12 éves a húgom lehet keresztszülő ????
"Sőt az én keresztanyám nem is katolikus hanem baptista."
Kerekesszéknek is hívhatod őt, attól még nem lesz az. Természetesen esetedben ő nem keresztszülő, legfeljebb tanúként volt jelen, úgy lett bevezetve a könyvbe.
Hát, nem valószínű. A kánonjog szerint:
"tizenhatodik életévét betöltött személy legyen, hacsak a megyéspüspök más kort nem állapított meg, vagy megfelelő okból a plébános vagy a kiszolgáltató úgy nem látja, hogy kivételt kell tenni"
Illetve: megkeresztelt, megbérmált, már elsőáldozott személy lehet keresztszülő és 12 évesen a mai gyakorlat alapján még nem nagyon lehet bérmálkozni. Legalább is én nem tudok róla, hogy engednék. (30 éve volt rá példa, ismerek ilyet, aki 12 évesen már bérmálkozott)
"Én se voltam bérmálkozó azt mégis keresztszülő vagyok"
Hivatalosan keresztelési tanú vagy. Persze, családon belül hívhatnak úgy, ahogy szeretnéd. :))
"vagy megfelelő okból a plébános vagy a kiszolgáltató úgy nem látja, hogy kivételt kell tenni"
Ez a megfelelő ok pont egy huszas szokott lenni.
"Ez a megfelelő ok pont egy huszas szokott lenni."
Onnan is látszik, hogy hazug vagy, mert a keresztég ingyenes, mint minden szentség. De csak magad járatod le szánalmas kis hazugságaiddal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!