A hívő vagy a világi élet jobb?
Ha vissza kellene mennem az Isten nélküli életembe, akkor is csak Jézust keresném.
Szóval nekem az élet Jézus!
Ma is egy nappal közelebb vagyok ahhoz a naphoz, amikor végre megláthatom Őt a Mennyben és átölelhetem!
Mindkettő tele van szívással. Valójában afelől dönthetsz csak, hogy melyik keresztet választod, amit cipelhetsz az életedben és amire végül felfeszítenek.
Aki azt várja, hogy a világi élet majd sokkal könnyebb lesz a vallásoshoz képest, az csalódni fog. A világi lét nem ment meg a szenvedéstől, csak megpróbálja elfeledtetni, emiatt viszont nehezebb elviselnie. A hívő pedig megpróbál tudatosan szembenézni vele.
Az igazság az, hogy az életben szenvedni fogsz, ezt senki nem kerüli el. Valójában csak abban választhatsz, hogy a szenvedésedhez hogyan viszonyulsz.
Na... az eddigi válaszok nem voltak túl hasznosak.
Először is: te hívő vagy, vagy sem?
A hívőnek a hívő élet jobb, az ateistának meg a világi.
Ezen belül a hívőnek az a legjobb, ha talál egy olyan közösséget, ahol hozzá hasonló hívők vannak, az ateistának pedig szintén, de a világi közösségek ritkábbak és kevésbé elkötelezettek, ezért egy ateistának önállóbbnak kell lennie, és nagyrészt magának kell felépítenie az életét.
Mindkettőt tapasztaltam. Voltam konzervatív keresztény, és most világi életet élek.
A világi élet sokkal jobb. Végre szabad vagyok, azt csinálok, amit akarok. Nem szól bele senki az életembe, nincs felesleges bűntudatkeltés amiatt, hogy például szexelek a barátnőmmel, vagy nem kell elgondolkodnom azon, hogy ördögi-e a Harry Potter.
Szóval egyértelműen a világi élet, én nagyon élvezem, és nem mennék már vissza a kereszténységbe.
Ez nem olyan hogy az egyik jobb mint a másik mert függ attól is hogy kiről van szó.
Vannak akinek az élete jobb lesz a hittől van akinek rosszabb. Rendszerint azt választják amelyiktől nekik jobb lesz az életük. Vagy legalábbis úgy gondolják hogy jobb lett tőle.
Most jobban megnézve a kérdés stílusát, már tudom, ki írta ki.
Sajnálom, hogy a többiek nem ismernek fel.
#14 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!