Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Rosszul tettem hogy kiléptem?

Rosszul tettem hogy kiléptem?

Figyelt kérdés
Mióta ott hagytam a felekezetet, ugyan úgy hiszek Istenben és Jézusban és megvagyok keresztelve. De sokkal jobb hogy a saját életem élem. Nem ártok senkinek. Azonban azt mondták hogy hiába vagyok boldog, kiegyensúlyozott ez a Sátán csapdája, hogy így a világba csábít, el terit Istentől, és a pokolba visz a kárhozat útján tart. Nos félek a pokoltól nagyon, de akkor is így sokkal de sokkal boldogabb vagyok. Törekszem a jóra, szoktam imádkozni de ki vagyok virulva mert most élek, mikor még jártam gyülibe egy savanyú pofa voltam mindig a bűn kerulese körül járt az agyam . Most azonban boldog vagyok mást nem bantok nem hinném hogy Elszakadtam Istentől és a Sátán mellé álltam amiért kicsit élvezem a fiatalsagomat. 21/F
2022. jún. 17. 07:06
1 2
 1/16 anonim válasza:
Szerintem élvezd csak a fiatalságod,azt tedd ami boldoggá tesz, szörnyű lehet egy életet folyamatos bűntudattal élni
2022. jún. 17. 07:14
 2/16 anonim ***** válasza:
83%
Jól tetted! Nem tudhatják,hogy számodra mi a helyes út.Az ilyen pokollal fenyegetőző egyházakat mindig kerüld messzire!
2022. jún. 17. 07:15
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Ritkán olvasok ilyet de érdekelne,hogy ilyenkor tényleg kiragad még a családod is?

Vagy ez is csak egy mende monda...

2022. jún. 17. 07:37
 4/16 Noren1989 ***** válasza:
75%
Végülis vannak vallàskàrosultak...
2022. jún. 17. 07:38
 5/16 anonim ***** válasza:
63%

Eleve milyen egyház az, ami megfélemlítésre és bűntudatra játszik?

A középkor óta elvileg túlléptünk ezen.

2022. jún. 17. 07:38
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
3-mas vagyok elírtam, kitagad akart lenni.
2022. jún. 17. 07:41
 7/16 anonim ***** válasza:
64%

Nem a keresztény gyülekezet, vallás a lényeg, tele felesleges liturgiával, tárgyimádattal, gondolkodás nélküli biblia olvasással.

A lényeg a Jézusi evangélium hasznosítása.

2022. jún. 17. 07:42
 8/16 anonim ***** válasza:
48%

Én ugyanígy voltam 13 évesen. Reformátusként keresztelkedtem meg és konfirmáltam, és a mai napig jobbnak tartom ezt a vallást a katolikusnál például, de a Pokol rémképe igencsak elrettentett. (Nálunk még purgatórium sincs.) Illetve az frusztrált még, hogy ugye már gondolattal is el lehet követni bűnt... Nos, a gondolatok bevillannak, inkább arra van ráhatásod, hogy kimondod-e őket, vagy megteszed-e azt a rosszat, ami eszedbe jut. Szerintem csak a szavakért, tettekért lehet egy embert felelősségre vonni, a gondolatokért nem.

Nem mindenkit tesz boldoggá a vallás, és ezzel semmi baj sincs. Hiszen a hit azért van, hogy megkönnyítse, szebbé tegye a mindennapokat. Ha neked szükséged van Istenre, de a vallástól ódzkodsz, teljesen rendben van. Az is rendben van, ha inkább másik vallásban (ami lehet, hogy nem is keresztény) keresed a boldogságot.

2022. jún. 17. 08:09
 9/16 anonim ***** válasza:
22%
A felekezet volt a sátáné, amiből kiléptél, zsarnok papokkal, te a sátánt hagytad el a kilépéssel.
2022. jún. 17. 09:42
 10/16 anonim ***** válasza:
0%
Jézus jóságos volt, ezek meg egy szörnyet csináltak belőle a terrorjukkal.
2022. jún. 17. 10:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!