Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ezért szenvedek?

Ezért szenvedek?

Figyelt kérdés
Az vagyok, aki Stefán néven szokott ide a Vallás rovatba válaszolni. Szörnyű dolgok történtek velem az elmúlt napokban, megcsalt a feleségem, a gyerekemet gyógyíthatatlan betegséggel diagnosztizálták, valami pszichés betegség kapott el tegnap, ami nyugtatókra sem múlik el, rettegek attól, hogy Isten meggyűlölt, és a pokolra akar küldeni. Ma dolgozni sem tudtam bemenni. Össze vagyok zavarodva, és attól tartok, mindez azért történik velem, mert rengeteg nagyon kemény választ adam itt a GyK vallás rovatában, és belegyalogoltam az emberek lelkivilágába. Ezért büntethet az Isten, és tényleg el akar végleg pusztítani a családommal együtt?

2022. júl. 2. 16:31
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
75%
Sajnos a Stefán valami szekta tagja. Fanatikus nagyon
2022. júl. 2. 21:16
 12/32 anonim ***** válasza:

Szerintem nem te vagy a Stefan, de ha igen, akkor nem.

Volt mar egy ilyen, akkor Anjutca neveben irtak ugyanezt, hogy elkezdtem rettegni a pokoltol, mert olyan csunya dolgokat irok az embereknek a gyakorin, mi lesz velem.

De o hamar megjelent, helyrerakta es a kerdest toroltek.

Stefannak kellene irni es megmutatni neki ezt.

2022. júl. 2. 22:58
 13/32 Drakula ***** válasza:

"de ha igen, akkor nem."

?

2022. júl. 2. 23:17
 14/32 anonim ***** válasza:

13

"Ezért büntethet az Isten, és tényleg el akar végleg pusztítani a családommal együtt?"

nem

2022. júl. 2. 23:28
 15/32 Drakula ***** válasza:
Jaaaaa...
2022. júl. 2. 23:31
 16/32 anonim ***** válasza:
52%
Miért vagy vallás rovatba, amikor azt se tudod mi az a vallás, nem hogy istenről lenne bármi fingod is??
2022. júl. 3. 01:24
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

El kéne menned sürgősen családterápiára és megpróbálni együtt őszintén feltárni az okokat, hogy mi vezetett ide. Persze ha képes vagy rá akkor.

Azt ne felejtsd el, hogy olyan meg nincs, hogy gyógyithatatlan betegség legalábbis ha nem csak az orvosokra hallgatsz. Te vagy a családod papja. Kemény dolog ez, de sokkal jobb harcot vesziteni mint harc nélkül meghátrálni.

2022. júl. 3. 01:26
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
12# Tegnap írtam Neki.... még nem válaszolt. Amúgy szerintem is off a kérdés, mint a legtöbb a vallás topicban.
2022. júl. 3. 07:26
 19/32 anonim ***** válasza:
Nem olvastam el a többi választ, de szerintem ha kapsz büntetést azt nem mások kárára fogod megkapni.
2022. júl. 3. 10:47
 20/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Amiket írtam az nem pont úgy igaz, ahogyan az emberek gondolnák, hanem szellemi értelemben.

Nincs gyerekem és feleségem. Egy egyház tagja vagyok, amelynek a tagjai közül egyre többen egyre világiasabbá váltak az utóbbi időben. Mivel az egyház Jézus menyasszonya, ezt Jézus úgy éli meg, hogy megcsalták őt. Mindössze én is érzem Jézus fájdalmát és tehetetlenségét ebben a helyzetben. Tehát én is hasonlón megyek át, mintha megcsalt volna a feleségem.

Gyerekem sincs, de az édesanyám megtérésében nekem is volt szerepem, és nagy öröm volt, hogy 77 éves korában megtért és kereszténnyé vált. De csak néhány hétig mutatott (szellemi) életjeleket, aztán visszatért a maga hétköznapi életébe, nem hallgatva tovább az elhívására. Mivel még él, bár 82 éves, még van esély, hogy magába száll, és változtat, de sok esély nincs rá. Ezt én hasonlóan élem meg, mintha a gyerekem halálos beteg lenne.

Stb. stb.

Megmondom őszintén, leginkább azért írtam ki ezt az "ezért szenvedek?" kérdést, mert érdekelt, hogy hányan fognak örülni a bajomnak.

Most mondhatod, hogy hazudtam. Hát ha fizikailag nézzük a dolgot, akkor hazudtam. Csakhát a fizikai dolgok ideig valók, a szellemi dolgok örökkévalók, szóval a fizikai dolgokban elszenvedett veszteségek is csak ideig valók, azokon könnyebben túltenné magát az ember. A szellemi dolgokban elszenvedett veszteségeknek örök következményei lehetnek.

Azt mindenestre meg kell tanulnom, aki akar, imádkozhat érte, hogy legyen a beszédem kedvesebb és sóval fűszerezett, nem pedig ennyire direkt, és kategorikus kijelentésszerű, mert sokan úgy érezhetik, mintha megítélném őket.

Egyébént azt gondolom, hogy ha valamelyik apostol vagy maga Jézus írna ide a Vallás rovatba, sokan őket sem szeretnék.

2022. júl. 3. 13:45
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!