Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy függ össze Szent Pál...

Hogy függ össze Szent Pál "aki nem dolgozik, ne is egyék" mondata a szegények segítésével?

Figyelt kérdés
Gyerekként sokat hallottam ezt a mondást, de csak 20 évvel később tudtam meg, hogy a Bibliából van. Meglepődtem. Most akkor a hajléktalan, aki nem dolgozik, ne is egyék, és csak azt kell segíteni, aki nem tud dolgozni? Pl. a láb nélküli hajléktalant segítsük, mert nyomorék, de a fiatal hajléktalant ne, mert ő csak lusta. Ugyanígy a kéregetőkön is nézzünk végig, hogy munkára alkalmas-e? Vagy kérdezzek rá, miért hanyagolja a munkát?
2022. jún. 12. 14:15
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
43%

"A kenyér az kenyeret jelentett az említett helyen is, ott pont egy csoda történik, a kenyérszaporítás csodája. Nem véletlenül eteti meg őket Jézus, mert ha korog a hasuk, akkor nem tudnak tanítására se figyelni."

Látom nem érted , nem történt semmilyen kenyérszaporitás hallották Isten igéjét és azzal laktak jól mert az az eledel.

Amikor hallgatsz valakit annak is eszed a szavait. Bekapcsolod tv-t hallgatod az emberek szavait és eszed azokat ennél jobban nem tudom elmagyarázni neked.

"Nézd, nem kell a Bibliának minden egyes részét átértelmezni, mert ezzel a hozzáállással csak a lényege vész el."

Nincs semmilyen átértelmezés mert amiket irtam azok igazak.

"Ez így téves. A Biblia szerint a *megkeresztelt* hívő ember lesz Krisztus testvére és az Atya fogadott gyermeke."

Mert szerinted aki Jézust követi az nem meritkezik be? hol élsz te?

2022. jún. 14. 20:02
 22/32 anonim ***** válasza:
51%
#20 illetve kiegésziteném nem a fizikai kenyeret szaporitotta meg hanem a lelki eledelt az igét mert az az igazi kenyér
2022. jún. 14. 20:06
 23/32 anonim ***** válasza:
51%
#20 Nem tudom hogy te milyen bibliát olvastál vagy kit követsz de a biblia egy lelki spirituális dolog anélkül halott az egész hiába olvasod
2022. jún. 14. 20:06
 24/32 anonim ***** válasza:

"nem történt semmilyen kenyérszaporitás"

Jó, hát ha te ebben a tévképzetben élsz, akkor élj ebben, engem nem izgat. Én viszont továbbra is inkább hiszek Isten szavának, mint sem neked. :)

2022. jún. 14. 20:07
 25/32 anonim ***** válasza:
Nézd el nekem, hogy az ezotériás hülyeségeid se érdekelnek.
2022. jún. 14. 20:11
 26/32 anonim ***** válasza:
51%

Ez nem ezotéria ez a bibliával szorosan összefügg.

„És monda nekik Jézus:

Kövessetek engem,

és én azt művelem,

hogy embereket halásszatok.”

(Márk evangéliuma 1:17)

Szerinted itt mire értette Jézus hogy embereket halásznak?? Itt nyilván arról van szó hogy aki tanítja igét tanítványokat fog szerezni

2022. jún. 14. 20:15
 27/32 anonim ***** válasza:
51%
#24 Nekem nem kell hinned de attól még igaz amit mondok és a következő kommentben korrigáltam amit mondtam szóval érvénytelen a hozzászólásod
2022. jún. 14. 20:16
 28/32 anonim ***** válasza:
51%
#25 tévúton jársz ha azt hiszed nem kell a biblia szavait értelmezni és ez spiritualitás nélkül elég nehezen megy . és ha csak simán olvasod akkor rengeteg ellentmondást fogsz találni ami nem is ellentmondás
2022. jún. 14. 20:18
 29/32 anonim ***** válasza:
51%
#24 Amúgy többségében hiába fogsz kenyérért imádkozni egy sivatag közepén nem fogsz kapni semmit... próbáld ki . Ugyanigy van a sok szegény emberrel akik nap mint nap meghalnak hiába imádkoznak érte éhen döglenek
2022. jún. 14. 20:23
 30/32 anonim ***** válasza:
51%
#25 hát akkor te szerencsés ember vagy ha bibliában mindent szó szerint értesz lelki értelmezés nélkül akkor Jézus tanitványyai embereket halásztak beleakadt a kampó az ember fejébe és véresen kihuzta a tengerből mi? ez tudod hogy ökörség
2022. jún. 14. 20:31
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!