Jézus nagyjából hány évesen tehetett szert a tudására?
Szia,
A Szentírásban azt olvassuk, hogy 12 évesen felvitték a templomba, ahol “a tanítómesterek körében ült, hallgatta és kérdezte őket, és mindenki, aki hallotta, csodálkozott értelmén és feleletein.” Előtte azt olvassuk, hogy “növekedett és erősödött, megtelt bölcsességgel, és Isten kegyelme volt rajta.” (Lukács evangéliuma 2. fejezet).
Üdv. Péter
Tehát szerinted én is Isten fia vagyok?
Ő sokkal több tudással rendelkezett mint bármelyik ember és ezt nem úgy szerezte mint ahogyan az emberek szokták.
Van nem elfogadott anyag ezzel kapcsolatban.
Jézus nagyon fiatalon, gyerekként egy játszótársára mérges lett, és érintésével halálosan megsebezte.
Ekkor ébredt rá, hogy milyen rendkívül erő lakik benne, és innentől kutatta hogyan lehetne ezt jóra fordítani, sikerült sokkal több mindenre visszaemlékeznie leszületését megelőző dolgokra, mint más hasonlóval kosérletezők.
Először a saját vallásában, a zsidó vallásban kereste, és olyan szorgalmasan éjjel-nappal tanulva, hogy nagyon fiatalon rabbi lett belőle, aztán 13 és fél évesen felkerekedett, és utazott, keresett a világban.
25 évesen tért haza, elsajátította apja mesterségét, és egy ideig dolgozott ebben, és közben sikerült integrálnia a tudását, és más emberek tanításába kezdett.
A többi egyezik a bibliában foglaltakkal.
Nem vagyok hívő, de ha esetleg érdekel egy szkeptikus álláspont is:
Vélemenyem szerint Jézus korábban az esszénusoknál tanult. Nem mondom, hogy minden tudását onnan vette, de a héber nyelvet szerintem ott sajátította el, illetve bizonyos teológiai tanításokat is. Úgy gondolom, tizenévesen tanult náluk, esetleg még a húszas évei elején.
"Tehát szerinted én is Isten fia vagyok?"
Lehet hozzátenni Jézus személyéhez bármilyen természetfeletti dolgot attól függően, hogy ki miben hisz, de ettől még tény, hogy ő egy ember volt. Ha nagyon keresztény szemszögből akarod nézni, akkor a Biblia is írja, hogy emberré lett és emberként élt. Az emberek pedig tanulással tesznek szert tudásra.
"akkor a Biblia is írja, hogy emberré lett és emberként élt. Az emberek pedig tanulással tesznek szert tudásra."
Hol tanulta meg az emberek gyógyítasát, víz borrá változtatását, azokat a tanításokat amiket Isten rajta keresztül küldöt, hogy ő Isten fia, ... ?
Főleg az első érdekelne.
A nevelőszülei tanították születésétől fogva...
Saját magát is képezte a Judaizmusból.
JHVH. szent szelleme támogatta.
Az alámerítkezése után megkapta a szent szellemet,
ami rajta is maradt, illetve megnyíltak az égi emlékei is! Az pedig néhány milliárd év emlékei lehetnek...
A szent szellem (tevékeny erő) segítségével gyógyított, tett csodát, támasztott fel, csinált borcit!
Igen, az volt az "eledele", hogy annak akaratát cselekedje aki elküldte!😊
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!