Ha Isten velünk,kilehet ellenünk?
szia
Pál apostol ezt írta: „Legyetek bátrak és mondjátok: ʼJehova az én segítőm; nem félek. Ember mit árthat nekem?” Zsidók 13:6. Ezt annak ellenére írta, hogy Pált bebörtönözték, megverték és megkövezték. Utazásai alatt, mint keresztény szolgának, sok veszéllyel kellett szembenéznie, és még hajótörést is szenvedett. Jól tudta, mi a nehéz fáradozás, az álmatlan éjszaka, az éhezés, a szomjúság sőt a mezítelenség is. „Ezen külső dolgokon kívül – mondta – naponként rám szakadt az aggódás az összes gyülekezetért” 2Korinthus 11:24–29.
Pál szavai szerint nincsen okunk félni az emberektől, hiszen csak azt tehetik velünk, amit Isten megenged. Ehhez ad erőt az is, amit a Zsoltárok 27:1 ír. Még ha meg is kell halnunk mint feddhetetleneknek, a feltámadás reménységével halunk meg :Cselekedetek 24:15.
Mint feljebb írták, Krisztus apostolait bántották, üldözték, megölték, de Isten őket már feltámasztotta, ők igazán tudják, mit jelent ez: "ember mit árthat nekem".
Noé "alszik", ahogyan Krisztus utalt a halálra....majd feltámasztja őt a Királyságában, hiszen Noé "Istennel járt", ahogyan a Biblia ír róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!