Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Példabeszédek 8. fejezetében...

A Példabeszédek 8. fejezetében a 22. verstől kezdbe kiről van szó?

Figyelt kérdés

Azt írja:

22Az Úr útjának kezdetén alkotott engem,

művei előtt réges-régen.

23Az ősidőkben formált engem,

kezdetben, mielőtt a föld létrejött.

És így tovább a végéig...

Kiről ír ez a rész?

Vagy hogyan kell értelmezni ezt a részt? Mi a mondanivalója?

2022. jún. 28. 17:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
32%

Nem, egyáltalán nem ez a válasz. Próbáld meg ne csak olvasni az idézett verseket, hanem értelmezni is, akkor talán meglátod bennük a relevanciát.

Ellenben, a "jehovás térítés" kezdetű mondatod valóban nehezen értelmezhető - számomra.

2022. júl. 2. 06:44
 12/19 anonim ***** válasza:
49%

"Próbáld meg ne csak olvasni az idézett verseket, hanem értelmezni is, akkor talán meglátod bennük a relevanciát."

Tehát ne a Bibliát olvassam, csak az őrtorony értelmezését. Ez is egy válasz. Mert a Bibliában továbbra sincs az, amit állítotok. Helyette azt mondja Isten szava, hogy "egyszülött".

2022. júl. 2. 19:41
 13/19 anonim ***** válasza:
42%

"Tehát ne a Bibliát olvassam, csak az őrtorony értelmezését. Ez is egy válasz:" Ez csak a Te válaszod, bár nem tudom, hogy logikáztad ki, én az őrtornyot meg sem említettem, és egyáltalán nem értek veled egyet. Való igaz, hogy nem mindegy a Biblia fényében olvasni egy kiadványt, vagy a kiadvány fényében a Bibliát. Ha te úgy gondolod, és hangot is adsz neki, hogy a JT-k az utóbbit teszik, akkor legalább magyarázd meg, hogy miért gondolod így.

Ha érdekel Isten Szava, akkor azt javaslom, hogy ne a tiédtől eltérő hitű/vallású emberek felől közelítsd meg, mert az sehova nem vezet. Ha te úgy érzed, hogy jó helyen vagy, kívánom, hogy légy boldog, a személyeskedés pedig fölösleges, mert szellemileg nem építő.

És bár értem a soraid közt meghúzódó iróniát, érdekelne a "Miért?"

"... azt mondja Isten szava, hogy "egyszülött". Ebből te milyen következtetés(eke)t vonsz le, bibliai érveléssel?

2022. júl. 2. 20:58
 14/19 anonim ***** válasza:
33%

Nézd én nem teszek hozzá a Bibliához semmit, ezt meghagyom nektek, ahogy tettétek eddig is. Ha a Biblia Jézusról azt mondja, hogy az Atya egyszülöttje, akkor nem mehetek szembe Istennel és mondhatom, hogy az Atya teremtménye.

Ebből következtetést se akarok levonni, csak megjegyeztem, hogy téves volt az adott állítás a Biblia fényében. A következtetéseket meghagyom mindenkinek magának, a tény pedig az, hogy az Atya és a Fiú között nem teremtő és teremtmény kapcsolat van, hanem szülő és fia típusú kapcsolat.

Azt pedig messzemenően visszautasítom, hogy személyeskedtem volna. Ha nem te magad vagy az őrtorony.

2022. júl. 2. 21:08
 15/19 anonim ***** válasza:
0%

Érdekelne, hogy az "..én nem teszek hozzá a Bibliához, ezt meghagyom nektek..." hogy pontosan mit tettem hozzá azzal, amit fentebb leírtam?

Egyet értek veled, az Atya és Jézus között szülő-fia kapcsolat van, ami számomra azt is jelenti, hogy ha az Atya a Teremtő, Jézust pedig az Atya hozta létre, akkor köztük Teremtő-Teremtmény kapcsolat is van. Ha te mást értesz ezalatt, meghallgatnám, hogy pontosan mire gondolsz?

Ha sértőnek érezted a személyeskedésre vonatkozó megjegyzésemet, akkor elnézést érte. Azért írtam, mert tekintettel, hogy az Őrtorony JT-it azonosítja, az "... amit állítotok" megfogalmazásod egészen konkrét személyekre vonatkozik.

2022. júl. 13. 07:00
 16/19 anonim ***** válasza:
83%

Akkor a te szüleid is Teremtők és az én szüleim is Teremtők, sőt én is Teremtő leszek, ha lesz gyermekem.

2022. júl. 13. 18:02
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

Nem nagyon értem, hogy ezzel mire szeretnél rávilágítani, de igen, ha létrehozunk valamit, azzal kapcsolatban talán mondhatjuk azt is, hogy teremtünk. De ettől még nem leszünk nagy kezdőbetűvel írt teremtők, hiszen ez a jog csak Istent, a világmindenség teremtőjét illeti meg.

Azt mondod, hogy JT-i nem a bibliára alapozzák a tanításaikat, hanem a különböző kiadványaikra. Ezt helytelenítve, úgy gondolom, hogy te nem így teszel, ezért ha használnál bibliaverseket az érvelésedhez, az példaértékű lenne.

2022. júl. 13. 19:50
 18/19 anonim ***** válasza:
52%

Ha én teremtek valamit, akkor én is Teremtő vagyok, ahogy a szüleid és én szüleim is a nézeted szerint, ők is Teremtők. Vagy lehet nem vagy tisztában a teremtés fogalmával.

"Azt mondod, hogy JT-i nem a bibliára alapozzák a tanításaikat, hanem a különböző kiadványaikra."

Ez így is van.

"zt helytelenítve, úgy gondolom, hogy te nem így teszel, ezért ha használnál bibliaverseket az érvelésedhez, az példaértékű lenne."

Azért mert ehhez nem tudok használni. Nincs egyetlen olyan bibliai ige, ami Jézust teremtménynek nevezné. Ezért nem is idéztél ilyet, csak néhányat, amivel a hamis őrtorony ezt próbálja bemagyarázni.

Helyette csak ilyen szerepel Isten szavában:

"5Mert az angyalok közül kinek mondta valaha is: Te a Fiam vagy, ma nemzettelek téged!; továbbá: Én atyja leszek, ő meg a fiam? 6Amikor pedig az elsőszülöttet a világba vezeti, ismét így szól: Imádja őt Isten minden angyala! 7Míg az angyalokról ezt mondja: Angyalait szelekké teszi, és szolgáit tűz lángjává, 8addig a Fiúról így szól: Trónusod, ó Isten, örökkön-örökké megmarad, és jogarod az igazság jogara."

Már önmagában ez cáfolja az őrtorony azon hamis elméletét, hogy egy, Jézus teremtmény, kettő, Jézus angyal.

2022. júl. 13. 19:58
 19/19 anonim ***** válasza:
0%
Hát pedig igen sok bibliaverset használtam az első érvelésem során, de akkor engedjük el ezt a témát; összetettebb ez a tej színének a kérdésénél, így nem kell nekünk közös nevezőre jutnunk. Lehet úgy kitartani az álláspontunk mellett, hogy közben tiszteletben tartjuk a másikét. Nem annyira bonyolult dolog úgy gondolatot cserélni, hogy közben ne fröcsögjön belőlünk folyamatosan a negatív kritika.
2022. júl. 13. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!