Kőrösi Csoma Sándor szerzetes volt, vagy világi hívő, aki szerzetesekkel, kolostorban élt hosszú ideig?
Tudom, hogy bódhiszattva, vagyis buddhista szent, aki bár megvilágosodott, de saját elhatározásából választotta a szenvedést, hogy jókat cselekedjen, segítsen, védje az érző lényeket, és egészen addig nem nyugszik, ameddig nem éri el a megvilágosodást az összes lény, illetve nem ér véget a szenvedésük. Japánban templomokat, iskolákat neveztek el róla, illetve, ha jól tudom még sztúpák is vannak, ahol vannak tőle ereklyék.
A róla készült ábrázolásokon valahol kopasz, valahol van haja, de az általános, hogy szerény, szerzetesi ruházatokat visel.
Szerzetes volt?
Kőrösi Csoma Sándor
magyar nyelvész, utazó, felfedező, orientalista, lexikográfus, az MTA tagja
Nem volt keresztény szerzetes.
#1.
Sehol nem írtam, hogy keresztény szerzetes. Kérlek idézz tőlem, hogy hol írtam! Legközelebb olvasd el a leírást is, mert azért van, hogy a kérdést pontosítsa, valamint a kérdés értelmezését segítse. Buddhista szerzetesről volt szó.
#2.
Köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!