Kegytárgyboltból/vallásokkal kapcsolatos tárgyakat, kiegészítőket forgalmazó boltból, luxuscikkeket árusító boltból, otthonnal kapcsolatos dolgokat árusító boltból, rendelheti akár messzebbről is stb.
Magyarán bárhonnan szerezheti. Sőt, valószínűleg onnan, ahonnan egy egyszerű hívő is szerezheti, vagy ahonnan egy olyan ember szerzi, aki szereti az illatokat.
a füstöt?
beleteszi a tömjént és gyufával meggyújtja
#5.
Azért nem teljesen. Nem gyulladna meg túl hamar, de miután meggyulladna, igen hamar elégne.
Szükséges hozzá a füstölőfaszén. Csomagokban, összefogva lehet őket kapni olyan boltokban, amelyeket a 3. válaszomban írtam. Ahol vannak füstölők, ott szinte biztos, hogy ilyen is van. Egy marokra kb. egy elfér, fekete, korong alakú. Fontos, hogy nem ugyanolyan, mint a grillezéshez használatos, mert ez rendkívül tiszta. Nem igazán füstöl, nincs korom, az illata pedig már ennek is kellemes. Ezt kell begyújtani (népszerű lett az öngyulladós), beletenni a füstölőtartóba, majd ha ez ég, akkor rá kell tenni a füstölőt. Ezáltal ez szépen felforrósítja a füstölőt (ez lehet tömjén, de az ortodoxoknál például rengetegszer mirha vagy galbánum, esetleg rózsa stb.), majd ez gyújtja be, így sokkal hosszabb ideig, hatékonyabban, valamint sokkal nagyobb illattal tud égni.
Oké, köszi!
Itt a tömjénen valószínűleg ezt a füstölőfaszént értettem.
Anglikán vagyok, annyit látok, hogy valami darabokra tört száraz anyagot tesznek bele, és gyufával meggyújtják. Biztos ez a szén lehet. Tényleg nem kormoz.
Faszén van a tömjénfüstölő alján, erre szórja a tömjént és ez okozza a "füstöt".
Amúgy kegytárgyboltból is lehet, de rendelni is lehet. Párom, amikor járt a Közel-Keleten akkor onnan hozott a pap baráunknak. :))
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!