Pásztor vagy papot valasztanad?
Egyiket sem mert ateista vagyok.
OFF: De egy Pásztor Katalin és egy Pap Ágnes nevű csaj közül a nimfomániásat választanám.
Pásztor az a birkákat tereli nem ? :D
Mi a különbség a pap és a pásztor között ? Nem vagyok már keresztény de nekem a pap kifejezés sokkal szimpatikusabb.
"Mi a különbség a pap és a pásztor között?"
A vallások papjai közvetítenek a transzcendens és az emberek között. A protestánsok ezért nem kedvelik a pap megnevezést, mivel arra biztatják a híveket, hogy ők keressék Istennel a kapcsolatot, ebben a lelkipásztor csak segíteni tud.
#7 + 8: Èrtem. Felènk a reformàtus papot inkàbb tiszteletesnek szólítjàk.
De köszönöm a vàlaszt.
A pap is pásztor. Egyébként a Katolikus Egyházban a pásztor képe sokkal ősibb, mint a neoprotestánsoknál, ahol kicsit elkezdték kisajátítani a pásztor szót a vallási vezetőkre.
Jézus Szent Péter apostolra bízta az egyházat azokkal a szavakkal, hogy "legeltesd juhaimat". Így Szent Péter utódai pásztorok, ugyanígy a többi apostol-utódok, a püspökök is. Nem véletlenül szimbólumuk a pásztorbot, amit legkésőbb a 10. századtól már használnak a püskökök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!