Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » 12 éves a húgom lehet kereszts...

12 éves a húgom lehet keresztszülő ????

Figyelt kérdés
őt szeretném keresztanyának felkérni csak nem tudom hogy a kora miatt lehetne-e ??
2022. jún. 23. 16:09
 1/9 anonim ***** válasza:
34%
Persze.
2022. jún. 23. 16:10
 2/9 anonim ***** válasza:
96%
Nem, valószínűleg nem volt bérmálkozó sem (ez pedig szükséges feltétel). Egy 12 éves lány még csak gyermek, alkalmatlan ennek a feladatnak ellátására.
2022. jún. 23. 17:21
 3/9 anonim ***** válasza:
43%
Lófaxt szükséges feltétel. Én se voltam bérmálkozó azt mégis keresztszülő vagyok. Sőt az én keresztanyám nem is katolikus hanem baptista.
2022. jún. 23. 17:57
 4/9 anonim ***** válasza:

"Sőt az én keresztanyám nem is katolikus hanem baptista."

Kerekesszéknek is hívhatod őt, attól még nem lesz az. Természetesen esetedben ő nem keresztszülő, legfeljebb tanúként volt jelen, úgy lett bevezetve a könyvbe.

2022. jún. 23. 18:23
 5/9 anonim ***** válasza:
16%
Simán lehet keresztszülő, főleg, ha adsz egy tízest a papnak. Senkit nem érdekelnek már ezek a követelmények.
2022. jún. 23. 18:55
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
A pogány teológiában minden lehetséges, még az is, hogy az evangélikus püspök bácsi húsvétkor csokinyulat osztogat azoknak a gyerekeknek, akiknek olyan pogány jelképekkel tömi meg a zsebeit, amikkel ugyanolyan pogányokká neveli őket, mint ő maga. [És akkor még a pogány karácsonyfa vívmányairól nem is szóltam, ami alá a pogány mikulás csempészi a sztaniolos álszeretet csodadobozait, amiket ráadáusul a jézuska nyakába varrnak.] Minél hivatalosabb a kereszténység, annál elfajzottabb. Nem úgy van az, hogy ebben az országban még a pogány is keresztény, hanem a keresztény is pogány! - De ne mutasd meg a papodnak, mert nem méltó arra, hogy szembe nézzen az igazsággal.-
2022. jún. 23. 19:24
 7/9 anonim ***** válasza:

Hát, nem valószínű. A kánonjog szerint:

"tizenhatodik életévét betöltött személy legyen, hacsak a megyéspüspök más kort nem állapított meg, vagy megfelelő okból a plébános vagy a kiszolgáltató úgy nem látja, hogy kivételt kell tenni"

Illetve: megkeresztelt, megbérmált, már elsőáldozott személy lehet keresztszülő és 12 évesen a mai gyakorlat alapján még nem nagyon lehet bérmálkozni. Legalább is én nem tudok róla, hogy engednék. (30 éve volt rá példa, ismerek ilyet, aki 12 évesen már bérmálkozott)

"Én se voltam bérmálkozó azt mégis keresztszülő vagyok"

Hivatalosan keresztelési tanú vagy. Persze, családon belül hívhatnak úgy, ahogy szeretnéd. :))

2022. jún. 24. 08:54
 8/9 anonim ***** válasza:

"vagy megfelelő okból a plébános vagy a kiszolgáltató úgy nem látja, hogy kivételt kell tenni"

Ez a megfelelő ok pont egy huszas szokott lenni.

2022. jún. 24. 09:16
 9/9 anonim ***** válasza:

"Ez a megfelelő ok pont egy huszas szokott lenni."

Onnan is látszik, hogy hazug vagy, mert a keresztég ingyenes, mint minden szentség. De csak magad járatod le szánalmas kis hazugságaiddal.

2022. jún. 24. 17:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!