Hogyan kell (jól) imádkozni? Ti hogyan szoktatok?
Sokféle ima van ugye, többek között van kérő imádság, van hálaadó dícsérő vagy dicsőítő. Nekem a hálaadást, illetve dicsőítést illetően mindig a saját szavaimmal megfogalmazott ima volt a nyerő, de erre a célra gyakran használom úgymond a Zsoltárokat is.
A kérő imádságokkal mindig is bajban voltam, hiszen sokszor nem igazán merek kérni, mert félek attól, hogy olyat kérek, ami esetleg Isten tervébe nem illik bele stb.. szóval a kérő imádságokban leginkább azt szoktam kérni, hogy adjon erőt, bátorságot, szeretetet stb... Szoktam tehát imádkozni a saját szavaimmal, emellett a Miatyánk, illetve egyéb imádságokat is elég gyakran mondok, pl: reggelente "Szívem első gondolata"-(lehet nem ez a címe, de így kezdődik)-tehát ilyen kötött imádságokat is gyakran mondok, emellett a Biblia verseit is rendre felhasználom imádkozás céljábó. Egyébként korábban a Rózsafűzért is nagyon sokat imádkoztam.-volt egy eléggé nehéz időszakom és nekem akkor nagyon segített nagy meglepetésemre, hiszen korábban nem igen preferáltam azt az imádságot. Viszont most elsősorban a kérő imádsággal kapcsolatosan szeretnék tanácsot kérni. Hogyan kérjek? Hogyan kérjem Istent, hogy tudjam meg is hallgat és segíteni is fog? Honnan tudom, hogy amit kérek nem ellenkezik az Ő akaratával?(jó persze, onnan tudom, hogy nem kérek olyat, amit bűnhez köthető, de ez nem ilyen egyszerű) Lehet hogy olyat kérek, ami saját elgondolásom szerint helyes, Isten viszont mégsem tartja annak, és meg is van rá az oka, hogy miért nem, csak én még nem látom.
Szóval hogyan imádkozzam jól?
Hogyan kérjem Istent?
"Kérd Istent"
Melyiket?
Ami nem illik a tervébe, azt nem adja meg. Nem érdekli, hogy te menyire vagy ebben tájékozott.
"Hogyan kérjem Istent, hogy tudjam meg is hallgat és segíteni is fog? Honnan tudom, hogy amit kérek nem ellenkezik az Ő akaratával?"
Hat, ezeket nem tudhatod.
Kerj nyugodtan, amit szeretnel. Tedd hozza, hogy legyen meg a te akaratod. Es majd meglatod, hogy hogyan fog segiteni - nem biztos, hogy azzal, hogy megadja, amit kersz. Szoval ezt bizd ra.
Nincs formula, mondd normalis szavakkal, mintha egy emberhez beszelnel.
Szia
Ha imádkozol, az azt jelenti hiszel Istenben. Ahhoz, hogy tudd mi az amit kérhetsz Tőle, elsősorban jobban meg kell ismerned őt, és akkor tudni fogod MILYEN dolgokat kérhetsz tőle, mert megismered a gondolkodását.
Gondolj kérlek egy közeli ismerősödre. Biztosan tudod, érzed mi az amit még kérhetsz tőle, és mi az, amit már biztosan nem.
Ha arra tanítottak, hogy bemagolt imákat mondj, „szentekhez” vagy képmásokhoz imádkozz, vagy olyan vallási tárgyakat használj, mint a rózsafüzér, akkor az a gondolat, hogy a Jézus által körvonalazott módon imádkozz, először talán megijeszt. A kulcs mégis az, hogy ismerd meg Istent — nevét, szándékait, személyiségét. Ezt a Biblia alapos tanulmányozásával valósíthatod meg:
János 17:3
"Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az egyetlen igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust."
Minél inkább megismered Istent, annál inkább indíttatást érzel arra, hogy dicsérd őt imában. És minél inkább közeledsz Jehovához tiszteletteljes imában, annál szorosabb kapcsolatba kerülsz vele.
Isten valamennyi igaz imádója ezért azt az ösztönzést kapja, hogy ’szüntelen imádkozzon’ 1Thessalonika 5:17. Tegyél meg mindent, hogy imáid valóban összhangban legyenek a Bibliával, Jézus Krisztus útmutatásait is beleértve. Így biztos lehetsz, hogy imáid helyeslésre találnak majd Istennél.
A leírásod alapján jól imádkozol. Nem kell félni, nyugodtan kérd, amit szeretnél, Isten azelőtt meghallja, mielőtt kimondanád.
Jól írtad, hogy pl. ne új autót meg palotát kérj, hanem valamivel jobb megélhetést azért, hogy jobban szolgálhasd az Urat. Ezt persze őszintén, a szíved mélyéről kell kérned és ígérned.
Ha valakinek az egészségéért imádkozol, őszintén fogalmazz, ne úgy, mintha kamerák előtt lennél. Ígérj érte valamit, amit szerinted Isten kérne tőled, mert neked esetleg kihívás de nagyon szükséges. Ne anyagi dolog legyen, meg lehetőleg ne számszerű. Tegyél le valami rossz szokást stb.
Azután köszönd meg és dicsőítsd az Urat.
Mindezt őszintén kell tenni különben semmit nemér, hiába a nagy szavak.
Lehet magadban (gondolva) és kimondva is imádkozni, ez utóbbinak nagyobb a súlya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!