Rosszul tettem hogy kiléptem?
Ritkán olvasok ilyet de érdekelne,hogy ilyenkor tényleg kiragad még a családod is?
Vagy ez is csak egy mende monda...
Eleve milyen egyház az, ami megfélemlítésre és bűntudatra játszik?
A középkor óta elvileg túlléptünk ezen.
Nem a keresztény gyülekezet, vallás a lényeg, tele felesleges liturgiával, tárgyimádattal, gondolkodás nélküli biblia olvasással.
A lényeg a Jézusi evangélium hasznosítása.
Én ugyanígy voltam 13 évesen. Reformátusként keresztelkedtem meg és konfirmáltam, és a mai napig jobbnak tartom ezt a vallást a katolikusnál például, de a Pokol rémképe igencsak elrettentett. (Nálunk még purgatórium sincs.) Illetve az frusztrált még, hogy ugye már gondolattal is el lehet követni bűnt... Nos, a gondolatok bevillannak, inkább arra van ráhatásod, hogy kimondod-e őket, vagy megteszed-e azt a rosszat, ami eszedbe jut. Szerintem csak a szavakért, tettekért lehet egy embert felelősségre vonni, a gondolatokért nem.
Nem mindenkit tesz boldoggá a vallás, és ezzel semmi baj sincs. Hiszen a hit azért van, hogy megkönnyítse, szebbé tegye a mindennapokat. Ha neked szükséged van Istenre, de a vallástól ódzkodsz, teljesen rendben van. Az is rendben van, ha inkább másik vallásban (ami lehet, hogy nem is keresztény) keresed a boldogságot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!