt, hogy szerintem nem te vagy - tehat megnyugodhatsz, nem orultem a bajodnak. Onnan is gondoltam, hogy nem te vagy, mert tudom, hogy kb. 52 eves vagy, es nincs csaladod.

Viszont nem szeretem az ilyen csapdakat meg teszteket.

Annak orulok, hogy nem beteg senki es nem csaltak meg - mi van az psziches betegsegeddel? vagy az is szellemi ertelemben van?

Ha valaki ilyet csinal, tobbet nem fognak benne megbizni az emberek, akkor sem, amikor igazat mond.

En nem szoktam a hozzaszolasaidra reagalni, mert altalaban nem ertek veled egyet.

Pl. olyankor, ha valaki azt irja, hogy bunt kovetett el, elfordult Istentol, megbocsat-e neki Isten. Olyankor jon feloled ez a "hat, talan, lehet, de azert nagyon meg kell dolgoznod es nem megy olyan konnyen, ahogy kepzeled".

Te Istent egy nagyon szigoru, szamonkero Istennek latod, en meg olyan szereto Istennek, aki ha barki hozzamegy, o azt el nem kuldi, soha senkit nem hagy magara, a megbant bunt megbocsatja es mar nem is emlekszik ra. Talan az zavar teged, hogy te olyan tokeletes hivo vagy, es nem igazsag, hogy valaki tok lazan veszi, es neki is ugyanaz jar Istentol? Mintha ilyen is elhangzott volna. Ilyen kulonbsegek viszont lehetnek hivok kozott, hat nekem mindegy.

Az viszont nagyon idegesit, hogy soha nem mondod meg, milyen egyhazba jarsz, nehogy valaki utana tudjon nezni. Csak azt, hogy valami hazi gyulekezet. Ugyanakkor szivesen cserkeszel be magadnak lehetseges alanyokat "privat tanfolyamra". Ez nem becsuletes dolog szerintem.

Jatszhatnal nyilt lapokkal, en mindig megmondom, ha valaki kerdezi, hogy mi a felekezetem. Ez egyszeruen gyanus. Senkinek nem ajanlom,hogy veled felvegye a kapcsolatot, ez nem tiszta dolog.

Tehat gyakorlatilag arrol van szo, hogy az egyhaz tagjai es az edesanyad sem felel meg azoknak a kovetelmenyeknek, amelyeket te egy hivo ember ele allitasz.

Probalhatod kedvesebb szavakkal ugyanazt, de en a tartalmon is elgondolkodnek. Lehet, hogy te nyulsz alapjaban melle.

Az meg, hogy megcsalt a feleseged - mert Jezust csalja az elvilagiasodo egyhazad, aki a Jezus menyasszonya, es kvazi te vagy Jezus...(!) Khm. Szerintem nagyon be vagy fordulva ebbe.

2022. júl. 3. 16:13
 25/32 anonim ***** válasza:

Isten útjai kifürkészhetetlenek....

Mindent szabad, de nem minden használ.

Ne felejtsünk el most is szeretni és segíteni:

1 János 4:11

Szeretteim, ha így szeretett minket Isten, akkor mi is tartozunk azzal, hogy szeressük egymást.

Remélem Stefán kapott feleletet az Élettől most is.

[link]

2022. júl. 3. 17:14
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem a Stefan. Valami kamus. Írtam neki üzenetet, és nem kaptam választ. Szóval biztos vagyok benne hogy nem a Stefan.
2022. júl. 3. 22:04
 27/32 anonim ***** válasza:
szerintem is kamu
2022. júl. 3. 22:23
 28/32 anonim ***** válasza:
51%
Nem. Az utolsó időket éljük. Akikkel beszéltem, majdnem mindenki agyi beteg lett, olyan rossz a világ helyzete. Sajnos nálam is ez van. Fél év alatt romokba dőlt minden, de ez még csak a kezdet, sokkal rosszabb lesz. Már ugye a TV-ben mondják, hogy éhínség lesz majd. Ez is meg van írva. Az utolsó pápa meg most akar lemondani...
2022. júl. 5. 11:09
 29/32 anonim ***** válasza:

Lehet te tetted őket mentálisan beteggé, hosszú távon nehéz lehet veled.

2022. júl. 5. 17:35
 30/32 A kérdező kommentje:

Szerintem melléfogás volt ez a kérdés, bocsánatot kérek érte, főleg azoktól, akik vették a fáradságot, hogy segíteni próbáljanak. A szellemi bajok számomra ugyanúgy nehezek és terhesek, mint a fizikai.

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a válaszaimban jobban ki szoktam domborítani Isten igazságos oldalát, mint a kegyelmes oldalát. Nekem az a meglátásom, hogy a keresztény vallási életben túlteng a kegyelem az igazság rovására, ezért van ez. Ha rosszul látom, és nem ez a helyzet, remélem, hogy Isten valami módon helyrehozza a téves képemet a világról.

De tényleg nem tudok most már mást csinálni, mint elismerni, hogy ez a kérdés hiba volt, és bocsánatot kérni. Ha te most úgy állsz hozzám, hogy csináltam egy nyilvánvaló hibát, és akkor kidobsz engem meg az összes eddigi válazomat ezzel a hibámmal együtt, az a te dolgod. Isten biztos nem így bánik velem.

üdv, Stefán

2022. júl. 6. 19:19
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!