Hogyan kell azt értelmezni, amikor a Biblia több helyen is azt írja, hogy Isten megbánta, amit tett vagy tenni akart?
Figyelt kérdés
Pl: az özönvíz története. "Megbánta az Úr, hogy embert alkotott a földön és megszomorodott szívében." 1Mózes6:6
Vagy ott van Jónás története is:
"Amikor Isten látta, amit tettek, és hogy mindenki megtért a maga gonosz útjáról, megbánta Isten, hogy pusztulásba akarta dönteni őket, és nem tette meg." Jónás3:10
RÚF fordítás egyébként, de a többiben
Ha Isten tökéletes, akkor hogyan bánhatja meg tetteit?
Ezt nem nagyon értettem sose.
Hálás lennék, ha valaki elmagyarázná, hogyan is kell ezt érteni.
2022. jún. 9. 17:47
11/16 anonim válasza:
Ja hogy szektás vagy?
Nah akkor takarodás van, itt vallásról van szó nem a szektádról.
12/16 A kérdező kommentje:
11-es
Nem írtam sehol ilyet. Nem vagyok szektás.
2022. jún. 11. 14:30
13/16 anonim válasza:
Ha elolvasod az Ezékiel könyvéből e részletet,talán megérted .Jobb ha te magad jössz rá ,mint ha én elmagyaráznám.olvasd figyelmesen!
14/16 anonim válasza:
Te meg emberfia, mondd meg Izrael házának: Azt mondogatjátok: „Gonoszságaink és bűneink ránk nehezednek, elveszünk miattuk. Hogy is maradhatnánk életben?” 11Mondd meg nekik: „Amint igaz, hogy élek – mondja az Úr, az Isten –, nem lelem kedvemet az istentelen halálában. Inkább annak örülök, ha az istentelen letér útjáról és él. Térjetek meg, térjetek le gonosz utatokról! Miért akartok meghalni, Izrael háza?” 12Te meg, emberfia, mondd meg néped fiainak: az igazat igaz volta nem menti meg, ha egy napon félrelép, és az istentelent, ha egy napon megtér, nem tartja béklyóban istentelensége, ahogy az igaz sem marad életben, ha egy napon mégis vétkezik. 13Ha azt mondom az igaznak: „Biztosan életben maradsz”, de ő igaz voltában bizakodva gonoszságot visz végbe, nos, akkor nem emlékezem többé igaz voltára, hanem meg kell halnia gonoszsága miatt, amit elkövetett. 14És ha azt mondom az istentelennek: „Biztos, hogy meghalsz”, de ő mégis elhagyja bűnét, és a törvény és az igazság szerint jár el, 15visszaadja a zálogot, visszaadja, amit erőszakkal elvett, s az életet adó parancsok útján jár, semmi igazságtalant nem tesz, biztos, hogy életben marad és nem hal meg. 16Elkövetett bűnei közül egyet sem rovok fel neki. A törvényhez és az igazsághoz szabta tetteit, azért hát élni fog. 17Néped fiai ezt mondogatják: „Nem igazak az Úrnak útjai”, jóllehet az ő útjaik nem igazak. 18Mert ha az igaz eltávolodik az igazságtól és gonosz tetteket visz végbe, akkor belepusztul. 19Ám ha a gonosz elhagyja gonoszságát és a törvény meg az igazság szerint jár el, emiatt életben marad. 20És még azt mondjátok: „Az Úr bánásmódja nem méltányos”, noha mindenki fölött a maga útjai szerint ítélkezem, Izrael háza.
15/16 A kérdező kommentje:
14-es
volnál szíves leírni, hogy ez hanyadik fejezetben található?
2022. jún. 13. 11:28
16/16 A kérdező kommentje:
Már nem fontos, megtaláltam!
2022. jún. 13. 11:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!