Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehet áttérni más...

Hogyan lehet áttérni más vallásra?

Figyelt kérdés

Mondjuk ha valaki keresztény és át akar térni más vallásra (iszlám, buddhista, zsidó vallás stb stb) akkor azt hogy lehet? én nem akarok csak érdekel hogy hogyan zajlik ez, mennyi időt vesz igénybe a folyamata és mikor lehet ezt megcsinálni? Mármint hány éves kortól? Vagy ezt mindenkinek szíve joga szabadon eldönteni?

Szal érdekelne minden ami ezze, kapcsolatos.:D

2010. szept. 19. 11:32
 1/7 anonim ***** válasza:
pl ha buddhista akarsz lenni, ahhoz nem kell tenni semmit, csak annak vallani magadat, meg úgy élni, hogy azoknak az elveknek megfelelj (én úgy tudom)
2010. szept. 19. 11:39
 2/7 A kérdező kommentje:
és ha iszlám vagy zsidó vallás? mindkettő érdekel, de mennyi időt venne igénybe vagy mi ennek a folyamata?
2010. szept. 19. 11:43
 3/7 anonim ***** válasza:
Ahhoz hogy valaki muszlim legyen csupán az iszlám hitet kell tanúsítania. Ez úgy történik, hogy -ha van- két muszlim előtt kimondja arabul a következőt: "Eshedú en lá iláhá ill Allah, ve eshedú enne Muhammeder raszúl Ullah". Ez magyarul azt jelenti: "Tanúsítom, hogy nincsen más istenség, csakis Allah, és tanusítom, Hogy Mohamed Allah küldötte."
2010. szept. 19. 12:21
 4/7 A kérdező kommentje:
Csak ennyi?:O AZt hittem bonyolultabb hogy valami szertartáson kell résztvenni stb. És a zsidó vallás?
2010. szept. 19. 12:39
 5/7 anonim ***** válasza:
az anyai ágon öröklődik vagy beházasodsz
2011. márc. 16. 19:52
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, olyan nincs, hogy "kiválás a keresztény egyházból". Mármint nem kell hozzá szertartás, semmi különleges dolog, mert az, hogy a kiskorodban a fejedre öntenek egy kanál vizet, nem azt jelenti, hogy keresztény leszel. Sem vallási, sem erkölcsi, sem jogi értelemben.

Ha nem vallod magad kereszténynek, akkor nem vagy az. Ennyi :)

2011. márc. 16. 20:10
 7/7 dudiska ***** válasza:
Ha igazán szeretne valaki Isten-ről,ismeretet szerezni,közeledni Istenhez,elötte pontos információkat kell szereznie az adott vallásról.És meg kell róla győződnie valóban szeretne-e ahhoz a valláshoz tartozni.Önmagunkban kell kérdéseket feltenni,miért is szeretnék Istennel kapcsolatba kerülni?Igazán szeretném tudni a rám vonatkozó akaratát?
2011. márc. 17. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!