Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak Magyarországon olyan...

Vannak Magyarországon olyan mecsetek vagy muszlim közösségek ahol nem acsarkodnak a siíták ellen és nem uszítanak ellenük?

Figyelt kérdés

Nekem a legtöbb magyarországi mecsetről van személyes tapasztalatom. Legalábbis a három fő "egyház" (mostmár csak kettő) közül mindről.

Egyikről sem tudok, hogy járnának siíták is oda.

Az egyik mecsetbe eleve sokszor szalafi-gyanús elemeket is lehet látni, oda nem is csoda, hogy nem mer bemenni siíta.

A másikban meg egy rakás muszlimtól hallottam eléggé negatív dolgokat a siítákról.

Sokszor láttam, hogy eid-ek alkalmával az Iráni Nagykövetségre mennek imádkozni vagy találkozni egymással, nem mecsetbe.

Az összes magyarországi mecset amennyire én tudom nyíltan szunnita (hanafi döntő részt).

De tud valaki véletlenül olyan mecsetet ahova siítaként is el lehet menni gond nélkül?

2022. jún. 8. 21:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Komolyan nem tudom miről beszèlsz ember, de hogy a mecseteket maximum kívülről ismered abban is biztos vagyok.
2022. jún. 8. 22:02
 12/16 A kérdező kommentje:

Magyarországon háromban voltam személyesen. Nyilván nem nyíltan a khutba alkalmával beszéltek a síitákról, hanem arról írok amit én a hívek közt egymással beszélgetve hallottam

2022. jún. 8. 22:04
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Mi nem szoktunk beszèlgetni róluk, de az hogy valaki esetleg elmondja a tàrsainak milyen hitelvekkel nem èrt egyet az nem "uszítàs" ès nem "acsarkodàs".
2022. jún. 8. 22:09
 14/16 anonim ***** válasza:
77%
Miért kellene a síitáknak szunnita mecsetbe járniuk? Például Magyaroszágon a protestánsok sem ortodox keresztény templomba járnak, vagy fordítva. Egyébként ha akrnak járhatnának, de miért tennék. Ez az uszítás meg acsarkodás pedig hazugság.
2022. jún. 8. 22:53
 15/16 anonim ***** válasza:
26%

"Magyarországon háromban voltam személyesen"

Jó de itt divatból vannak csak muszlimok.

2022. jún. 8. 23:22
 16/16 Drakula ***** válasza:
Hát nem tudom hogy milyen acsarkodásról beszélsz de bármelyik szunnita mecsetbe be jőhetnek síiták. Tilos valakitől meg tagadni azt hogy istenhez imádkozzon.
2022. jún. 10. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!